Цілющий продукт - бджолиний мед.

Цілющий продукт - бджолиний мед.

Чи відомо вам, що відчуття фізичної і розумової втоми зникає, як тільки ви вип'єте склянку теплої кип'яченої води з розчиненою в ній ложкою меду.

Більше цікавого про мед, можливо таке, що ви ще не чули...

Чи відомо вам, що ...

  • що доброякісний мед (за винятком акацієвого та каштанового) завжди добре, щільно і рівномірно кристалізується.
  • що помутніння рідкого меду — вірна ознака його кристалізації.
  • що людський організм може засвоювати лише прості цукри. Практично всі продукти, що містять вуглеводи: борошняні вироби (в тому числі хліб, цукор, цукерки мармелад і ін.) Містять цукор в важкоперетравлюючих формах. Лише мед засвоюється організмом негайно, без попередньої обробки.
  • що мед сприяє кращому засвоєнню кальцію, необхідного для утворення скелета.
  • що немовлята особливо важко перетравлюють солодощі, що складаються з складних цукрів, і відмінно сприймають мед.
  • що відчуття фізичної і розумової втоми зникає, як тільки ви вип'єте склянку теплої кип'яченої води з розчиненою в ній ложкою меду.
  • що мед стимулює серцевий м'яз, оберігає печінку, позитивно впливає на секреторну і моторну функції шлунка і тонкого кишечника, покращує кровообіг і загальний стан організму.
  • що мед однаково успішно застосовується, як при схудненні, так і при ожирінні.
  • що цукристі речовини є основним постачальником енергії. Видатні спортсмени завжди використовують мед під час тренувань і змагань.
  • що мед дуже ефективний з теплим відваром трав.
  • що гігроскопічність меду така, що, перебуваючи у вологому середовищі, він може збільшитися в вазі від поглиненої води на 33%.
  • що для визначення зрілості меду досить звернути увагу на його консистенцію. Зрілий мед намотується на ложку, стікає з неї рівній цівкою, що не розриваючись на краплі, при цьому на поверхні утворюється гірка. Остання крапля меду підтягнеться і пружинить назад до ложки.
  • що щоденний прийом 50-70 г. меду (при виключенні інших солодощів) протягом 1-2 місяців нормалізує склад крові, покращує діяльність серця і судин, нарешті, покращує загальний стан.
  • що якщо ви хочете вести активний спосіб життя, ви повинні мати в своєму будинку мед як істинного союзника здоров'я.
  • що історія знає чимало випадків, коли виявляли мед, який зберігався десятиліттями, століттями і навіть тисячоліттями. У всіх випадках мед не просто залишався медом, а й зберігав властивий йому аромат.
  • щоб піддати кристалізації свіжовідкачений мед, досить внести в нього невелику кількість торішнього меду і добре розмішати. Через пару днів можете накладати його на хліб.
  • що зберігати після покупки мед в оцинкованому або залізному посуді небезпечно — утворюються отруйні для людини сполуки.
  • що додаючи мед до тіста, що містить яйця, жири та інші продукти, протягом тривалого часу охороняє випечений продукт від псування.
  • що залиті медом шматочки риби і м'яса зберігають свою свіжість при кімнатній температурі протягом декількох років.
  • що мед, зібраний з болотистого вересу, азалії, рододендрона називається «п'яним медом» Людина, покуштував такого меду, стає схожим на сильно сп'янілого. Симптоми проходять іноді лише через 2 доби. Ухвалення великої дози може викликати втрату свідомості, і навіть смерть.
  • що завдяки антимікробним властивостям прополісу вулик навіть під час вирощування розплоду, коли в ньому підтримується температура 35-36 градусів, залишається стерильним. Хоча подібна температура надзвичайно сприятлива для розмноження мікробів.
  • що мед для одуження організму — це прекрасна можливість запастися калоріями без втоми харчового апарату.
  • що мед значно краще, ніж цукор, освіжає і зберігає м'язову силу.
  • що мед сприяє швидшому і нормальному росту організму. Особливо дитячого.
  • що найбільш корисно вживати мед з теплою кип'яченою водою, також з чаєм, молоком, тобто в розчині.
  • що мед має бактерицидні властивості, він згубно діє на бактерії.
  • що мед нормалізує кислотність шлункового соку, підвищуючи низьку і знижуючи високу, тобто приводить її в норму.
