Для чого кулінари заморожують картоплю перед смаженням

0
: 0

14

Проблематично буде відшукати людину, яка б не любила картопляні блюда. Продукт цей дійсно універсальний, нехай і не найкорисніший, а найголовніше - дуже смачний. Особливо, якщо знати і застосовувати найбільш цікаві рецепти.

Для чого кулінари заморожують картоплю перед смаженням

Один такий якраз має на увазі обов'язкову заморозку картоплі перед тим, як взагалі почнеш з нею щось робити. Так навіщо ж потрібна морозильна камера?

Для чого кулінари заморожують картоплю перед смаженням

Чистимо картоплю.

Що знадобиться: картопля, сіль, цукор, соняшникова олія.

Отже, приготувати подобу картоплі фрі набагато простіше, ніж може здатися. Для цього зовсім не треба ходити в магазин за мішком з готовою картоплею. Досить мати в господарстві перераховані вище інгредієнти, а також холодильник. Крім перерахованого також знадобиться чиста вода, ніж і наявність двох рук, яким і будуть провертатися всі нескладні маніпуляції.

Для чого кулінари заморожують картоплю перед смаженням

Робимо соломку.

Насамперед картоплю необхідно помити, почистити, ще раз помити і нарізати на дрібні шматочки (соломку). Все це робиться за допомогою звичайного ножа. Якщо соломка вийде не дуже-то однаковою, переживати не варто. Пам'ятаємо про те, що відразу після нарізки, соломку слід кидати в ємність з чистою водою, щоб картопля не почорніла на повітрі.

Для чого кулінари заморожують картоплю перед смаженням

Кладемо в воду.

Наступний крок - приготування маринаду. Для цього беремо два кухлі з водою і розводимо в них 1 чайну ложку солі і 1 чайну ложку цукру. Все це змішуємо в одній ємності, після чого закидаємо в маринад вже нарізану картоплю. Чекаємо 20 хвилин. За цей час вода повинна буде стати каламутною. Відбудеться це через крохмаль.

Для чого кулінари заморожують картоплю перед смаженням

Відправляємо на заморозку.

Як тільки це станеться, зливаємо воду і викладаємо картоплю, нарізану соломкою на рушник або серветку. Накриваємо зверху ще одним рушником, щоб гарненько просушити інгредієнти. Позбавлену від вологи картоплю відправляємо на 1.5 години в морозилку для повного заморожування. Завдяки цьому нехитрому набору операцій, вже при наступному смаженні виявиться, що зовні картопляна соломка жорстка, а всередині нагадує пюре. Таким чином отримуємо на свій стіл справжню картоплю фрі!

Для чого кулінари заморожують картоплю перед смаженням

Обсмажуємо соломку.

Так, як фритюрниці у більшості людей в будинку немає, замінити її можна за допомогою звичайної сковороди, наповненою соняшниковою олією. Наливаємо більше, ніж зазвичай, приблизно стільки, щоб мало накривати шар в 1-1.5 см. Перед обжаркою сковорідку розігріваємо до температури не менше 180 градусів. У перші 5 секунд після початку смаження масло буде дуже сильно розлітатися в сторони, так що слід подбати про захисні заходи!

Приготування соломки на сковороді триває 7-8 хвилин.
← Геніальні виверти маркетологів 9 причин любити свою роботу →

Читайте также:

Для чого створюється сім'я

Для чого створюється сім'я

Сім'я - це не просто осередок суспільства, але і союз двох люблячих людей, які готові створити свій особливий світ з індивідуальним устроєм і правилами. Всі хочуть побудувати щасливі відносини, але...
Чому потрібно бігати кожен день?

Чому потрібно бігати кожен день?

Бігав хоча б раз в житті, напевно, кожен з нас - на фізкультурі в школі, а може навіть брали участь в змаганнях. Багато хто знає, що біг корисний, але мало хто бігає кожен день. Давайте подиви...
Якими засобами можна швидко вивести будь-яку кількість земляних бліх з будинку

Якими засобами можна швидко вивести будь-яку кількість земляних бліх з будинку

Земляні блохи можуть перебувати і в будинку, коли туди заносяться зі сторонньою допомогою. Людині деколи доводиться замислюватися, чим їх можна вивести, щоб вони не докучали своїми укусами. Викорис...
Що робити, якщо розбився ртутний градусник

Що робити, якщо розбився ртутний градусник

У кожного з нас вдома є предмети, що містять ртуть. Наприклад, термометри, які вимірюють температуру в кімнаті, медичні термометри, енергозберігаючі компактні люмінесцентні лампи. Давайте розберемо...
Несолодкий цукор в крові та провокації його підвищення

Несолодкий цукор в крові та провокації його підвищення

Темою здоров'я, що стоїть не на самому останньому місці, є - підвищення рівня цукру в крові. Все тому, що навіть в тому випадку, якщо людина не страждає на діабет, то їй життєво необхідно знати сві...

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз