Гарбуз для всіх: декілька рецептів корисної їжі

0
: 0

47

М'якоть гарбуза містить солі калію, кальцію, магнію і заліза, багата вітамінами C, групи B, PP, бета-каротином. Клітковина, якої рясніє гарбуз, покращує моторну функцію кишечника, прибирає застійні явища. Овоч має м'яку сечогінну дію, усуває набряки і навіть здатний нормалізувати тиск.

Гарбуз для всіх: декілька рецептів корисної їжі

Регулярне вживання гарбуза допомагає очистити печінку і знизити навантаження на неї, відрегулювати вуглеводний і жировий обмін.

Гарбуз дуже корисний людям з ожирінням. Існує навіть дієта на гарбузі. Їсти його можна в будь-якому вигляді - відварному, запеченому, сирому, в супах, запіканках і салатах. Корисно вживати не менше 100 грамів гарбуза щодня, особливо людям у віці і тим, хто страждає від зайвої ваги.

Гарбуз для всіх: декілька рецептів корисної їжі

Наступні рецепти дозволять урізноманітнити раціон, щоб їсти овоч було не так нудно.

Салат з гарбуза і буряка.


• 600 г гарбуза;
• 300 г буряка;
• 1 столова ложка рослинної олії;
• 1 чайна ложка кунжуту;
• листовий салат для подачі.


Очищений і відварений до готовності гарбуз і буряк нарізати скибочками, з'єднати разом, влити трохи рослинного масла, перемішати. Перед подачею посипати кунжутом і листям салату.

Салат з гарбуза з медом.


• 500 г гарбуза;
• 100 г меду;
• 1 столова ложка рослинної олії;
• лимонна кислота.


Очищений гарбуз подрібнити і згасити в невеликій кількості води з лимонною кислотою, поки вона не стане прозорою. Залити медом і олією, перемішати, прибрати в холод на 2-3 години.

Гарбузове пюре з курагою.


• 500 г гарбуза;
• 300 г нежирної сметани;
• 300 г кураги;
• 1 столова ложка рослинної олії;
• мед за смаком.


Очищений і нарізаний гарбуз згасити в сметані, курагу відварити в окропі і подрібнити. З'єднати разом курагу і гарбуз, заправити пюре медом, додати трохи масла. Перед подачею подрібнити блендером.

Гарбуз з пшоняною кашею.


• 500 г гарбуза;
• 150 г пшоняної крупи;
• 3 склянки води або молока;
• мед, сіль, вершкове масло за смаком.


У киплячу підсолену воду або молоко додати шматочки гарбуза і варити 10 хвилин, потім додати кілька разів промиту пшоняну крупу. Варити на слабкому вогні близько години, помішуючи. Перед подачею додати мед і трохи вершкового масла.

Гарбузова запіканка.


• 500 г гарбуза;
• 250 мл молока;
• 50 г манної крупи;
• 1 яйце;
• 30 г вершкового масла;
• 50 г сметани;
• 50 г сухарів.


Очищений і нарізаний скибочками гарбуз згасити до напівготовності, потім засипати манну крупу і варити ще 10-15 хвилин на повільному вогні. Зняти з вогню і остудити. У остигнулу масу додати сире яйце і добре збити, викласти в сковороду, змащену маслом і посипану сухарями. Змастити зверху сметаною і запекти в духовці.

Подавати зі сметаною, варенням, молоком.

Гарбуз для всіх: декілька рецептів корисної їжі

Приємного всім апетиту.
← Гарбуз з родзинкою, або як святкують Хеллоуїн у різних країнах світу Як вибрати жіночий пуховик? →

Читайте также:

10 простих способів зробити їжу смачнішою.

10 простих способів зробити їжу смачнішою.

Оберем 10 простих порад, які допоможуть поліпшити смак вашої їжі. Не тільки додавання солі і спецій робить їжу смачнішою. Деякі дрібниці, про які ми навіть не здогадувалися, теж можуть допомогти. ...
Як зробити довгі прямі яйця

Як зробити довгі прямі яйця

Кулінарне мистецтво не стоїть на місці. Стає все важче вигадувати якісь нові вишукані рецепти, щоб здивувати ближнього свого. Але можна піти й іншим шляхом, наприклад здивувати всіх новою формою з...
Як скласти святкове меню

Як скласти святкове меню

Як скласти святкове меню і зробити так, щоб обидві сторони (не тільки гості, але і господарі) залишилися задоволені проведеним вечером. У нас завдання накрити стіл - більше 10 осіб, не вдаючис...
Великий піст: 10 рецептів других блюд

Великий піст: 10 рецептів других блюд

Під час посту дозволяється вживати в їжу будь-які овочі, а також крупи, гриби і інші продукти. Що можна з них приготувати? Ситні і апетитні страви: ліниві голубці, рис або спагетті з овочами, за...
Великий піст: рецепти перших страв

Великий піст: рецепти перших страв

Під час посту дозволяється вживати в їжу будь-які овочі, а також супи, гриби і інші продукти. Що можна з них приготувати? Суп з цвітною капустою і солодким перцем. Знадобиться: • 1 качан цв...

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз