Булгур: що це і як готувати?

0
: 0

45

Багато господинь звикли готувати як гарнір рис, гречку та інші традиційні крупи. Булгур стане прекрасною альтернативою таким стравам. Така крупа володіє не тільки приємним смаком, але і масою корисних речовин. Приготувавши щось з булгура можна легко урізноманітнити повсякденний раціон.

Як і будь-яка крупа, булгур має свої особливості і структуру. Тому, перш ніж купити пачку заповітної крупи, варто дізнатися більше інформації. Це стосується властивостей продукту, а також особливостей його приготування. Розглянемо основні відмінності булгура від інших круп.

Що являє собою ця крупа?


Цей вид круп широко використовують східні країни. Там булгур є одним з найпоширеніших гарнірів, які подають до овочів, риби і м'яса. Створюють продукт на основі пшениці, зібраної під час молочної стиглості.

Булгур: що це і як готувати?

Зерна висушують, обробляють парою і очищають від висівок. На останньому етапі їх подрібнюють і фасують в упаковки. Зовні булгур схожий на крупу, вироблену з кукурудзи. Ще однією особливістю булгура є істотне збільшення в обсязі під час варіння. Це робить кашу економічною і доступною для кожного.

Які є різновиди булгура?


Вибираючи крупу в магазині, варто звернути увагу на її різновид. Основним критерієм класифікації булгура є ступінь помелу зерен.

Розрізняють такі види:

• великий;
• середній;
• невеликий.


Найчастіше в магазинах можна побачити велику крупу. Її обов'язково потрібно варити, і тільки потім подавати як гарнір.

Булгур: що це і як готувати?

Дрібний помел підходить для випікання різних борошняних і хлібних виробів.

Крупа середнього помелу знадобиться для приготування теплих салатів, незвичайних закусок і супчиків. Тим, хто вживає дієтичне харчування, варто звернути увагу на грубий помел. Будь-який вид булгура разварюється остаточно, а в умовах тривалого зберігання не втрачає розсипчатості.

Яку користь приносить булгур?


Досвідчені дієтологи і гастроентерологи позитивно відгукуються про крупу, оскільки вона має цілу низку корисних властивостей. Булгур містить наступні компоненти:

• мінеральні речовини;
• вітаміни Е, К і В;
• складні вуглеводи;
• бета-каротин;
• фітонутрієнти;
• жирні кислоти;
• клітковину;
• цукориди;
• макро- і мікроелементи.


Вживання каші на регулярній основі позитивно впливає на всі системи організму людини. Завдяки наявності в складі корисних компонентів, страви на основі крупи можуть нормалізувати обмін речовин, оздоровити нервову систему і благотворно впливати на волосся і шкіру.

Крім цього, позитивний вплив проявляється в зміцненні м'язів і кісткової тканини, нормалізації кров'яного тиску і зниженні рівня холестерину. Поліпшується також перистальтика кишечника і підвищується імунітет.

Як готується булгур?


Крупа готується недовго, все залежить від обраного різновиду. Якщо ви придбали дрібну крупу, то її не обов'язково варити. Досить влити киплячу воду і залишити на деякий час настоюватися. Для великої і середньої крупи потрібно взяти воду і продукт в пропорції 2:1. Час залежить від конкретного рецепту.

Булгур: що це і як готувати?

Замочувати і промивати крупу перед приготуванням не варто. Рекомендується тільки обсмажити зерна на вершковому або оливковій олії, що робить смак каші більш насиченою. Оптимальним варіантом для варіння стане посуд з товстим дном.

Вибираючи посуд, пам'ятайте, що булгур здатний збільшуватися майже в 3 рази. Під час варіння в мультиварці, потрібно вибирати режим «Гречка».
← Що таке вінець безшлюбності Пиріжки з різних країн →

Читайте также:

Фаршировані карасі на сковороді

Фаршировані карасі на сковороді

Карасі, приготовані за цим рецептом, фаршируються ріпчастою цибулею. При такому способі обсмажування карасики виходять дуже ніжні та ароматні. А спеції надають рибці фантастичну пікантність. С...
Проблема - темні кола під очима

Проблема - темні кола під очима

Як же іноді ми засмучуємося, подивившись на своє відображення в дзеркалі. І причина цього - темні кола під очима. Звичайно, якщо ми говоримо про проблеми із зовнішнім виглядом, варто глибоко замисл...
Як правильно говорити про неприємне

Як правильно говорити про неприємне

Навряд чи хтось тут перебуває в ілюзії, що наше життя складається тільки з хорошого. У житті буває чимало ситуацій, коли необхідно сказати іншій людині про щось для неї неприємне. Повідомити погану...
Як зробити домашній кефір

Як зробити домашній кефір

Сьогодні поговоримо про те, як зробити для дитини домашній кефір з простих і доступних продуктів. Цей рецепт знадобиться мамам, які з якихось причин не можуть купувати дитяче харчування на молочній...
Як зняти документальний фільм?

Як зняти документальний фільм?

Документальне кіно буває дуже різноманітне. Можна зняти фільм-портрет про себе, друга, домашнього вихованця, розповісти про історичну подію, особистості і навіть про явище природи. Багато відомих д...

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз