Кращі страви з картоплі

Кращі страви з картоплі

1) Картопля по-селянські; 2) Фарширована картопля; 3) Картопляний салат по-німецьки; 4) Крем-суп з картоплі; 5) Запечена картопля з беконом; 6) Картопля з грибами; 7) Зрази з рибою; 8) Картопля з креветками.

1) Картопля по-селянські

СКЛАДОВІ:
● картопля - 6 шт.,
● рослинне масло - 3 ст.л.,
● панірувальні сухарі - 2 ст.л.,
● часник - 2 зубчики,
● сушений розмарин - 1 ч.л.,
● морська сіль - 1 ст.л.

Приготування:
Картоплю очистити від шкірки і нарізати на часточки. Добре полити їх рослинною олією. Змішати подрібнений часник, розмарин, сіль і сухарі. Обваляти в цій суміші картоплю, викласти на змащене маслом деко і випікати 40-50 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

2) Фарширована картопля

СКЛАДОВІ:
● картопля - 1,5 кг,
● фарш яловичини - 400 г,
● цибуля - 1 шт.,
● часник - 3 зубчики,
● помідори у власному соку - 400 г,
● зелень коріандру - 30 г,
● листя базиліка - 20 г,
● куркума - ½ ч.л.,
● мелена паприка - 1 ч.л.,
● мускатний горіх - ¼ ч.л.,
● сіль.

Приготування:
Очистити картоплю від шкірки і відварити протягом 10 хвилин. Потім зрізати з одного боку, щоб вона стійко стояла. Ножем вирізати серцевину, залишаючи денце. Очистити цибулю, дрібно нарізати і обсмажити до рум'яного кольору. Додати фарш і спеції. Добре розбиваючи фарш, обсмажити її близько 5 хвилин і посолити. Нафарширувати картоплю начинкою.

У блендер викласти томати, подрібнений часник, коріандр, базилік і куркуму. Змішати все добре. Додати 1,5 склянки води і ще раз змішати. Викласти картоплю в сотейник і залити томатною сумішшю. Поставити на середній вогонь. Коли соус закипить, накрити кришкою, зменшити вогонь і готувати ще 15 хвилин. Подавати з зеленню.

3) Картопляний салат по-німецьки

СКЛАДОВІ:
● солоний огірок - 2 шт.,
● гірчиця - 1 ч.л.,
● шинка - 100 г,
● картопля - 500 г,
● зелена цибуля - 2 шт.,
● майонез - 3 ст.л.,
● сіль,
● перець.

Приготування:
Відварити картоплю в мундирах до готовності і дати їй охолонути. Нарізати солоні огірки. Подрібнити цибулю. Шинку порізати соломкою. З картоплі зняти шкірку, нарізати великими шматочками і скласти її в миску. Додати насіння гірчиці, подрібнений кріп, огірки і шинку. Для заправки змішати майонез, сіль і перець. Заправити картопляний салат і акуратно його перемішати.

4) Крем-суп з картоплі

СКЛАДОВІ:
● курячий бульйон - 1 літр,
● картопля - 5 шт.,
● селера - 1 корінь,
● цибулю-порей - 1 стебло,
● молоко - 3 склянки,
● вершки - 3-4 ст.л.,
● зелена цибуля - 5 г,
● сіль,
● перець.

Приготування:
Картоплю почистити, нарізати на кубики і відварити в злегка підсоленому бульйоні разом з крупно порізаною селерою і цибулею-пореєм. Потім змішати всі інгредієнти в блендері. Додати до них молоко, вершки, сіль і перець. Вилити суп в каструлю і довести до кипіння. Потім остудити і подавати з подрібненою зеленою цибулею.

5) Запечена картопля з беконом

СКЛАДОВІ:
● картопля - 8 шт.,
● рослинне масло - 3 ст.л.,
● бекон - 100 г,
● перець,
● сіль.

Приготування:
Відварити картоплю в шкірці. Потім очистити від неї і розрізати на 2 частини. Змастити половинки картоплі рослинним маслом, посолити і поперчити. Тонко нарізати бекон і загорнути в нього картоплю. На змащений олією лист викласти картоплю і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

6) Картопля з грибами

СКЛАДОВІ:
● картопля - 10 шт.,
● печериці - 300 г,
● червона ріпчаста цибуля - 1 шт.,
● часник - 4 зубчики,
● рослинне масло - 2 ст.л.,
● петрушка - ½ пучка,
● перець,
● сіль.

Приготування:
Розігріти духовку до 200 градусів. Застелити фольгою деко і змастити його рослинним маслом. Очистити і великими кыльцями нарізати цибулю. Картоплю і гриби вимити і порізати на великі шматки. Посолити і поперчити всы овочі. Зверху викласти неочищений часник. Полити картоплю і гриби рослинним маслом і перемішати. Помістити деко в духовку і запікати протягом 30 хвилин, періодично помішуючи, поки картопля не придбає золотавий колір. Подавати до столу разом з подрібненою петрушкою.

7) Зрази з рибою

СКЛАДОВІ:
● картопля - 1 кг,
● петрушка - 4 гілочки,
● зелена цибуля - 4 шт.,
● панірувальні сухарі - 2 ст. л.,
● вершкове масло - 5 г,
● яйце - 2 шт.,
● молоко - 100 мл,
● філе риби - 300 г,
● ріпчаста цибуля - 1 шт.,
● рослинне масло,
● сіль,
● перець.

Приготування:
Картоплю очистити, нарізати невеликими шматками і відварити в киплячій підсоленій воді протягом 20 хвилин. Злити воду, додати вершкове масло і яйце, приготувати пюре. Петрушку і зелену цибулю вимити, обсушити, подрібнити і додати в пюре. Приправити сіллю і перцем, добре перемішати. Відварити рибне філе в молоці протягом 5 хвилин, остудити і розділити на невеликі шматочки. Яйце зварити круто і нарізати на дрібні кубики. Цибулю подрібнити і обсмажити. Все скласти в миску, додати перець, сіль і добре перемішати. Пюре розділити на 10 частин. Розімнути кожну частину в коржик, покласти в центр начинку і загорнути краї, надаючи зрази овальної форми. Обваляти їх в сухарях і обсмажити з обох сторін.

8) Картопля з креветками

СКЛАДОВІ:
● картопля - 4 шт.,
● молоко - 1 стакан,
● вершкове масло - 50 г,
● твердий сир - 150 г,
● очищені креветки - 300 г,
● червона ріпчаста цибуля - 1 шт.,
● сметана - 1 стакан,
● петрушка - ½ пучка,
● перець,
● сіль.

Приготування:
Гарненько помити картоплю і випікати в духовці при 200 градусах до готовності. Розрізати картоплю навпіл, ложкою вийняти нутрощі і розімнути до стану пюре. Додати молоко, вершкове масло і тертий сир. Добре розмішати, додати сіль і перець. Обсмажити цибулю до легкого золотистого кольору. Додати креветки, посолити і поперчити. Дрібно нарізати петрушку і змішати зі сметаною. Додати креветки з цибулею і добре перемішати. Картоплю заповнити сирною масою, а зверху викласти масу з креветками.

Читати також:

Рецепти - приготування



Схожі статті:

ЖиттєдіяльністьПідбірка чізбургерів

ЖиттєдіяльністьЕкономні м'ясні заготовки.

ЖиттєдіяльністьДитячі салати

ЖиттєдіяльністьРадянська книга про смачне і здорове харчування - 1952 рік


Рейтинг: 0 Голосів: 0

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз