Гливи зі смаженою картоплею

Гливи зі смаженою картоплею

Складові:

  • Картопля - 5-6 картоплин,
  • Гливи - 500 грам,
  • Сіль,
  • Цибуля - 1 шт.,
  • Рослинне масло,
  • Перець.

Все про гриби.

Рецепти приготування.

Приготування:

Гриби миємо, якщо нечищені - чистимо.
Якщо куплені  були в магазині, напевно вже почищені.

Після миття трохи просушити від води, помістивши в друшляк або виклавши на рушник.

Ріжемо гриби великими кусочками.

Нарізаємо картоплю. Форма нарізки - на свій смак :)

З огляду на те, що гриби дають велику кількість рідини, смажимо їх окремо від картоплі.
Тому беремо дві сковороди, додаємо трохи олії і ставимо на плиту.

Виклавши гриби, накриваємо їх кришкою. Хвилин на 3-5, поки не дадуть рідини і не почнуть в ній "плавати".

Коли побачимо, що гриби почали "плавати", відкриваємо кришку і на сильному вогні продовжуємо їх готувати. Далі солимо та перчимо гриби.

Коли рідина випарується, підсмажуємо гливи до рум'яного кольору, регулярно помішуючи.

Приблизно до цього часу повинна підійти картопля.

Додаємо цибулю і перемішуємо. Смажимо з цибулею 3-5 хвилин.

Додаємо підсмажені гриби.

Акуратно перемішуємо, при необхідності досолюємо.

Обсмажуємо ще хвилин 5 до готовності.

В кінці можна додати зелень.

Після додавання зелені рекомендується накрити сковорідку кришкою, вимкнути вогонь і дати постояти хвилин 10-15.



669 переглядів

Рейтинг: 0 Голосів: 0

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз