10 простих способів зробити їжу смачнішою.

0
: 0

96

Оберем 10 простих порад, які допоможуть поліпшити смак вашої їжі.

Не тільки додавання солі і спецій робить їжу смачнішою. Деякі дрібниці, про які ми навіть не здогадувалися, теж можуть допомогти. Нижче зібрані 10 порад, які допоможуть вам зробити їжу приємніше на смак.
10 простих способів зробити їжу смачнішою.


Не ріжте часник і цибулю заздалегідь.

Нарізана цибуля і часник виділяють сильні запахи, які можуть стати некомфортними. Найкраще різати їх в останній момент або витримувати в розчині соди з водою (1 чайна ложка на склянку води). Розчин знизить гостроту, головне, не забудьте промити їх перед додаванням в блюдо.

Не викидайте м'якоть томатів.

Насіння і м'якоть навколо них мають найбільш сильний смак і запах. Тому, якщо у страві не сказано про те, що потрібно позбутися від м'якоті, не робіть цього.

Зберігаємо свіжість жирів.

Жири в вершкових і овочевих оліях через деякий час гірчать і псують смак страв. Для того, щоб уповільнити цей процес, потрібно обмежити надходження до них кисню. Зробити це можна, поклавши вершкове масло в морозилку, горіхове масло в холодильник, а рослинне — в темне і прохолодне місце.

Викладайте інгредієнти тільки на гарячу сковороду.

Температура поверхні для готування зменшується відразу ж, як тільки на неї кладеться їжа. Тому, якщо ви готуєте овочі, почекайте, поки масло на сковороді почне пузиритися, а при готуванні страв без масла дочекайтеся, поки від сковороди піде пар.

Заправляйте їжу цукром.

Якщо ви не противник цукру, то можете приправляти їм смажене м'ясо, морепродукти або овочі. Цукор додасть їм більш насичений смак.

Покращуємо смак спецій.

Щоб посилити смак спецій і сушених трав, потрібно хвилину або дві готувати їх у вершковому або рослинному маслі перед додаванням в блюдо. Якщо в рецепті сказано додати спеції в кінці, то додавайте їх, коли страві залишається готуватися 1-2 хвилини.

Не викидайте засмажку.

Залишилися на сковороді пригорілі шматочки, вони можуть послужити відмінною добавкою до соусу, супу або рагу. Налийте на гарячу сковороду рідину (вино, сік, бульйон) і зішкребіть їх дерев'яною ложкою.

Не виймайте випічку занадто рано.

Ідеальне забарвлення хліба, пирогів та іншої випічки — золотисто-коричнева. Практично всі духовки мають прозорі дверці, тому ви зможете спостерігати за досягненням потрібної кондиції.

Додайте трохи соєвого соусу або анчоусів.

Соєвий соус і анчоуси містять велику кількість глутомата, який дає страві насичений м'ясний смак. Додайте 1-2 чайні ложки соєвого соусу чилі або іншу заправку або, якщо ви готуєте овочі, додайте трохи перемелених анчоусів.

Додавайте свіжі трави вчасно.

Тверді трави, такі як кмин, розмарин, шавлія і материнка, потрібно додавати до початку готування. Так вони віддадуть більше аромату, а їх структура стане менш твердою. М'які трави, такі як базилік, петрушку, кінзу і цибулю, краще додавати в останні хвилини, інакше вони втратять свій запах і яскравий колір.

Це дуже прості поради, але впевнений, що за роки готування у багатьох з вас з'явилися власні секрети.
← Створення зображень в соцмережах, якщо набридло "позичати" чужі зображення для оформлення. Як легко заснути... →

Читайте также:

Як вибрати розмір діагоналі ТВ

Як вибрати розмір діагоналі ТВ

Багато ТБ-шанувальники мріють про велику плазму наполовину стіни. Купити такий телевізор нескладно, якщо є бажання, але перш ніж це зробити, перевірте, наскільки параметри вашої кімнати дозволять д...
Як прочистити засмічені труби.

Як прочистити засмічені труби.

У ванній і на кухні раковина часто забивається, що приносить великі незручності. А головне це відбувається в самий не підходящий момент. У кожного знайдуться вдома – сода, оцет, лимонна кислота...
Факти про місця проживання вірусів і бактерій.

Факти про місця проживання вірусів і бактерій.

Невидимі неозброєним оком, але небезпечні і підступні бактерії і віруси часом можуть чекати нас в самих несподіваних місцях. Вам завжди слід пам'ятати, що: Віруси грипу, опинившись на банкнота...
Як зробити шведське вогнище.

Як зробити шведське вогнище.

Шведське вогнище, також ще "шведська свічка" або "шведський примус" - спосіб, яким з давніх часів користувалися лісники та мисливці для розпалювання вогню на природі. Знайд...
10 продуктів, які завжди повинні бути на кухні.

10 продуктів, які завжди повинні бути на кухні.

Мед. Він зміцнює імунітет і є кращим джерелом енергії. Якщо на кухні є мед, можна забути про цукор! Банани. У них є багато калію, який допомагає м'язам залишатися сильними. Крім того, банан бл...

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз