Консервація березового соку

Консервація березового соку

Всім відомо, що березовий сік - рідина, що виділяється з надломлених стовбурів і гілок берези, яка містить цінні органічні кислоти, вітаміни, мінерали, ферменти і корисні мікроелементи.

Березовий сік - це смачний і неймовірно корисний напій, який довго зберігається в прохолодному місці. У процесі заготовки можна законсервувати його про запас. Існує багато способів консервації, наприклад, з лимоном і апельсином.

До Вашої уваги - 4 простих заготовок консервації березового соку.

Березовий сік з лимоном.

Консервація березового соку з лимоном користується неймовірною популярністю. При цьому в продукт переробки додають ще м'яту. Виходить приємний і тонізуючий напій з кислинкою і м'ятним післясмаком.

Березовий сік з лимоном

Що знадобиться:

  • сік;
  • лимон;
  • гілочки м'яти;
  • цукор.

Як приготувати:

На 7 літрів рідини знадобиться 3 гілочки м'яти, сік половини лимона і 10 ст.л цукру.
Поставити ємність з вмістом на плиту і дочекатися, коли з'являться бульбашки. Рудувату піну потрібно прибирати ложкою.
Додати інші інгредієнти і томити на слабкому вогні 10 хвилин.
Розлити в простерилізуючі ємності і закатати обробленими шляхом кип'ятіння кришками.
Накрити чимось теплим, наприклад, ковдрою, а на наступний день прибрати в прохолодне місце.

Березовий сік з апельсином.

Цитрусовий присмак здатний привнести в напій не тільки лимон, але і апельсин. Цей сонячний солодкий фрукт наділить сік приємним ароматом, тому поспішайте закатати березовий нектар з апельсином і порадувати себе і близьких корисним напоєм.

Березовий сік з апельсином

Що знадобиться:

  • сік;
  • апельсини;
  • лимонна кислота;
  • цукор.

Етапи консервації:

На 3 літри рідини потрібно 1/4 стиглого апельсина, 1 ч.л. лимонної кислоти і 150 гр. цукру.
Профільтрований сік поставити на плиту, а в цей час апельсини слід поділити на 4 рівні частини, не забувши перед цим вимити.
У кожну простерилізовану банку помістити фрукт, цукор і кислоту, залити прокип'яченим соком і закатати кришками, які пройшли теплову обробку.
Подальші дії ті ж, що і в попередньому рецепті з лимоном.

Березовий сік з шипшиною.

Додаючи до березового соку шипшину, можна підсилити його вітамінний склад і цілющі властивості. Такий продукт стане потужною зброєю проти сезонних інфекцій і надасть легкий сечогінний ефект. А його кисло-солодкий смак багато хто оцінить по достоїнству.

Березовий сік з шипшиною

Що знадобиться:

  • сік;
  • плоди шипшини;
  • цукор;
  • лимонна кислота.

Етапи консервації:

На 3 літри профільтрованої рідини знадобиться 15-20 плодів шипшини, 150-180 гр. цукру і 1 неповна чайна ложка лимонної кислоти.
Поставити ємність з соком на плиту і знімати піну, як тільки вона з'явиться.
Під час появи пухирців додати 3 зазначених інгредієнта і томити на слабкому вогні 10 хвилин.
Після розлити по простерилізуючим банках і закатати.
Подальші дії ті ж, що і в попередньому рецепті: з лимоном, або апельсином.

Березовий сік без цукру.

Консервація такого березового соку передбачає закупорку тільки самого продукту без добавок.

Березовий сік без цукру

Прокип'ятивши його 10 хвилин, можна розливати по ємностях і закатати кришками. Можна спробувати закупорити сік по всіх запропонованих рецептах і вибрати найбільш вподобаний, але закатати сік березовий без цукру найпростіше. Успіхів!

Схожі статті:

ЖиттєдіяльністьБереза ​​- дерево-донор

ЖиттєдіяльністьПіца


Рейтинг: 0 Голосів: 0

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз