Мої нотатки

Адмін 3 вересня 2013 +1 RSS-стрічка
Наука, що вивчає психічні явища (мислення, почуття, волю) та поведінку людини, пояснення яких знаходимо в цих явищах.

Лайфхаки по психології в суспільстві

"Лайфхак" - це маленька хитрість, корисна порада, яка дозволяє зробити життя людей простіше і цікавіше. Поважайте себе!

Лайфхаки по психології в суспільстві

1. Перше правило якщо ви хочете переконати людину в своїй точці зору - не нервувати. Погодьтеся, якщо ви будете трястися, а ваш голос буде тремтіти то співрозмовник може подумати про те що ви брешете або самі не вірите своїм словам. Щоб цього не сталося і абонент не почав сумніватися тримайтеся впевнено. Голос рівний і переконливий, для досягнення більшого ефекту говоріть спокійно, як правило люди більше прислухаються до спокійнішого і менш емоційного голосу ніж до знервовано-емоціонального. Спина рівна для свідчення сили. Ваші очі не повинні бігати, дивіться прямо на співрозмовника. При дотриманні цих маленьких, але ефективних правил ви досягнете бажаного успіху.

74 питання, які наводять на роздуми

Щоб краще пізнати власне життя, необхідно ставити правильні питання. Загляньте всередину себе, зрозумійте, що ви насправді відчуваєте. Це допоможе вам зробити висновки, які приведуть до необхідних змін в житті.

74 питання, які наводять на роздуми

На ці питання немає правильних або неправильних відповідей. Вони всього лише змусять вас задуматися.

Який він, ваш керівник?

Найчастіше, продуктивність праці залежить від атмосфери в колективі. А взаєморозуміння з робочими завданнями задає керівник. Все це може зробити ваше перебування на роботі легким і ефективним або додати в робоче навантаження ще й емоційне напруження.

Який він, ваш керівник?

Якщо ви хочете, щоб робота не ускладнювалася нерозумінням з начальством, зверніть увагу на те, який він, ваш керівник.

Закон підлості

Закон підлості - якщо є ймовірність того, що яка-небудь неприємність може трапитися, то вона обов'язково відбудеться (англ. Anything that can go wrong will go wrong).

Закон підлості

Даний феномен, безперечно, існує з найдавніших часів, але як закон він був сформульований на Заході тільки в 1949 році і отримав назву «закон Мерфі».

Приймати життя спокійно

Бути ідеальними неможливо. Та й просто хорошими для всіх бути теж не вийде. Обов'язково знайдеться той, кому щось в вас або у вашій поведінці не сподобається. Так чому ми так часто озираємося на думку інших людей? Чи робить це нас щасливішими? Це, мабуть, головне питання ...

Перешкоди, які заважають розумним людям бути успішними

Всім відомо, що хороші оцінки в школі, грамоти та хвалебні нагороди не гарантують успіху в житті. Навіть найбільш начитаних геніїв обходять нічим не примітні двієчники, які заробляють хороші гроші і займають керівні посади.

Чому так відбувається, що не так з розумниками і розумницями?

А справа в тому, що інтелект - це перевага, тільки якщо вміти правильно ним скористатися, знати собі ціну.

Які перешкоди на шляху до успіху заважають високоінтелектуальним людям?

Користь конкуренції для розвитку особистості

Як сказав Вольтер, суперництво - їжа для геніїв.

Все життя у людини виникає величезна кількість стимулів, що спонукають її до прагнення перевершити інших. Ще в ранньому віці діти змушені боротися за увагу батьків, друзів, вихователів, за улюблені іграшки в дитячому саду або право бути лідером класу. З віком з'являється потреба конкурувати з людьми за вакантне місце при пошуку роботи, за більш високу заробітну плату, посаду або увагу обраниці або обранця.

Як працює самообман?

Всі ми хоча б раз в житті комусь брехали, але більше і частіше за все ми обманюємо себе. Часом це відбувається несвідомо, але чому це відбувається взагалі?

Як працює самообман?

Не секрет, що найчастіше самообманом займаються ті, хто схильні відчувати почуття провини навіть за найменші провини, а потім «гризти» себе зсередини. При таких умовах самообман - це свого роду психологічний бар'єр від самого себе. Звиклі боятися чогось і ті, хто вважає за краще, щоб думали за них, також у своєрідній групі ризику. Часом люди роблять вибір, в якому не хочуть зізнаватися самі собі, і знову-таки захищають свою свідомість надуманими виправданнями. І вони виявляються настільки правдоподібними, що в них легко повірити, тому що це вигідно.

Як побороти в собі жадібність

Кожному з нас в тій чи іншій мірі властиве почуття власництва. Його ми поширюємо на все те, що нам належить: речі, створені нами творіння і навіть людей, що знаходяться поруч, які є об'єктом нашої прихильності або тим більше любові. Чи добре це - бути власником, адже так чи інакше небажання ділитися з оточуючими чим би (ким би) то це «попахує» елементарною жадібністю?

Психологічна самооборона

Начальник накричав на працівника. Покупець вилаяв продавця. Дівчина злісно пожартувала над бойфрендом. На жаль, наше повсякдення просякнуте грубістю і агресією. Але це не означає, що потрібно миритися з таким станом речей.

Психологічна самооборона

Поговоримо про те, як протистояти психологічному насильству.
2 березня 2021 0 123 Немає коментарів
Сторінки: 1 2 3 Наступна Останній
Наверх
Вниз