Лінива вівсянка в банці.

Здоровий швидкий сніданок, який швидко готувати! Здорове харчування може бути легким і приємним.
Рецепт ледачою вівсянки в банці унікальний:
[note]по-перше, це ідеальний розмір порції на одного;
по-друге, такий сніданок можна взяти з холодильника з собою на роботу або навіть тренування;
по-третє, це дуже корисне і поживне блюдо, так як в ньому міститься багато білка, кальцію, клітковини і практично немає жиру і цукру. [/note]
Крім того, багато хто не любить їсти гарячі каші, і цей рецепт як раз для такого випадку. Можна насолоджуватися корисним сніданком цілий рік — навіть в теплу пору року, або коли гаряча вівсянка набридне :)
Рецепт дуже гнучкий і дозволяє створювати все нові і нові варіації, комбінуючи різні інгредієнти на свій смак.
Базовий рецепт ледачою вівсянки в банці.
1. Збираємо інгредієнти:
● ніжні вівсяні пластівці (НЕ швидкого приготування);
● звичайний йогурт, без наповнювачів;
● молоко, знежирене;
● скляна банка з кришкою, 0,5 або 0,4 л (для зберігання продуктів).
2. Додаємо вівсянку, молоко, йогурт, цукор (або інший підсолоджувач) і фрукти або ягоди (див. варіанти нижче).
3. Закриваємо банку кришкою і струшуємо, щоб з'єднати інгредієнти.
4. Додаємо зверху фрукти або ягоди, злегка перемішуємо.
5. Щільно закриваємо банку і ставимо в холодильник на ніч.
Зберігатися така вівсянка може до 2 днів або навіть більше, в залежності від типу і зрілості плодів. Наприклад, вівсянка з бананом залишається смачною навіть через 4 дні перебування в холодильнику. За ніч вівсяні пластівці просочуються молоком, йогуртом і фруктовими соками. На наступний день каша вже буде м'якою і ніжною.
Нижче наведено 5 ідей для ледачої вівсянки в банці.
Інгредієнти, використані в цих рецептах, можна купити в самому звичайному магазині чи супермаркеті.
Вівсянка в банці з мандарином і апельсином.
● 1/4 склянки вівсяних пластівців;
● 1/3 склянки молока;
● 1/4 чашки звичайного йогурту;
● 1 столова ложка апельсинового джему;
● 1 чайна ложка меду;
● 1/4 чашки осушених нарізаних мандаринів.
У банку додаємо вівсянку, молоко, йогурт, апельсиновий джем і мед. Закриваємо кришкою і добре струшуємо, поки всі інгредієнти не змішаються. Відкриваємо, додаємо шматочки осушених нарізаних мандаринів і акуратно розмішуємо. Закриваємо кришкою банку і ставимо в холодильник на ніч (зберігати до 3 днів). Їмо вівсянку охолодженою.
Вівсянка в банці з бананом і какао.
● 1/4 склянки вівсяних пластівців;
● 1/3 склянки молока;
● 1/4 чашки звичайного йогурту;
● 1 столова ложка какао-порошку;
● 1 чайна ложка меду;
● 1/4 чашки нарізаних стиглих бананів.
У банку додаємо вівсянку, молоко, йогурт, какао-порошок і мед. Закриваємо кришкою і добре струшуємо, поки всі інгредієнти не змішаються. Відкриваємо, додаємо шматочки нарізаних стиглих бананів і акуратно розмішуємо. Закриваємо кришкою банку і ставимо в холодильник на ніч (зберігати до 2 днів). Їмо вівсянку охолодженою.
Вівсянка в банці з яблуком і корицею.
● 1/4 склянки вівсяних пластівців;
● 1/3 склянки молока;
● 1/4 чашки звичайного йогурту;
● 1/2 чайної ложки кориці;
● 1 чайна ложка меду;
● 1/4 склянки яблучного пюре (шматочки свіжого яблука до смаку.
У банку додаємо вівсянку, молоко, йогурт, корицю і мед. Закриваємо кришкою і добре струшуємо, поки всі інгредієнти не змішаються. Відкриваємо, додаємо яблучне пюре (при бажанні можна додати і шматочки свіжого яблука) і акуратно розмішуємо. Закриваємо кришкою банку і ставимо в холодильник на ніч (зберігати до 2 днів). Їмо вівсянку охолодженою.
Вівсянка в банці з вишнею та шоколадною крихтою.
● 1/4 склянки вівсяних пластівців;
● 1/3 склянки молока;
● 1/4 чашки звичайного йогурту;
● 1 чайна ложка меду;
● 1/2 чайної ложки ваніліну;
● 1 столова ложка дрібно натертого темного шоколаду;
● ¼ чашки нарізаної вишні (свіжої або замороженої).
У банку додаємо вівсянку, кокосове молоко, йогурт, мед і ванілін. Закриваємо кришкою і добре струшуємо, поки всі інгредієнти не змішаються. Відкриваємо, додаємо шматочки нарізаної вишні, а також шоколадну крихту і акуратно все перемішуємо. Закриваємо кришкою банку і ставимо в холодильник на ніч (зберігати до 3 днів). Їмо вівсянку охолодженою.
Мокко-вівсянка в банці.
● 1/4 склянки вівсяних пластівців;
● 1/3 склянки молока;
● 1/4 чашки звичайного йогурту;
● 1 чайна ложка меду;
● 1 чайна ложка какао-порошку;
● ½ чайної ложки розчинної кави, розведеного в 1 столовій ложці гарячої води.
У банку додаємо вівсянку, кокосове молоко, йогурт, мед, какао-порошок і розчинну каву. Закриваємо кришкою і добре струшуємо, поки всі інгредієнти не змішаються. Потім просто ставимо в холодильник на ніч (зберігати до 3 днів). Їмо вівсянку охолодженою.
Наостанок, кілька відповідей на найпоширеніші питання, які можуть виникнуть в ході ознайомлення з цим незвичайним рецептом вівсянки.
Чи можна банку з вівсянкою заморожувати?
Так! На термін до місяця. Головне — не переповнювати банки, інакше вони можуть «вибухнути» від розширення рідини при замерзанні. Досить заповнити банку на 3/4 від загального простору. Вночі перемістіть заморожені банки з морозильної камери на полицю холодильника, — так вона розморозиться і стане готової до вживання на сніданок.
Чи можна розігрівати вівсянку в банці?
Так. Хоча рецепт і призначений для вживання в холодному вигляді, якщо сильно хочеться, можна підігріти вівсянку прямо в банці в мікрохвильовці. Для цього зніміть кришку і поставте на 1 хвилину (якщо вівсянка разморожена). Для тих, хто любить погарячіше, можна нагрівати вівсянку і довше.
Обов'язково використовувати саме скляні банки?
Ні. Можна використовувати будь-яку ємність, яка вміщує не менше 1 склянки рідини. Ідеальний розмір — це контейнери по 0,5 або 0,4 мл. Крім того, таку ємність завжди можна захопити з собою (на роботу або тренування).
Експериментувати з рецептом рекомендується! А якщо зверху зробити топпинг зі свіжих фруктів, вівсянка стане ще смачніше і красивіше. Приємних вам експериментів і здорового апетиту!
Смачного!
Схожі статті:
Привітання → Початок Різдвяного посту
Життєдіяльність → Шашлик - звучить смачно :)