  • що розчин меду в теплій воді сприяє якнайшвидшому всмоктуванню меду, знижуючи кислотність, не дратуючи кишечник. Навпаки, розчин в холодній воді сприяє підвищенню кислотності і дратує кишечник.
  • що люди, які вживають мед при захворюваннях нервової системи, відзначають його високий лікувальний ефект.
  • що медові маски зміцнюють і пом'якшують шкіру.
  • що чим більше фруктози містить мед, тим довше він залишається рідким.
  • що грубими і великими кристалами, як правило, сідає мед, який містить велику кількість сахарози.
  • що інтенсивність аромату залежить від кількості летючих органічних речовин в меді.
  • що мед від бджіл, яких підгодовували цукровим сиропом, буває менш солодкий, ніж квітковий мед.
  • що чим більше інвертованого цукру в меді, тим більше він цінний.
  • що з часу виробництва цукру споживання меду пішло на спад.
  • що в поліфлерному меді (зібраному з різних квіток) мінеральних речовин більше, ніж в монофлерному.
  • що мед як продукт цінується не стільки різноманітністю мікроелементів (практично вся таблиця Менделєєва), скільки тим, що ці мікроелементи містяться в найбільш придатною для засвоєння людського організму формі. У цьому він не має аналогів.
  • що бджіл можна «дресирувати», тобто направляти їх за збором нектару з бажаних рослин.
  • що щастя від куштування любові можна порівняти лише зі щастям від куштування меду, адже не дарма ж один із найщасливіших місяців в році здавна називається медовим.
  • що не будь ферментів, їжа пролітала би зверху до низу, не засвоюючись. Мед же за змістом ферментів займає одне з перших місць серед продуктів харчування.
  • що в темних медах в 4 рази більше заліза, в 2 рази більше міді, і в 14 разів більше марганцю.
  • що якщо хліб засвоюється нашим організмом на 85%, картопля на 89%, мед засвоюється повністю без залишку на 100%.
  • що дитячий організм насилу розщеплює цукор на прості цукри, і це нерідко закінчується розладом шлунка (здуття і запор), в той час, як мед ідеально підходить дітям Для харчування.
  • що вітаміни, що знаходяться в меді (як і в інших натуральних продуктах харчування), мають більшу активність, ніж аптечні вітаміни.
  • що регулярне вживання меду підвищує стійкість організму і збільшує тривалість життя.
  • що тривале вживання меду знижує рівень холестерину.
  • що, приймаючи мед маленькими порціями і затримуючи його в роті, можна полегшити стан при запальних процесах в горлі і ротової порожнини.
  • що сахароза, що міститься в меду — це залишки нерозчиненому цукру нектару.
  • що бджоли, підгодовувані цукром, не в змозі повноцінно розщепити сахарозу нектару, тому мед від таких бджіл містить багато сахарози, іноді навіть більше 25%.
  • що солодкість залежить від концентрації цукрів. Самим нудотно-солодким смаком володіє білоакацієвий мед.
  • що мед є найефективнішим засобом, який очищає печінку і легені від накопичених шлаків у курців.
  • що основні процеси, що протікають при утворенні меду — це розкладання сахарози на глюкозу і фруктозу, а також випаровування води.
  • що чим далі бджола летить за нектаром, тим менше приносить його, він згоряє в її організмі замість палива, компенсуючи витрачену енергію.
  • що застосування меду всередину створює найкращі умови для живлення серцевого м'яза.

Можливо вам буде цікаво Популярні та корисні сорти меду.

Що якщо з сьогоднішнього дня ви будете починати ранок з незмінною десятисекундної посмішки і запрограмованого на вдачу і здоров'я склянки медової води, що випивається маленькими ковтками, то обіцяю вам, що ви і ситуація навколо вас почнете змінюватися на краще.


Рейтинг: 0 Голосів: 0

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

ДопомогаРослинаРецептиАвтоСлухати радіоВантажівкаДітиПанорамне зображенняАвтобусФотошопШколаРічкаКультураСелоНарадаАтоСалатТелебаченняДружбаЗасіданняФотоПрограмаУчніВолонтериТортСайтМузикаРдаКулінаріяГадячТролейбусПриродаПорода собакРослиниСвятоРадіо онлайнВідеоРайонМарки автоПанорамаЇстівні грибиПриготуванняПривітанняГотуємо вдомаРегіонКолажГрибиПороди собакРецептБібліотекаКвіткаРадіоМістоУчилищеКод плеєраСтраваГоловаПселУкраїнаКвіти
Наверх
Вниз