Як правильно заморожувати фрукти і ягоди на зиму

Заморожені кабачки або цукіні, томати, брокколі, перець, ягоди, гриби, фрукти та інші продукти зберігають свій свіжий аромат, смак і весь набір вітамінів, але потрібно знати, як правильно їх зберігати на зиму, щоб вони порадували своїм смаком і принесли організму користь і багато корисних речовин і вітамінів, які так необхідні взимку.
Як правильно заморожувати ягоди.
Для того щоб зберегти всі поживні речовини потрібно дотримуватися таких правил:
- Для того щоб зберегти максимально поживні речовини і вітаміни, ягоди потрібно покласти в холодильник на 3 години.
- Соковиті ягоди типу малина, ожина необхідно помити просушити паперовим рушником і покласти в морозильну камеру на 3 години. Після того як малина добре проморозиться можна перевести її в пластиковий контейнер або в пакет з зіп-замком.
- Практичність цих пакетів на висоті. Пакети не протікають і займають менше місця ніж контейнер. Крім того ви можете взяти необхідну кількість ягод, а інші закрити і покласти в морозилку.
Такий пакет дуже зручний і деякі виробники випускають на пакетах поля де можна написати який це продукт і дату упаковки. І якщо ви знаєте час зберігання таких продуктів, то можете на ньому і записати дату яку ви використовуватимете певний продукт.
Ці три простих правила дозволять вам зробити все правильно.
Фрукти і ягоди які не можна заморожувати:
- виноград
- сливи
- абрикос
При заморожуванні таких фруктів кристали льоду руйнують структуру, і при розморожуванні з фрукта витече кашоподібна маса. Зазвичай їх можна заморожувати, але корисних речовин залишиться мало.
Час зберігання ягід і фруктів в морозильній камері.
- Фрукти з кісточкою - 10 місяців;
- Фрукти без кісточки - 2-3 місяців;
- Ягоди - 10-12 місяців.
Читати: Смачні заготовки на зиму.
Схожі статті:
Життєдіяльність → Алкогольні і безалкогольні напої на Новий 2017 рік.