Алкогольні і безалкогольні напої на Новий 2017 рік.

Алкогольні і безалкогольні напої на Новий 2017 рік.

Який святковий стіл обходиться без напоїв, а тим більше, якщо він ще й новорічний. Наступаючий рік - рік вогняного півня. Цей пан - дуже розумний, спритний, товариський. І що б догодити йому, сервірувати стіл слід особливо ретельно.

Самим необхідним, природним напоєм для півня є вода, тому її можна поставити на стіл. Як завжди, доречні й корисні будуть соки і морси.
Їх можна приготувати, як з натуральних фруктів і овочів, так і просто розвести домашнє, приготоване ще влітку, варення. Подайте їх у келихах, прикрашені серпантином з різнобарвною фольги.

Так само, як в гарячих стравах, салатах і закусках в цьому році вітається наявність натуральних свіжих продуктів, так і в напоях спробуйте використовувати їх.

Напої на Новий рік для дітей і дорослих.

Квітами нового талісмана будуть цього разу червоний, золотий і всі їх відтінки. Тому, у напоях на святковий стіл сміливо використовуйте ягоди і фрукти червоного і жовтого кольору, а також соки з них - малину, полуницю, вишню, обліпиху, черешню, журавлину, шипшину, червону смородину, гранат, кавун, виноград, яблука, цитрусові, абрикоси, манго, персики, нектарини, хурму, папайю, гарбуз, диню.

Для дітей можна приготувати вишневий молочний коктейль і апельсиновий напій або ось такий:

Апельсиновий коктейль.

Склад:

- 1 стакан води;
- 4 апельсина;
- 2 ст. ложки цукру;
- 3 гвоздики;
- Паличка кориці - 2 см.;
- Мускатний горіх.

Приготування:

Вичавити сік з апельсинів. Воду довести до кипіння, поклавши в неї цукор, корицю і гвоздику. Дати охолонути, процідити, влити апельсиновий сік і зверху посипати тертим мускатним горіхом.

Крім того, півень великий любитель овочів і фруктів. Тому, можна готувати будь-які напої з їх використанням.

Спробуйте приготувати для себе слабо алкогольні коктейлі з шампанським, соками і лікерами. Такі коктейлі подають у високих, охолоджених келихах, а шампанське наливають в останню чергу і не змішують з нижніми шарами. Ось кілька рецептів таких напоїв.

Коктейль Мімоза.

Коктейль Мімоза

Склад:

- 40 г апельсинового соку;
- 60 г охолодженого шампанського;
В охолоджений фужер налити апельсиновий сік і додати холодне шампанське.

Коктейль персиковий Белліні.

Коктейль персиковий Белліні

Склад:

- 200 мл персикового соку;
- Пляшка будь-якого шампанського;
- Персики.

Приготування:

Налити в келихи персиковий сік і шампанське в пропорції 1/1. Прикрасити тонкими скибочками персиків.

Коктейль лимонний.

Коктейль лимонний

У тонкому келиху з'єднати лимонний сік з шматочком цукру, зверху налити охолоджене шампанське. Прикрасити келих часточкою лимона.

Апельсиновий Коктейль.

Апельсиновий коктейль

Склад:

- Цукрова пудра - 1 ч. ложка;
- Апельсиновий лікер - 10 мл.;
- Яєчний жовток - 1 шт.;
- 200 мл шампанського;
- Апельсин - 0,5 шт.;
- Кубики льоду.

Приготування:

Збити жовток з цукровою пудрою. З апельсина вичавити сік. Добре збити апельсиновий сік з жовтком, лікером і декількома кубиками льоду. Процідити в келих напій і акуратно влити шампанське. Можна додати кубики льоду.

Але, якщо за традицією, ви все ж вирішите не обмежуватися одним шампанським і соками, пам'ятайте, що це повинні бути найкращі, якісні напої, якими ми будемо пригощати своїх гостей. В іншому ж, поради ті ж самі, що і для безалкогольних напоїв - натуральність і якість.

