Мої нотатки

Адмін 3 вересня 2013 +1 RSS-стрічка
Цікаві моменти нашого життя

Таємниця головного винаходу Ніколи Тесла

Нікола Тесла видатний вчений XIX-XX століть, якого називають Леонардом да Вінчі в електротехніці. Йому належить понад 700 винаходів, серед яких мікрохвильова піч, пристрій дистанційного керування, змінний струм і багато іншого.

Духовне значення зелених очей: символізм

Зелені очі - велика рідкість, вони складають всього 2% населення світу. Деякі люди вважають, що зелені очі символізують духовність і мудрість.

Духовне значення зелених очей: символізм

Духовне значення зелених очей зазвичай асоціюється з люблячими природу людьми, які інтуїтивно розуміють Землю і місце людства на ній.

Чим відрізняються дверні замки друг від друга

Основне призначення замків - не пускати в будинок чесних людей (злочинці завжди можуть вибити вікно). Однак це зовсім не означає, що чесні люди не можуть навчитися відкривати замки, не маючи відповідних ключів.

Чим більше ви будете знати про пристрій замків, тим простіше зможете підібрати найбільш підходящий для ваших цілей запірний механізм.

Краса - поняття відносне

Краса викликає естетичну насолоду, захоплення, захват, непереборний потяг і бажання бути поруч з об'єктом.

Краса - поняття відносне

Саме дівчат називають прекрасною статтю, їх обожнюють і ненавидять одночасно за цю магію привабливості. У чому ж проявляється ця магія: в красивих рисах обличчя і тіла, в чарівності, в упевненості і любові до себе?

У світі існують досить суворі загальноприйняті канони краси: високий зріст, симетричні і милі риси обличчя, довге волосся, параметри 90-60-90. Але невже гарними можна вважати тільки дівчат, які володіють усіма потрібними параметрами?

Хто розумніший - хлопчики чи дівчатка?

Не будемо ображати ні хлопчиків, ні дівчаток - розумом володіють всі діти, незалежно від їх статі. Але хлопчики чомусь довше освоюють читання і правопис і тільки в старших класах починають обганяти дівчаток по деяких позиціях.

Хто розумніший - хлопчики чи дівчатка?

Різниця незначна, але це лише мала дещиця принципових відмінностей між чоловічою і жіночою психікою.

Таємне життя грибів

Коли ви думаєте про грибах, ви, ймовірно, уявляєте їх пухкими і коричневими або ж великими поганками з червоними шапками, на які можете наштовхнутися в лісі.

Основне тіло гриба насправді являє собою велику переплетену мережу, звану міцелієм, яка складається з неймовірно тонких грибкових трубок - гіфах. Ці гіфи трохи схожі на коріння рослин: вони проростають в невидиму для нас грунті в пошуках поживних речовин.

Таємне життя грибів

У новому дослідженні 2021 року група шведських вчених з Лундського університету використовувала штучну смугу перешкод для грибів, щоб стежити за ростом і поведінкою гіфів. Було виявлено дивовижне розмаїття стратегій зростання, використовуваних гіфами грибів - настільки багато, що всім довелося дати назви.

Чорна вдова

Поширені в Північній Америці, Австралії і Океанії павуки виду чорна вдова (Latrodectus mactans) ведуть досить незвичайний спосіб життя. Вони їдять один одного починаючи з дитинства, а при певному збігу обставин можуть вбити і людину.

Як виглядає перерва на ланч в різних країнах світу

У кожній країні існують свої власні традиції. І це стосується не тільки національних страв, різних свят, правил поведінки, але також перерви на ланч.

Як виглядає перерва на ланч в різних країнах світу

Наприклад, американці звикли їсти на ходу, не відволікаючись від роботи, а іспанці люблять не тільки грунтовно поїсти, а й відпочити кілька годин після обіду. Більш докладно про те, як виглядають обідні перерви в різних країнах, читайте в цьому пості..

По той бік фокусів

По той бік фокусів

Всі ми знаємо, що фокуси - ніщо більше, ніж з'єднання ілюзії і майстерності. Але іноді буває досить складно знайти пояснення того, що відбувається. До вашої уваги секрети одних з найбільш дивовижних трюків.

Країни з найшкідливішою і корисною національною кухнею

Знайомство з культурою чужої країни не може вважатися повним без дегустації страв, які відносяться до національної кухні. Не випадково багато туристів уникають дорогих ресторанів з інтернаціональним меню і вважають за краще харчуватися в автентичних закладах. Однак слід бути готовим до того, що далеко не у всіх країнах традиційна їжа є корисною.

Країни з найшкідливішою і корисною національною кухнею

Які ж держави славляться своєю любов'ю до правильного харчування, а які більше цінують смак, ігноруючи калорії?
Сторінки: 1 2 3 Наступна Останній
Наверх
Вниз