6 оригінальних салатів до новорічного столу

6 оригінальних салатів до новорічного столу

Грудень - самий час експериментувати з новорічними стравами, щоб було чим здивувати домашніх і гостей. І для цього необов'язково проводити цілий день на кухні. Все можна зробити просто і смачно.

Сьогодні приготуємо кілька незвичайних барвистих салатів, щоб ви могли створити святковий настрій вже зараз.

1. Французький салат з апельсином і авокадо.

Французький салат з апельсином і авокадо.

Інгредієнти.

  • 1/4 склянки винного оцту (60 мл або 4 ст. л.).
  • 300 г зеленого салатного листя (наприклад, романо).
  • 1/4 ч. л. паприки.
  • 1 ст. л. меду.
  • 1 апельсин.
  • 1/2 склянки рослинного масла (120 мл).
  • Різаний смажений мигдаль або інші горішки (за бажанням).
  • 1 ст. л. цукру.
  • 1 авокадо.
  • 1/2 ч. л. солі.
  • 1/2 головки ріпчастої (краще червоної) цибулі.

Приготування.

Апельсин розберіть на часточки, потім наріжте часточки поперек тонкими скибочками. Авокадо порізати тонкими скибочками, цибулю - тонкими пір'їнками.

Змішайте в мисці нарізане листя салату, шматочки авокадо, апельсина і цибулі.

В окремій мисці змішайте всі інгредієнти для заправки, добре все збийте виделкою. Заправку можна зробити заздалегідь і поставити в холодильник.

Перед подачею на стіл полийте салат заправкою (кількість - за смаком). Акуратно перемішайте і відразу подавайте на стіл.

2. Швейцарський новорічний салат.

Швейцарський новорічний салат.

Інгредієнти.

  • 1 невеликий пучок листя буряка або 5-6 невеликих листя червоної капусти.
  • 1/3 чашки насіння граната.
  • 100 г великого червоного винограду «Глобус»
  • 2 мандарина без кісточок.
  • 1 маленька цибуля.
  • 1/2 склянки сирих горіхів пекан.
  • 2 ст. л. сушеної журавлини.
  • 1 солодке яблуко.
  • 2 ст. л. яблучного оцту.
  • Коріандр, сіль, перець, куркума за смаком.
  • 1 ст. л. кленового сиропу.
  • 1 скибочка підсмаженого тосту для прикраси.

Приготування.

Листя буряка або капусти наріжте тонкими стрічками.

Виноград поріжте на половинки, цибулю, мандарини і яблуко - на кубики, горіхи дрібно подрібніть.

Для заправки змішайте яблучний оцет, кленовий сироп і спеції.

Хлібний тост підсмажте, дайте охолонути і гострим ножем чи формою виріжте з нього зірочку.

Акуратно перемішайте всі інгредієнти, викладіть гіркою на тарілку і прикрасьте зірочкою.

3. Салат з курки з ананасом.

Салат з курки з ананасом.

Інгредієнти.

  • 1 великий ананас.
  • 400 г філе курки.
  • Жменя волоських горіхів.
  • Невеликий пучок кінзи.
  • Кілька пір'я зеленої цибулі.
  • 4 ст. л. майонезу.
  • 1/2 ч. л. каррі.
  • Сіль, перець за смаком.

Приготування.

Ретельно помийте і розріжте ананас на 2 половини. Гострим ножем вийміть м'якоть і наріжте її кубиками.

Куряче філе відваріть, остудіть і наріжте кубиками. Подрібніть цибулю і листя кінзи. Щоб посилити пікантний смак горіхів, обсмажте їх на сухій сковороді 3 хвилини і теж порубати.

Змішайте в мисці курку, ананас, зелень і горіхи. Окремо змішайте майонез з каррі і сіллю. Помістіть салат в половинку ананаса і злегка поперчіть.

4. Салат з пекінської капусти з креветками.

Салат з пекінської капусти з креветками.

