Як готувати коропа
Короп по-польськи - популярне в світі блюдо, існуюче в декількох варіаціях.
З цієї нагоди є золоте тріо рибних рецептів.
І так 3 рецепти страв з коропа.
Інгредієнти:
• 1 великий короп,
• 3 цибулини,
• 5 картоплин,
• 6 ст. л. соняшникової олії,
• 3 ст. л. вершкового масла,
• 1 лимон,
• сіль за смаком,
• чорний перець за смаком,
• часниковий порошок за смаком.
Приготування.
Рибу почистити, випатрати, ретельно вимийти. З обох сторін тушки на відстані 0,3 см один від одного зробіть поперечні надрізи по косій.
Посолити, поперчити рибу зсередини і зовні, перекласти в миску, полити соком 1 лимона. Затягнути миску плівкою, відправити в холодильник на добу.
Картоплю і цибулю очистити та крупно нарізати. У блюдо для запікання влити олію, викласти картоплю і половину цибулі. Поперчити, посолити, посипати часниковим порошком.
Викласти на овочі коропа. Полити рибу вершковим маслом, викласти залишки цибулі. Запікати при 200 градусах 30-40 хвилин.
Інгредієнти:
• 1,5 кг коропа,
• 3 цибулини,
• 500 мл світлого пива,
• 0,5 ч. л. меленої гвоздики,
• сіль за смаком,
• чорний перець за смаком,
• 0,5 ст. л. оцту,
• 1 ст. л. соняшникової олії.
Приготування.
Рибу почистити, випатрати, ретельно вимити. Нарізати поперек на порційні шматки. Посипати сіллю, перцем, гвоздикою, полити оцтом і ретельно перемішати. Затягнути миску з рибою плівкою і відправити в холодильник на годину.
Цибулю нарізати кільцями, підрум'янути на сковороді з додаванням соняшникової олії. Перекласти цибулю в казан, влити пиво, довести до кипіння.
На сковороді, де готувалася цибуля, підсмажити порції риби. Перекласти коропа в казан з киплячою в пиві цибулею, додати солі, якщо потрібно. Зменшити вогонь і тушкувати 1 годину.
Інгредієнти:
• 1,5 кг коропа,
• 100 г темних родзинок,
• 250 мл білого сухого вина,
• 3 цибулини,
• 1 тріска кориці,
• 1 трісоцка меленої кориці,
• 100 г мигдалю,
• 15 г швидкорозчинного желатину,
• 2 ст. л. лимонного соку,
• сіль за смаком,
• чорний перець за смаком.
Приготування.
Рибу почистити, випатрати, ретельно вимити. Нарізати поперек на порційні шматки, а з голови видалити зябра. Посипати сіллю, перцем, корицею, гвоздикою, полити оцтом і ретельно перемішати. Затягнути миску з рибою плівкою і відправити в холодильник на годину.
Цибулю нарізати кільцями, скласти у каструлю, залити водою, щоб вона покривала цибулю повністю. Довести до кипіння. Перекласти рибу в каструлю, довести до кипіння, варити годину.
Вийняти рибу з каструлі на блюдо, бульйон процідити, повернути в каструлю. Ізюм вимити, горіхи крупно порубати, пересипати в бульйон, додати вино. Поставити каструлю на вогонь, варити на слабкому вогні 30 хвилин.
Ізюм і горіхи витягнути шумівкою, викласти до риби на блюдо. У бульйоні розчинити желатин, залити ним рибу. Надіслати блюдо в холодильник до застигання.
Смачного!
З цієї нагоди є золоте тріо рибних рецептів.
І так 3 рецепти страв з коропа.
Короп, запечений в цибулі з лимоном.
Інгредієнти:
• 1 великий короп,
• 3 цибулини,
• 5 картоплин,
• 6 ст. л. соняшникової олії,
• 3 ст. л. вершкового масла,
• 1 лимон,
• сіль за смаком,
• чорний перець за смаком,
• часниковий порошок за смаком.
Приготування.
Рибу почистити, випатрати, ретельно вимийти. З обох сторін тушки на відстані 0,3 см один від одного зробіть поперечні надрізи по косій.
Посолити, поперчити рибу зсередини і зовні, перекласти в миску, полити соком 1 лимона. Затягнути миску плівкою, відправити в холодильник на добу.
Картоплю і цибулю очистити та крупно нарізати. У блюдо для запікання влити олію, викласти картоплю і половину цибулі. Поперчити, посолити, посипати часниковим порошком.
Викласти на овочі коропа. Полити рибу вершковим маслом, викласти залишки цибулі. Запікати при 200 градусах 30-40 хвилин.
Короп, тушкований в пиві.
Інгредієнти:
• 1,5 кг коропа,
• 3 цибулини,
• 500 мл світлого пива,
• 0,5 ч. л. меленої гвоздики,
• сіль за смаком,
• чорний перець за смаком,
• 0,5 ст. л. оцту,
• 1 ст. л. соняшникової олії.
Приготування.
Рибу почистити, випатрати, ретельно вимити. Нарізати поперек на порційні шматки. Посипати сіллю, перцем, гвоздикою, полити оцтом і ретельно перемішати. Затягнути миску з рибою плівкою і відправити в холодильник на годину.
Цибулю нарізати кільцями, підрум'янути на сковороді з додаванням соняшникової олії. Перекласти цибулю в казан, влити пиво, довести до кипіння.
На сковороді, де готувалася цибуля, підсмажити порції риби. Перекласти коропа в казан з киплячою в пиві цибулею, додати солі, якщо потрібно. Зменшити вогонь і тушкувати 1 годину.
Святковий короп по-єврейськи.
Інгредієнти:
• 1,5 кг коропа,
• 100 г темних родзинок,
• 250 мл білого сухого вина,
• 3 цибулини,
• 1 тріска кориці,
• 1 трісоцка меленої кориці,
• 100 г мигдалю,
• 15 г швидкорозчинного желатину,
• 2 ст. л. лимонного соку,
• сіль за смаком,
• чорний перець за смаком.
Приготування.
Рибу почистити, випатрати, ретельно вимити. Нарізати поперек на порційні шматки, а з голови видалити зябра. Посипати сіллю, перцем, корицею, гвоздикою, полити оцтом і ретельно перемішати. Затягнути миску з рибою плівкою і відправити в холодильник на годину.
Цибулю нарізати кільцями, скласти у каструлю, залити водою, щоб вона покривала цибулю повністю. Довести до кипіння. Перекласти рибу в каструлю, довести до кипіння, варити годину.
Вийняти рибу з каструлі на блюдо, бульйон процідити, повернути в каструлю. Ізюм вимити, горіхи крупно порубати, пересипати в бульйон, додати вино. Поставити каструлю на вогонь, варити на слабкому вогні 30 хвилин.
Ізюм і горіхи витягнути шумівкою, викласти до риби на блюдо. У бульйоні розчинити желатин, залити ним рибу. Надіслати блюдо в холодильник до застигання.
Смачного!