Які готові страви можна заморожувати

0
: 0

38

Іноді дуже хочеться приготувати багато їжі заздалегідь. На пару тижнів, наприклад. Але от питання, як її зберегти. Далеко не всі страви простоять в холодильнику стільки часу. Якщо є велика морозилка, то можна їжу заморозити. А потім потихеньку розморожувати і поступово з'їдати.

Які готові страви можна заморожувати

До речі, це дуже зручно, якщо ви хочете допомогти своїм старшим родичам. Вони зможуть харчуватися домашніми обідами довгий час, не доведеться приїжджати до них готувати пару раз в тиждень.

Розбираємося, які страви або заготовки для них можна заморозити.

Корисні поради.

Потрібно мати на увазі, що заморозка (особливо - в звичайній морозильній камері) негативно впливає на продукт, позбавляє його вологи. Щоб зменшити цю шкоду:

✓ дуже добре запаковуйте будь-який продукт;
✓ заморожувати тільки великі шматки, які не нарізайте перед заморожуванням;
✓ розморожувати продукти повільно, не знімаючи упаковки, в плюсовій камері холодильника, діставайте для розморожування за добу до передбачуваного вживання;
✓ якщо вдома є прилад для вакуумної упаковки продуктів, обов'язково використовуйте його.


Салати.


Салати з огірків-помідорів із зеленню заморожувати не можна. І взагалі салатні листя, огірки не треба заморожувати, з усього салатного набору заморожуванню піддаються тільки болгарський перець.

А ось ситні салати на зразок олів'є заморозити можна, але тільки без огірків (солоних або свіжих) і без майонезу. Майте на увазі, що нарізаний салат після розморожування втратить в смаку, так що заморожувати його треба тільки в крайньому випадку.

Бульйони.


Відмінний варіант для заморозки, багато господинь розливають бульйон по формах для льоду або невеликих контейнерів і заморожують. Так у них завжди є трохи бульйону для соусу або підливи. Бульйон треба заморожувати без овочів, моркви, цибулі.

Супи.


Відмінно переносять заморозку заправні супи. Замороження - це взагалі один із старовинних методів приготування та зберігання добових щей. Зимою їх варили в печі і заморожували на вулиці, потім розігрівали і їли. Завдяки заморожуванню щі виходили дуже насичені і смачні. Борщі і солянки теж можна заморозити. Головне, щоб в супі не було круп.

Суп потрібно перелити в термостійкі банки або контейнери. Найкраще розлити його по декільком банкам, щоб розморожувати порційно, після розморожування він може дуже швидко зіпсуватися. Якщо в супі є шматок м'яса або курки, то його краще заморозити окремо. Рибні супи заморожувати не можна. Також як і супи-пюре, які при розморожуванні розшаровуються.

Котлети і відбивні.


Котлети відмінно піддаються заморожуванню. Можна зберегти вже підсмажені котлети, а можна зробити фарш, зліпити котлети, обваляти їх в паніровці або в борошні і заморозити так. Коли будете смажити, просто кидаєте на сковороду морожені, обсмажуєте трохи і тільки потім додаєте масло.

Відбивні можна заморозити готовими, а можна, як у випадку з котлетами, зробити сирі напівфабрикати, обробити, посолити, поперчити - і в морозилку.

Підсмажене м'ясо непогано зберігається в морозилці, але якщо ви заморожували напівфабрикат, то вийде смачніше і соковитіше.

Курка.


Готові страви з курки, відварені або запечені стегенця, підсмажену грудку, можна заморозити. Але потрібно враховувати, що після розморожування птиця не зможе довго лежати в холодильнику. Тому страви потрібно буде упакувати маленькими порціями: розморозивши, відразу з'ївши.

Соуси або бульйони, в яких знаходиться курка, потрібно заморожувати окремо від м'яса.

Голубці і фарширований перець.


Відмінно заморожувати напівфабрикат для голубців, просто сирий фарш, загорнутий в капустяне листя. Після морозилки їх потрібно згасити в соусі або в сметані. Та ж ситуація з фаршированим перцем.

Бефстроганов і рагу.


Можна заморожувати овочеве і м'ясне рагу (без соусу), але тільки намагайтеся не дозволяти їм бовтатися в морозилці по півроку, після розморожування вони стануть не смачними. Оптимальний термін зберігання - пара місяців.

А ось бефстроганов і гуляш краще не заморожувати. Взагалі страви, де дуже багато соусу заморожувати можна лише окремо від нього. Тобто м'ясо треба відокремити від соусу, що в разі бефстроганова не представляється можливим.

Риба.


Можна заморожувати солону рибу, але тільки одним шматком. Якщо заздалегідь нарізати, то скибочки втратять занадто багато вологи. Запечену і відварну рибу теж можна заморозити, але після розморожування її потрібно швидко з'їсти.

Гарнір.


Картоплю краще не морозити, після цієї операції вона буде слизова і сіра. А ось рис і макарони заморозити можна.

Сирники і сир.


Найкраще морозити напівфабрикати: зробити тісто для сирників, обробити їх, обваляти в борошні. Те ж саме можна сказати і про ліниві вареники, їх взагалі заморожувати перед варінням дуже корисно, вони стають щільнішими, менше розварюватимуться.

Сирники можна заморозити і підсмажені.

Також можна заморозити свіжий сир. Врахуйте, що розморожувати його потрібно буде повільно, спочатку переклавши сир в холодильну камеру.

Також добре переносить заморозку сирна запіканка.

Млинці та пиріжки.


Досить добре переносять заморозку. Перед вживанням млинці потрібно обсмажити на сковороді протягом декількох хвилин, а пиріжки розігріти під кришкою, на невеликому вогні.

Десерти.


Багато солодощів відмінно перенесуть в морозилці кілька тижнів. Відмінно піддаються заморожуванню муси, суфле, різні чизкейки, можна заморозити брауні. Але потрібно дуже добре упаковувати десерти, щоб вони втратили якомога менше вологи, тоді при розморожуванні (повільному, в плюсовій камері) вони збережуть гарний зовнішній вигляд і максимум смаку.
← Що таке везіння Моторошні медичні факти про розп'яття Христа →

Читайте также:

Продукти, які найчастіше підробляють

Продукти, які найчастіше підробляють

У наш час ніколи не можна бути впевненим в тому, що насправді виявиться в холодильнику після чергового походу в супермаркет. Ось 5 продуктів, які підробляють найчастіше. Копчена риба. Ні для к...
Смажена риба - найкращі рецепти приготування

Смажена риба - найкращі рецепти приготування

Смажена риба - блюдо, яке має безліч різноманітних рецептів. Дрібна річкова або червона морська риба готується дуже швидко, завжди виходить смачною, поєднується з різними спеціями, овочами і по...
Ніжна мойва на сковороді

Ніжна мойва на сковороді

Мойва - це риба дрібного розміру, яка відноситься до сімейства корюшкових. Продукт підійде до будь-якого гарніру, також його можна подавати до столу в якості окремої страви. У кулінарії існує безл...
Як готувати коропа

Як готувати коропа

Короп по-польськи - популярне в світі блюдо, існуюче в декількох варіаціях. З цієї нагоди є золоте тріо рибних рецептів. І так 3 рецепти страв з коропа. Короп, запечений в цибулі з лимоном. ...
Фаршировані карасі на сковороді

Фаршировані карасі на сковороді

Карасі, приготовані за цим рецептом, фаршируються ріпчастою цибулею. При такому способі обсмажування карасики виходять дуже ніжні та ароматні. А спеції надають рибці фантастичну пікантність. С...

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз