Гливи зі смаженою картоплею
Складові:
- Картопля - 5-6 картоплин,
- Гливи - 500 грам,
- Сіль,
- Цибуля - 1 шт.,
- Рослинне масло,
- Перець.
Приготування:
Гриби миємо, якщо нечищені - чистимо.
Якщо куплені були в магазині, напевно вже почищені.
Після миття трохи просушити від води, помістивши в друшляк або виклавши на рушник.
Ріжемо гриби великими кусочками.
Нарізаємо картоплю. Форма нарізки - на свій смак :)
З огляду на те, що гриби дають велику кількість рідини, смажимо їх окремо від картоплі.
Тому беремо дві сковороди, додаємо трохи олії і ставимо на плиту.
Виклавши гриби, накриваємо їх кришкою. Хвилин на 3-5, поки не дадуть рідини і не почнуть в ній "плавати".
Коли побачимо, що гриби почали "плавати", відкриваємо кришку і на сильному вогні продовжуємо їх готувати. Далі солимо та перчимо гриби.
Коли рідина випарується, підсмажуємо гливи до рум'яного кольору, регулярно помішуючи.
Приблизно до цього часу повинна підійти картопля.
Додаємо цибулю і перемішуємо. Смажимо з цибулею 3-5 хвилин.
Додаємо підсмажені гриби.
Акуратно перемішуємо, при необхідності досолюємо.
Обсмажуємо ще хвилин 5 до готовності.
В кінці можна додати зелень.
Після додавання зелені рекомендується накрити сковорідку кришкою, вимкнути вогонь і дати постояти хвилин 10-15.