Поки ще є час до Нового 2017 року, можна приготувати дещо самим. Дуже приємний смак має кедровий лікер, настояний на горішках або домашня наливка, приготовлена з будь-яких фруктів і ягід.

І, звичайно ж, традиційні новорічні напої, наприклад, шампанське, зрозуміло, можна купити. А все-таки, давайте спробуємо приготувати самостійно і його. А раптом вийде краще, ніж з магазину.

Рецепт безалкогольного шампанського.

Рецепт безалкогольного шампанського

Склад:

- 1 літр води;
- 150 г меду;
- 150 г цукру;
- 2 лаврових листа;
- 5 г. кориці, гвоздики, кардамону, імбиру, мускатного горіха.

Приготування:

Воду закип'ятити, додати прянощі, мед, цукор і варити ще 10-15 хвилин. Дати настоятися, розлити в пляшки, додавши в кожну по кілька родзинок, щільно закупорити і прибрати в холодильник настоюватися на 2-3 тижні.

А знаєте, як вибрати шампанське, якщо ви його будете купувати, а не готувати самостійно? Визначити якість шампанського можна навіть по вигляду. Якісний напій має солом'яний колір із золотистим відливом. Після того, як його налили в келих, відбувається тривале виділення бульбашок і утворюється так званий поясок після зникнення піни.

Щоб шампанське не виплеснулося при відкриванні, тримайте пляшку під кутом 45 градусів. За етикетом, шампанське п'ють з кришталевих келихів. Шампанське «Брют», як і сухе вино подають до не дуже гострих м'ясних і рибних страв. А на десерт йде напівсухе та напівсолодке, що подається з негострим сиром, фруктами, шоколадом, горіхами, морозивом.

Рецепт домашнього коньяку.

Рецепт домашнього коньяку

Серед напоїв на новорічному столі 2017 як і завжди буде присутнє міцне спиртне. Ось рецепт домашнього коньяку.

Склад:

- 1 л. горілки;
- 35 ягід шипшини;
- 6-7 горошин чорного перцю;
- 3 ст. ложки цукру;
- 2 ст. ложки кори дуба;
- 6 листочків звіробою;
- 1-2 ст. ложки чорного чаю (листя).

Приготування: 

Всі інгредієнти змішати, залити горілкою і залишити на 45 днів настоюватися в прохолодному приміщенні. Процідити і розлити по пляшках.

Вік коньяку можна визначити за його відтінку. Наймолодший має світло-солом'яний, далі йде - солом'яно-жовтий, бурштиновий, золотий і самий старий - вогненно-червоний.

Апельсиново-кавовий лікер.

Апельсиново-кавовий лікер

Склад:

- 1 л. горілки;
- 1 апельсин;
- 40 ч. ложок цукру;
- 40 зерен кави.

Приготування:

В апельсині зробіть надрізи і вкладіть всередину зерна кави. Засипте цукром і залийте горілкою. Настоюйте місяць.

З такими різноманітними, пряними напоями всі ваші гарячі страви, закуски і салати на Новий рік не зможуть затриматися надовго. Тому готуйте частування з запасом. Його має бути багато, і воно не повинно закінчитися, поки не розійдуться гості. Адже півень теж любить поїсти, йому слід догодити. Також заздалегідь подбайте про те, чим будете зустрічати Новий рік.

Сервіровка столу на Новий 2017 рік.

Щедрого вам новорічного столу 2017, прекрасного настрою, удачі і щастя в наступаючому році!

Схожі статті:

ЖиттєдіяльністьТісто для вафель

ЖиттєдіяльністьЯк правильно заморожувати фрукти і ягоди на зиму

ЖиттєдіяльністьПідбірка чізбургерів

ЖиттєдіяльністьНатуральні барвники для яєць


Рейтинг: 0 Голосів: 0

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз