Мої нотатки

Адмін 3 вересня 2013 +1 RSS-стрічка

На картоплі немає колорадського жука. Чому?

Всього кілька штук дорослих особин і жодної личинки - все одно що немає. Картопля росте спокійно, цвіте, зав'язує бульби.

На картоплі немає колорадського жука. Чому?

Нічого особливого. Просто посадіть картоплю на новому місці. Цього виявиться достатньо, щоб попередити напад. Є, правда, ще одна деталь, але про неї нижче.

Усередині ягід вишні та черешні черв'яки - що це і як позбутися

Яскраві, соковиті і ароматні кисло-солодкі ягоди вишні та черешні - улюблені ласощі багатьох дітей і дорослих. Однак, зібравши урожай, ви можете виявити, що на плодами улюблених культур хтось спокусився вже до вас - всередині ягід виявляються дрібні білі черв'ячки.

Усередині ягід вишні та черешні черв'яки - що це і як позбутися

Ситуація неприємна, правда? І що робити з червивими ягодами, незрозуміло - чи то їх викинути з величезним жалем, чи то спробувати якось позбутися від непрошених «гостей» (але як це зробити?).

Давайте разом розберемося, звідки така напасть, хто саме з численних садових шкідників зібрався з'їсти урожай вишні та черешні раніше вас і як не допустити повторення подібної ситуації в наступному сезоні.

Отже - хто їсть ягоди вишні та черешні?

Механізм «інсайту», або де брати креативні ідеї

Інсайт - це осяяння, раптово прийдешнє рішення складного завдання без додатка до його пошуку видимих ​​зусиль. Вперше про цей механізм заговорив великий французький математик Анрі Пуанкаре, який спостерігав за самим собою. Це один з небагатьох цікавих результатів, отриманих за допомогою самоспостереження.

Сім чудес ріпчастої цибулі

Турецькі медики назвали сім найбільш важливих властивостей звичайної ріпчастої цибулі.

Сім чудес ріпчастої цибулі

У своїй статті, опублікованій в виданні Milliyet, дієтологи перерахували переваги, одержувані тими, хто любить цибулю, і назвали цей овоч «суперпродуктом», який здатний творити справжні чудеса, щодня зміцнюючи і підтримуючи наше здоров'я.

Зубний камінь: Причини і Лікування

У чому причина криється?


Головна причина формування твердого зубного відкладення - недостатня гігієна порожнини рота. Так само, перетворенню дентального нальоту в тверду масу зубного каменю, сприяє багаторічне куріння; через часте вживання солодкої їжі; через жувального навантаження; коли людина їсть, використовуючи лише одну сторону щелепи; порушений сольовий обмін.

Зубний камінь: Причини і Лікування

Але, найчастішими передумовами до утворення каменю, є - неправильна чистка зубів і рідкісне полоскання порожнини рота, після прийому їжі. Тобто, людина погано чистить зуби, чому наліт накопичується, твердне і перетворюється в камені. А якщо людина ще й лінується, після їжі, прополоскати рот, не використовує спеціальні розчини для полоскання, то проблема посилюється ... Не видалені зубні камені призводять до пародонтозу, пародонтиту та гінгівіту. І тут уже, одним тільки чищенням, не обійтися - раз в шість місяців, необхідно відвідувати стоматолога, щоб лікар видаляв наліт і камені.

Таємниця головного винаходу Ніколи Тесла

Нікола Тесла видатний вчений XIX-XX століть, якого називають Леонардом да Вінчі в електротехніці. Йому належить понад 700 винаходів, серед яких мікрохвильова піч, пристрій дистанційного керування, змінний струм і багато іншого.

Як очистити кров і зміцнити судини?

Піклуватися потрібно про всі органи: шкіру, судини, кров. Організм влаштований таким дивним чином, що він здатний до відновлення, самоочищення. Звичайно, необхідно допомогти йому з допомогою зміни раціону харчування.

Чим загрожує надмірна любов до квасу?

Багато хто вважає, що влітку спрагу краще вгамовувати квасом. Однак це не зовсім так.

Чому не варто зловживати покупним квасом?

Чим загрожує надмірна любов до квасу?

Основні складові квасу - це прості вуглеводи. Як правило, в 100 мл квасу не менше 1 чайної ложки цукру. Це приблизно 30 ккал. Але мало хто випиває 100 мл квасу. Найчастіше це 300-500 мл., що означає до 150 доданих кілокалорій після випитого кухля. А ви навіть ще не приступили до прийому їжі.

Духовне значення зелених очей: символізм

Зелені очі - велика рідкість, вони складають всього 2% населення світу. Деякі люди вважають, що зелені очі символізують духовність і мудрість.

Духовне значення зелених очей: символізм

Духовне значення зелених очей зазвичай асоціюється з люблячими природу людьми, які інтуїтивно розуміють Землю і місце людства на ній.

Що алкоголь робить з нашим мозком, коли ми старіємо

Сила і інтенсивність впливу алкоголю на організм змінюються з віком. А деякі особливості, наприклад, жахливе похмілля після невеликого застілля напередодні ввечері, відчутні відразу.

«Вплив алкоголю на мозок залежить від віку і щоденних звичок споживання, - говорить доктор Віллема.

– З віком в мозку відбуваються специфічні структурні і функціональні зміни, включаючи витончення кори головного мозку, скорочення нейронів, зниження щільності хребта, зниження зв'язності білої речовини і зниження вироблення нейромедіаторів».

А вживання алкоголю тільки посилює симптоми старіння мозку.
Сторінки: 1 2 3 Наступна Останній
Наверх
Вниз