Помідори на зиму

Помідори на зиму

Сьогодні на порядку денному - мариновані помідори. Взагалі, ці овочі в будь-якому вигляді - це завжди свято на столі. Так як зараз літо, триває сезон концервації, тому консервовані помідори на зиму - не будуть зайвими.

Як же приємно відкрити взимку баночку соковитих запашних помідорів, які ніби випромінюють смак і аромат літа!

Мариновані помідори - це смачна консервація, яка може виступати в якості окремої закуски, так і бути доповненням до різних страв. Консервовані помідори будуть доречні і за повсякденним, і за святковим столом.



Так от, як приготувати помідори на зиму та потім з апетитом насолодитися плодами своєї праці.

  • Для маринування слід вибирати якісні овочі одного сорту і розміру - маленькі томати і томати середнього розміру легко помістяться в банку, тоді як великі і м'ясисті доведеться розрізати. Помідори повинні бути міцними і не мати пошкоджень. Якщо ви не є любителем томатної шкірки, її можна попередньо видалити з свіжих помідорів, обдавши їх окропом.
  • Другим важливим моментом після вибору овочів є чистота використовуваної тари. Банки і кришки для консервації повинні бути ретельно промиті і простерилізовані. Стерилізувати тару можна як традиційним способом над парою, так і в духовці або в мікрохвильовій печі.
  • І третя головна складова смачних маринованих помідорів - ароматичні трави і спеції. Ваші мариновані помідори прекрасно доповнять чорний перець горошком, духмяний перець, гвоздика, кріп, петрушка, базилік, естрагон, листя смородини, листя вишні, хрін і багато інших пряних інгредієнтів. Додавання часнику, перцю чилі або гострого перцю зробить ваші заготовки більш пікантними, а використання болгарського перцю, яблук, моркви та цибулі додасть розсолу солодкуватий присмак і зробить закуску більш апетитною.

Основним консервантом при маринуванні помідорів є столовий оцет, але якщо ви хочете зробити смак томатів і розсолу ніжнішим, можна використовувати менш шкідливу лимонну кислоту, додаючи її в тих же пропорціях. Такі помідори зможуть вживати навіть діти. Також ви можете зробити заготовки більш оригінальними, якщо замінете столовий оцет на яблучний, винний або бальзамічний.

Теплова обробка помідорів може здійснюватися двома способами. У першому випадку використовується дворазова або триразова заливка окропом з наступним настоюванням протягом 10-20 хвилин. У другому випадку томати заливаються маринадом один раз, після чого стерилізуються. Готові консервації слід зберігати в темному прохолодному місці при температурі не вище 16 градусів.

Проглянути рецепти маринованих помідорів

Помідори на зиму - це чудове поєднання пряних солодощів та легкої кислинки, яка робить томати такими смачними і апетитними для людей будь-якого віку. Трохи часу і терпіння, і ваші старання неодмінно будуть винагороджені компліментами і похвалою з боку близьких!

Схожі статті:

ЖиттєдіяльністьМаринування риби

ЖиттєдіяльністьШашлик - звучить смачно :)


Рейтинг: 0 Голосів: 0

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз