Дитячі салати

Дитячі салати

Дитячі салати, які прикрасять будь який святковий стіл, ваші дітки будуть в захваті!

дитячі салати

Салат "Їжачок"

Інгредієнти:

куряча грудка - 200-300 гр, гриби свіжі або заморожені (бажано опеньки) - 300 гр, курячі яйця - 3 шт, твердий сир - 250 гр, цибуля - 1 шт, корейська морква - 400 гр, маслини - 2 шт (для прикраси), майонез, рослинна олія.

Готуємо:

Курячі грудки відварюємо в солоній воді, охолоджуємо і нарізаємо кубиками. Гриби нарізаємо і обсмажуємо на сковороді разом з нарізаною головкою ріпчастої цибулі. Курячі яйця відварюємо і натираємо на тертці, сир також натираємо на тертці.
Салат викладаємо на плоске блюдо шарами у формі їжачка, кожен шар ретельно промащуючи майонезом:

1 шар - куряче м'ясо,
2 шар - обсмажені з цибулею гриби,
3 шар - відварені яйця,
4 шар - корейська морква.

Так як страва дитяча, корейську моркву можна замінити звичайною морквою, відвареної і натертої на тертці! Мордочку їжачка робимо з тертого сиру, очі і носик - з маслин.

Салат "Морська зірка"

Інгредієнти:

картопля - 300 гр, крабові палички - 200 гр, огірок - 100 гр, яйця - 2 шт, солона форель або сьомга - 200 гр, салат листовий - 2 шт, маслини - 10-15 шт, майонез, сіль.

Готуємо:

Відварюємо картоплю, охолоджуємо, чистимо і натираємо на крупній тертці. Варимо яйця, чистимо і натираємо на тертці. Натираємо на дрібній тертці огірок і зливаємо воду, яка виділилася. Нарізаємо крабові палички дрібними квадратиками, кілька паличок залишаємо для прикраси.
Беремо велику плоску тарілку. Перемішуємо картоплю з 2 столовими ложками майонезу. Отриману масу викладаємо на блюдо у формі зірки. Поверх картоплі викладаємо огірок, солимо і поливаємо майонезом. Зверху посипаємо крабовими паличками і знову солимо і поливаємо майонезом. Перемішуємо яйця з майонезом і сіллю і викладаємо поверх крабових паличок.
Покриваємо салат червоною рибою, закривши всю зірку. Ріжемо залишені крабові палички тонкими шматками і робимо з них присоски на кінцях зірки. Навколо прикрашаємо нашу зірку маслинами і листям салату. Носик і рот зірки можна зробити з яєчного білка.

Салат "Риба під шубою"

Інгредієнти:

філе солоного оселедця - 300 гр, картопля - 4 шт, морква - 2-3 шт, цибуля - 2 шт, яйце - 5 шт, буряк - 4 шт, майонез.

Готуємо:

Буряк, картоплю і моркву гарненько промиваємо і заливаємо водою. Варимо овочі до готовності, виймаємо з води і залишаємо, щоб охололи. Потім очищаємо і тремо на крупній тертці.
Поки варяться овочі, викладаємо яйця в невелику каструльку, заливаємо водою, солимо і варимо круто до готовності. Остужуєм в холодній воді, очищаємо від шкаралупи і натираємо на тертці (один жовток можна залишити для прикраси).
Солону рибу ріжемо на маленькі шматочки. Цибулю, очищену і промиту, дрібно ріжемо і обдаємо окропом.
Коли всі складові готові, починаємо їх викладати шарами на плоске блюдо. З солоного оселедця робимо перший шар, викладаючи його в формі рибки. На нього викладаємо подрібнену цибулю. Далі викладаємо шарами, змащуючи кожен шар майонезом підсолюючи, такі інгредієнти: картопля, яйця, морква.
Завершальним викладаємо шар буряка і змащуємо майонезом.
Прикрасити салат можна, зробивши з половинок ріпчастої цибулі луску, з яєчного білка - око, а з вареної моркви - плавники і хвіст. Готовий салат ставимо в холодильник, щоб він настоявся хоча б пару годин.

Салат "Пінгвін"

Інгредієнти:

горбуша консервована - 1 банка, ріпчаста цибуля - 1 шт, рис - 100 гр, сир - 150 гр, яйця - 5 шт, маслини - 1 банка, морква / солодкий перець - 1 шт, майонез - 300 гр, сіль - за смаком.

Готуємо:

Відварюємо яйця, охолоджуємо і очищаємо. Відокремлюємо жовтки від білків і натираємо окремо на дрібній тертці.
Горбушу віджимаємо, подрібнюємо виделкою і викладаємо на блюдо для салату у вигляді пінгвіна. Зверху посипаємо подрібненою ріпчастою цибулею і змащуємо майонезом - це буде перший шар салату.
Далі викладаємо шарами:
рис, натерті на дрібній тертці жовтки, натертий на дрібній тертці сир, натерті на дрібній тертці білки. Кожен шар ретельно змащуємо майонезом.
Готовий салат прикрашаємо маслинами в вигляді пінгвіна, ніс пінгвіна робимо з шматочка моркви (або солодкого перцю). Ставимо на пару годин в холодильник, щоб салат просочився.

Салат "Черепаха"

Інгредієнти:

куряча грудка - 600 гр, яйця курячі - 4 шт, цибуля ріпчаста - 1 шт, сир твердий - 100 гр, чорнослив - 100 гр, яблука - 250 гр, салат зелений - 6 листочків, горіхи волоські - 100 гр, майонез - 200 гр, сіль.

Готуємо:

Куряче філе відварюємо до готовності (близько 20 хвилин), охолоджуємо і дрібно нарізаємо. Варимо яйця, поділяємо на білки і жовтки, жовтки кришимо, білки тремо на тертці. Від одного яйця залишаємо половинку для "голови черепахи". Нарізаємо дрібно цибулю і заливаємо окропом на пару хвилин, щоб зняти гіркоту, потім сполоскуємо холодною водою. Чорнослив промиваємо і замочуємо, якщо сухуватий. На тертці подрібнюємо очищені яблука і сир, яблуко відразу ж заправляємо майонезом, щоб не темніло, дрібно нарізаємо чорнослив.
На плоске блюдо кладемо листя салату. Розташовуємо скраю яйце, яке буде головою черепахи. Половину курки, заправленого майонезом, викладаємо, формуючи тулуб. Посипаємо курку цибулею, змащувати майонезом не потрібно.
Наступний шар - білок яйця, промазуємо майонезом, потім - яблука. Викладаємо другу половину курки, промазуємо майонезом, зверху викладаємо шар жовтками і також промазуємо майонезом. Розподіляємо по жовтку чорнослив. Завершуємо шаром сиру.
Тепер оформляємо "черепашку".
Панцир робимо з підсмажених і по максимуму очищених від плівки незмелених волоських горіхів, мордочку оформляємо за допомогою шматочків маслин, замість очей можна використовувати горошини чорного перцю, з цілих горішків або з часточок солоного огірка робимо лапки черепахи.
"Черепаху" можна подавати до столу.

Салат "Кит"

Інгредієнти:

консервований тунець (або горбуша) - 1 шт, сир плавлений - 2 шт, яйце - 4 шт, огірок маринований - 3 шт, чорнослив - 100 гр, горіхи - 100 гр, маслини - 1 банка, цибуля ріпчаста - 1 шт, яблуко - 1 шт, часник - 1 зубчик, майонез - 250 гр, лимонний сік - 1 чайна ложка.

Готуємо:

Плавлений сир натираємо на дрібній тертці. Дрібно ріжемо цибулю і прожарюємо на маслі. Консерви розминаємо, горіхи подрібнюємо, чорнослив розпарюємо і ріжемо соломкою. Огірки і яблуко тремо на крупній тертці. Окремо один від одного на дрібній тертці тремо жовтки і білки яєць, жовтки змішуємо з майонезом і пропущеним через прес часником.
Укладаємо салат у вигляді кита шарами, кожен шар змащуючи майонезом: сир, цибуля, консервована риба, чорнослив з горіхами, огірки, яблуко (скропити соком лимона). Викладаємо спинку кита з нашаткованих оливок, а животик - з натертих яєчних білків. З жовткової суміші ліпимо плавники і хвіст, зверху кладемо нарізані оливки, око робимо з майонезу.
Даємо салату настоятися пару годин в холодильнику і подаємо до столу.

Салат "Бджолиний будиночок"

Інгредієнти:

печінка яловича - 200-300 гр, картопля - 5 шт, яйця - 6 шт, морква - 2 шт, цибуля - 2 шт, лимон - 1/2 шт, соєвий соус - 1 столова ложка, мед - 2 столові ложки, майонез, перець мелений чорний, сіль.
Для прикраси:
морква - 1 шт, оливки чорні без кісточки, редька (редис), листя салату, перець горошком.

Готуємо:

Заздалегідь нарізаємо 1 цибулину і маринуємо в лимонному соці з додаванням 1 столової ложки розтопленого меду і 1 столової ложки соєвого соусу. Даємо постояти мінімум 20 хвилин.
Печінку нарізаємо порційними шматочками, солимо, перчимо, обвалюємо у борошні й обсмажуємо з усіх боків. Остуджуємо і нарізаємо кубиками. Картоплю і яйця відварюємо. Моркву натираємо на тертці і обсмажуємо разом з цибулею.
У майонез додаємо 1 столову ложку розтопленого меду і 1 столову ложку лимонного соку, перемішуємо. Цей приготований соус ми будемо використовувати в салаті.
Для приготування салату нам знадобляться 3 миски (піалки) різного розміру від більшого до меншого. Застеляємо миски плівкою (пакетом). Викладаємо салат одночасно у всіх мисках з однаковою черговністю. Викладаємо по всій поверхні миски відварну картоплю, натерту на тертці, змащуємо соусом. Потім шар замаринованої цибулі.
Наступний шар - порізану кубиками печінку, змащуємо соусом. Потім шар з обсмаженої моркви з цибулею і теж змащуємо соусом.
Останній шар - білок натертий на тертці. Ставимо миски з салатами в холодильник на 20-30 хвилин.
Дістаємо і, починаючи з більшою миски, перевертаємо по черзі салати на блюдо, один на інший, звільняючи від плівки. Вирівнюємо і надаємо форму бджолиного будиночка. Змащуємо весь "будиночок" майонезом. Присипаємо з усіх боків вареним жовтком, натертим на дрібній тертці (частину жовтка залишаємо для бджілок).

Прикрашаємо:

Оливки нарізаємо кружечками, жовток що залишився - змішуємо з невеликою кількістю майонезу і формуємо бджілок. Крильця вирізаємо з редьки (редиску) і вставляємо очі з горошків перцю. З моркви вирізаємо квіточки. Прикрашаємо внизу бджолиний будиночок листям салату, робимо дверцята з натертих оливок і прикрашаємо бджілками і квіточками.
Наш бджолиний будиночок готовий.

Салат "Тигреня"

Інгредієнти:

картопля - 400 гр, варена ковбаса - 200 гр, огірки - 200 гр, цибуля-пірей або ріпчаста цибуля - 150 гр, яйця - 3 шт, морква - 400 гр, майонез, сіль, маслини (для прикраси).

Готуємо:

Картоплю і моркву відварюємо до готовності, охолоджуємо, чистимо. Картоплю і моркву натираємо на дрібній тертці. Ковбасу і огірки нарізаємо дрібними кубиками. Цибулю-пірей дрібно кришимо (ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками, заливаємо окропом, залишаємо на 15 хвилин, потім промиваємо в холодній воді). Яйця варимо круто, охолоджуємо, чистимо і натираємо на дрібній тертці (білок від одного яйця залишаємо для прикраси).
На дно плоского блюда викладаємо картоплю, надаємо форму голови тигра і змиваємо майонезом. Картоплю викладаємо шарами, змащуючи кожен шар майонезом підсолюючи,
такі інгредієнти: варена ковбаса, огірки, цибуля, яйця.
Останнім шаром викладаємо моркву, покриваючи весь салат.
З яєчного білка робимо очі і щічки тигреня. Дрібно нарізаємо близько 6-7 маслин. Робимо з них ніс і вії. З огірка - зіниці. З ковбаси - рот. З решти нарізаних маслин викладаємо смужки. Вуса можна зробити з білої частини цибулі пірею.

Cалат "Мімоза з мишками"

Інгредієнти:

рибні консерви - 1 шт, цибулина - 2 шт, сир твердий - 150 г, відварну картоплю - 2 шт, яйце варене - 5 шт, майонез.

Готуємо:

Варимо круто, охолоджуємо і чистимо яйця, беремо дрібну тертку і натираємо білки, після беремо глибоку і красиву тарілку з плоским дном і викладаємо ці білки першим шаром.
2-й шар - тертий на дрібну тертку сир.
Наступним шаром викладаємо півбанки консервів, які перед цим ретельно розминаємо виделкою. Добре змащуємо майонезом наші шари.
Ріжемо цибулю, обшпарюємо і 4-м шаром рівномірно укладаємо на майонез.
5-й шар - варену картоплю, натертий на дрібній тертці.
6-й шар складається із решти риби, яку ми також попередньо добре розминаємо виделкою.
Останній шар, посипаємо натертим на дрібній тертці яєчним жовтком.
Для прикраси робимо з зварених перепелиних яєць мишок, вушка і хвостики їм вирізаємо з сиру, носики і очки робимо з зерен чорного перцю.
Салат готовий!

Салат "Лебедина вірність"

Інгредієнти:

відварна куряча грудка - 1 шт, картопля - 3 шт, цибуля ріпчаста - 2 шт, печериці - 300 г, яйця варені - 5 шт, волоські горіхи - 200 г, сир твердий - 200 г, майонез, для прикраси - чорнослив, чорний перець горошком, червоний болгарський перець, зелень.

Готуємо:

Картоплю відварюємо, охолоджуємо і натираємо на тертці. Дрібними кубиками нарізаємо також відварену курячу грудку. Порізані соломкою гриби обсмажуємо з цибулею. Салат викладаємо шарами, промазуючи майонезом. З першого шару формуємо вологими руками лебедів.

Ось порядок шарів:

терту картоплю (на крупній тертці), порізана на дрібні кубики куряча грудка, гриби з цибулею, терті на дрібній тертці жовтки, волоські горіхи подрібнені, тертий сир, терті білки.
Останній шар не змащується майонезом. Салат оформляємо зеленню, лебедині дзьоби робимо з червоного болгарського перцю і чорносливу або маслин, а очі - з чорного перцю горошком.

Смачного Вам і вашим діткам!



До вашої уваги!

Форум: Кулінарія

Каталог: "Рецепти приготування".

Схожі статті:

ЖиттєдіяльністьКращі страви з картоплі

ЖиттєдіяльністьЕкономні м'ясні заготовки.

ЖиттєдіяльністьШашлик - звучить смачно :)

ЖиттєдіяльністьЛінива вівсянка в банці.


Рейтинг: 0 Голосів: 0


Комментарии 1

0 andreeva #
20 березня 2018 у 16:53
Так много отличных идей. Особенно понравились "Пингвин" и "Мимоза с мышками" Я делала салат «Черепаха» с красной рыбой http://gcook.ru/salaty/recept-salata-cherepaxa.html Получилось ну очень вкусно и сытно.
Наверх
Вниз