Інгредієнти.

  • 1 невеликий качан пекінської капусти.
  • 100 г креветок.
  • 1 кисле яблуко.
  • 2 зубчики часнику.
  • 2 ст. л. оцту.
  • 1 ст. л. оливкового масла.
  • 3-4 пір'їнки зеленої цибулі.
  • 100 мл рослинного масла (для смаження).
  • 2 г приправи для моркви по-корейськи.
  • Сіль, перець за смаком.

Приготування.

Розігрійте рослинне масло, обсмажте в ньому подрібнений часник, суміш спецій для моркви по-корейськи.

З очищеного від шкірки яблука вийміть серцевину, наріжте його тонкими часточками.

Очищені креветки киньте в окріп на 10-15 секунд, дістаньте і дайте охолонути. Залиште кілька штук для прикраси, а решту наріжте приблизно на 3-4 частини кожну, щоб відчувалися на зубок.

Нашинкуйте капусту, з'єднайте її з яблуком і креветками.

Змішайте оцет, оливкову олію, обсмажений зі спеціями часник, сіль і перець.

Заправте салат.

5. Салат «Нісуаз» з куркою.

Салат «Нісуаз» з куркою.

Інгредієнти.

  • 300 г курячого філе.
  • 250 г мороженої стручкової квасолі.
  • 4 яйця.
  • 5 невеликих картоплин.
  • 50 г маслин без кісточки (каламата).
  • 150 г помідорів чері.
  • 100 г салату.
  • 3 ст. л. оливкового масла.
  • 2 ч. л. зернистої гірчиці.
  • 1 ст. л. лимонного соку.
  • 2 зубчики часнику.

Приготування.

Куряче філе відваріть до готовності.  Остудіть і наріжте шматочками шириною 1,5 см.

Для заправки очистіть часник і подрібніть. Збийте масло з гірчицею і додайте часник і лимонний сік. Знову збийте.

Курячий бульйон доведіть до кипіння, відваріть в ньому квасолю до м'якості.  Відкиньте на друшляк і остудіть.

Картоплю відваріть в мундирі, остудіть і поріжте на четвертинки.

Яйця відварити в мішечок - 5-6 хвилин, очистіть і розріжте на половинки.  Маслини можна нарізати кружечками, а можна залишити цільними, помідори наріжте на половинки.

З'єднайте салат, квасолю, картоплю і помідори, заправте половиною заправки, перемішайте. Викладіть на блюдо, покладіть зверху шматочки курки, маслини, половинки яєць.  Полийте заправкою.

6. Салат з пастою і тунцем.

Салат з пастою і тунцем.

Інгредієнти.

  • 2 ст. л. каперсів.
  • 2 ст. л. оливкового масла.
  • 1/2 ч. л. тертої лимонної цедри.
  • 5-6 великих листя салату.
  • 150 г помідорів чері.
  • 250 г макаронних виробів (пасти).
  • 1 зубчик часнику.
  • 20 маслин без кісточки (каламата).
  • 1 ст. л. лимонного соку.
  • 350 г консервованого тунця у власному соку.
  • Листя базиліка.
  • Сіль.

Приготування.

Макарони відварити в підсоленій киплячій воді. Відкиньте на друшляк.  Покладіть в миску, додайте 1 ст. л.  оливкового масла, перемішайте.

Розкрийте банку з тунцем, злийте більшу частину соку, м'якоть тунця роздавіть виделкою, щоб вийшли невеликі шматочки. Додайте до макаронів.

Приготуйте заправку: часник очистіть і подрібніть. У невеликій ємності змішайте оливкове масло, часник, лимонний сік і цедру, сіль і перець.

Полийте салат заправкою, перемішайте, викладіть на блюдо. Прикрасьте помідорами і листям базиліка.

Святкового вам настрою!

Схожі статті:

ЖиттєдіяльністьДитячі салати


Рейтинг: 0 Голосів: 0

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз