Окрошка або літні супчики

Окрошка або літні супчики

1) Червона окрошка
2) Окрошка "Фітнес-лайт!"
3) Окрошка "Ашхабадська"
4) Окрошка на лимонному соці
5) Окрошка з айраном
6) Гаспачо або іспанська окрошка

Червона окрошка

складові:

консервований буряк
свіжий огірок
пучок зелені (кріп, зелена цибуля)
салатна зелень (листя)
сіль / перець за смаком
яйце (варене)
мін. вода (medium-малогазована)
кефір 500 г.

як доповнення:

картопля (в мундирах або фрі), багет
для смаку можна додати -  часник, або ложку хрону...

ЯК ПРИГОТУВАТИ

Консервований буряк (бажано нарізаний соломкою) перекладаємо разом з усім вмістом, тобто з рідиною в каструлю, огірки натираємо на великій тертці (або ж ріжемо соломкою теж), додаємо кефір, сіль і перець за смаком, потім розводимо мінералкою до потрібної консистенції (густоти), перемішуємо.
Майже готово!
Ми залишаємо в холодному місці трохи настоятися.
Тим часом тоненько нарізати салатні листя, зелень дрібно порубати, яйця відварити за кількістю їдців, почистити.
Пів-яйця чи яйце - досить на порцію (хто як любить).
У кожну тарілку кладемо нарізаний салат, зелень, нарізане яйце, заливаємо (2-3 ополоника), подаємо з багетом або картоплею в мундирах (можна картоплю фрі.

P.S. ЧОМУ - консервований буряк? - При приготуванні такої "окрошки" економить час, а так, зрозуміло можна використовувати і відварний і запечений буряк


Окрошка. Фітнес-лайт!

складові:

На три порції:

Кефір 0,5% - 0,6 л.
Грудка куряча - половинка
Шинка нежирна - 100 г.
Яйця перепелині - 9 шт.
Яйце куряче - 1 шт.
Огірки середні - 2 шт.
Редис -1 пучок
Цибуля зелена - пучок
Кріп - великий пучок
петрушка - півпучка
Добре б ще пару листочків свіжої м'яти.
Сметана 10% - 100 г.
Гірчиця звичайна - за смаком, але не менше 1 чайної ложки
Хрін - так само.
Перець чорний мелений
Сіль
Вода мінеральна газована - 0,5 л

ЯК ПРИГОТУВАТИ

Поставити варити курячу грудку.
Для цього закип'ятити воду з цибулею і морквою, посолити і в окріп опустити грудку.
Дати прокипіти рівно 3 хвилини і вимкнути вогонь.
Залишити остигати в бульйоні.
Зварити перепелині яйця круто, а куряче - трішки щільніше, ніж всмятку.
Остудити під холодною водою, очистити.
Овочі вимити, редис очистити.
Зелень перебрати, промити, обсушити.
Рідину добре охолодити.
У мисці розтерти куряче яйце виделкою, додати гірчицю і хрін, перетерти гарненько, додати сметану і залишити настоятися хвилин на 10.
Гостроту регулюйте за смаком і характером ваших приправ, якщо магазинні - побільше.
Взяти каструлю. Перепелині яйця порізати четвертинками або навпіл.
Курку і шинку - дрібним кубиком.
Редис - тонкими полукружочками (або цілими-залежно від величини).
Огірки - один дрібним кубиком, а другий потерти на великій тертці. Змішати все в каструлі легкими рухами і трохи посолити.
Кріп, петрушку, м'яту дрібно порубати і засипати в каструлю. Зелену цибулю дрібно нашаткувати, скласти в миску, посолити і розтерти товкачем.
Перекласти цибулю в каструлю і залити кефіром.
Акуратно перемішати.
Додати яєчно-гірчичну заправку, розмішати.
Спробувати на сіль і гостроту.
Змолоти чорний перець і посипати окрошку.
Підливаючи газовану мінералку, розбавити до вашої улюбленої густоти.
Накрити кришкою і потримати в холодильнику з півгодинки.
Подавати зі свіжим чорним хлібом!

Окрошка "Ашхабадська"

складові:

Вода - 150 гр.
кефір - 300 г.
баранина (відварна) - 100 г.
цибуля зелена - 30 г.
огірки свіжі - 60 г.
яйце (варене) - 1 шт.
кріп, петрушка - 20 гр.
сіль за смаком.
яйце для прикраси - 1 шт.

ЯК ПРИГОТУВАТИ

Відварну баранину, порізати на шматочки.
Потім дрібно нарізати цибулю, огірки, яйце, кріп і петрушку.
Змішати воду з кефіром, все посолити.
Додати до нарізаних інгредієнтів.
Розрізати яйце і прикрасити свою окрошку.

Окрошка на лимонному соці

складові:

зелень цибулі і кропу - 50 грам
огірок свіжий - 200 грам
редис - 100 грам
куряче філе відварне - 130 грам
4 варені яйця
картопля відварна молода - 400 грам
сметана 20% - 400 грам
вода фільтрована охолоджена 1,5-2 літра
сік - 1,5 лимона
цукор - 1 ст. л. без верху
сіль 1 ст. л. без верху + щіпка для зелені.

Дрібно нарізаємо зелень, посипаємо дрібкою солі і трохи перетираємо. Бажано зелену цибулю і кріп.
Білки яєць дрібно нарізати, а всі жовтки потерти на маленькій тертці
Куряче філе і картоплю.
Важливо спочатку покласти сметану і трохи перемішати з продуктами, а не навпаки воду, потім сметану, в такому випадку сметана може плавати у воді пластівцями.
Вичавити лимонний сік, соковижималкою завжди вийде більше, ніж руками.
Додаємо фільтровану дуже холодну воду, стільки, скільки потрібно, щоб суп був не дуже густий, але і не рідкий. Солимо, додаємо цукор і даємо трохи постояти.

Окрошка з айраном

складові:

200 грамів шинки (ковбаси, відвареної пісної яловичини)
4 зварених крутих яєць
пучок зеленої цибулі
пучок кропу
пучок редиски
4 свіжих огірочка
напій кисломолочний «Айран» - 1л.
0,5 л. мінеральної води.
Сіль за смаком.

ЯК ПРИГОТУВАТИ

Зелену цибулю нарізаємо дрібно.
Викладаємо в миску і трохи розминаємо з сіллю.
Потім дрібною соломкою нарізаємо шинку.
Огірки натираємо на великій тертці.
Дрібно ріжемо редиску, яйця і кріп.
Все перемішуємо.
Викладаємо частину суміші в тарілку.
Заливаємо «Айраном» (можна розвести невеликою кількістю води).

Гаспачо або іспанська окрошка

складові:

Помідори - 0,5 кг
Червоний болгарський перець - 1 шт.
Цибуля ріпчаста - 2 головки
Червоний винний оцет - 2 ст.л.
Рослинна олія - 1 ст.л.
Часник - 2 зубчики
Грінки білого хліба
Солодка паприка
Сіль
Петрушка

ЯК ПРИГОТУВАТИ

Помідори очистити від шкірки (для простоти обдати окропом). Помідори, болгарський перець (очищений від насіння), огірки і цибулю дуже дрібно нарізати (можна використовувати блендер).
Все перемішати, додати оцет і паприку.
Посолити за смаком, а потім додати масло.
Всю суміш залити - 0,5 літрами води.
І поставити в холодильник охолоджуватися на 1,5 години.
Хлібні грінки натерти часником і порізати на кубики.
Охолоджене гаспачо, розлити по тарілках,
зверху покласти грінки і прикрасити петрушкою.

Смачного!

Схожі статті:

ЖиттєдіяльністьПолтавський борщ

ПривітанняАмериканське блюдо - сендвіч з сосискою і приправою.

ЖиттєдіяльністьПідбірка чізбургерів

ЖиттєдіяльністьТісто для вафель


Рейтинг: 0 Голосів: 0

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

УкраїнаШколаЗасіданняПриготуванняПорода собакНарадаРадіо онлайнТортТролейбусУчніФотоРецептСалатКолажГадячРослинаСелоРегіонДітиСлухати радіоЇстівні грибиРічкаПанорамне зображенняПселСвятоУчилищеКвіткаСтраваВідеоПрограмаБібліотекаКулінаріяПриродаГрибиГотуємо вдомаДружбаФотошопАвтоКультураМузикаВолонтериРослиниПороди собакПанорамаСайтГоловаПривітанняАвтобусКод плеєраМарки автоАтоРецептиМістоРайонКвітиРдаДопомогаРадіоТелебаченняВантажівка
Наверх
Вниз