Готуємо гірчицю власноруч в домашніх умовах
Завжди приємно пригостити своїх друзів, знайомих смачною, здоровою їжею, при цьому знаючи, що в продукті немає ніяких консервантів.
І так, гостра гірчиця приготована в домашніх умовах, автором якої будете ви;)
Для приготування візьмемо - 200 грамову скляну баночку з кришкою. Гірчицю треба зберігати в закритій тарі. У баночку кладемо - 6 чайних ложок гірчичного порошку, також не забуваємо, щоб скляна баночка була у нас сухою.
Потім додаємо одну чайну ложку цукру і трохи солі - не більше 1/4 частини чайної ложки та добре перемішати.
Далі, додаємо потроху води і змішуємо до тих пір, поки гірчиця не стане схожа на сметану.
Після того як ми перемішали гірчицю до однорідного стану, ставимо суміш «доходити». Гірчиця повинна бути в закритій банці, в теплому місці, близько 60 градусів за Цельсієм. Настоюватися гірчиця повинна близько 2-3 годин.
Після того як гірчиця побродила, додаємо трохи нерафінованої соняшникової олії, приблизно 1/4 частини чайної ложки, щоб гірчиця не обвітрювалася на столі, і довше зберігала свої гострі якості. І знову ж таки ми все це добре перемішуємо.
Після того як гірчиця охолола, вона повністю готова до вживання.
І так, гостра гірчиця приготована в домашніх умовах, автором якої будете ви;)
Використовуєм для цього 4 інгредієнта:
Гірчичний порошок, цукор - одна чайна ложка, трохи солі, не багато домашнього соняшникової олії.
Для приготування візьмемо - 200 грамову скляну баночку з кришкою. Гірчицю треба зберігати в закритій тарі. У баночку кладемо - 6 чайних ложок гірчичного порошку, також не забуваємо, щоб скляна баночка була у нас сухою.
Потім додаємо одну чайну ложку цукру і трохи солі - не більше 1/4 частини чайної ложки та добре перемішати.
Далі, додаємо потроху води і змішуємо до тих пір, поки гірчиця не стане схожа на сметану.
Після того як ми перемішали гірчицю до однорідного стану, ставимо суміш «доходити». Гірчиця повинна бути в закритій банці, в теплому місці, близько 60 градусів за Цельсієм. Настоюватися гірчиця повинна близько 2-3 годин.
Після того як гірчиця побродила, додаємо трохи нерафінованої соняшникової олії, приблизно 1/4 частини чайної ложки, щоб гірчиця не обвітрювалася на столі, і довше зберігала свої гострі якості. І знову ж таки ми все це добре перемішуємо.
Після того як гірчиця охолола, вона повністю готова до вживання.