Як готувати коропа

0
: 0

103

Короп по-польськи - популярне в світі блюдо, існуюче в декількох варіаціях.

Як готувати коропа

З цієї нагоди є золоте тріо рибних рецептів.

І так 3 рецепти страв з коропа.

Короп, запечений в цибулі з лимоном.


Як готувати коропа

Інгредієнти:

• 1 великий короп,
• 3 цибулини,
• 5 картоплин,
• 6 ст. л. соняшникової олії,
• 3 ст. л. вершкового масла,
• 1 лимон,
• сіль за смаком,
• чорний перець за смаком,
• часниковий порошок за смаком.


Приготування.

Рибу почистити, випатрати, ретельно вимийти. З обох сторін тушки на відстані 0,3 см один від одного зробіть поперечні надрізи по косій.

Посолити, поперчити рибу зсередини і зовні, перекласти в миску, полити соком 1 лимона. Затягнути миску плівкою, відправити в холодильник на добу.

Картоплю і цибулю очистити та крупно нарізати. У блюдо для запікання влити олію, викласти картоплю і половину цибулі. Поперчити, посолити, посипати часниковим порошком.

Викласти на овочі коропа. Полити рибу вершковим маслом, викласти залишки цибулі. Запікати при 200 градусах 30-40 хвилин.

Короп, тушкований в пиві.


Як готувати коропа

Інгредієнти:

• 1,5 кг коропа,
• 3 цибулини,
• 500 мл світлого пива,
• 0,5 ч. л. меленої гвоздики,
• сіль за смаком,
• чорний перець за смаком,
• 0,5 ст. л. оцту,
• 1 ст. л. соняшникової олії.


Приготування.

Рибу почистити, випатрати, ретельно вимити. Нарізати поперек на порційні шматки. Посипати сіллю, перцем, гвоздикою, полити оцтом і ретельно перемішати. Затягнути миску з рибою плівкою і відправити в холодильник на годину.

Цибулю нарізати кільцями, підрум'янути на сковороді з додаванням соняшникової олії. Перекласти цибулю в казан, влити пиво, довести до кипіння.

На сковороді, де готувалася цибуля, підсмажити порції риби. Перекласти коропа в казан з киплячою в пиві цибулею, додати солі, якщо потрібно. Зменшити вогонь і тушкувати 1 годину.

Святковий короп по-єврейськи.


Як готувати коропа

Інгредієнти:

• 1,5 кг коропа,
• 100 г темних родзинок,
• 250 мл білого сухого вина,
• 3 цибулини,
• 1 тріска кориці,
• 1 трісоцка меленої кориці,
• 100 г мигдалю,
• 15 г швидкорозчинного желатину,
• 2 ст. л. лимонного соку,
• сіль за смаком,
• чорний перець за смаком.


Приготування.

Рибу почистити, випатрати, ретельно вимити. Нарізати поперек на порційні шматки, а з голови видалити зябра. Посипати сіллю, перцем, корицею, гвоздикою, полити оцтом і ретельно перемішати. Затягнути миску з рибою плівкою і відправити в холодильник на годину.

Цибулю нарізати кільцями, скласти у каструлю, залити водою, щоб вона покривала цибулю повністю. Довести до кипіння. Перекласти рибу в каструлю, довести до кипіння, варити годину.

Вийняти рибу з каструлі на блюдо, бульйон процідити, повернути в каструлю. Ізюм вимити, горіхи крупно порубати, пересипати в бульйон, додати вино. Поставити каструлю на вогонь, варити на слабкому вогні 30 хвилин.

Ізюм і горіхи витягнути шумівкою, викласти до риби на блюдо. У бульйоні розчинити желатин, залити ним рибу. Надіслати блюдо в холодильник до застигання.

Смачного!
← 7 книг про людське тіло і здоров'я 6 звичок здорового мозку →

Читайте также:

Секрети і маленькі кулінарні хитрощі в приготуванні страв

Секрети і маленькі кулінарні хитрощі в приготуванні страв

1. Щоб масло при смаженні не бризкало, можна дно сковорідки злегка присипати сіллю. ★★★ 2. Яєчня буде пишною, якщо додати 2 ложки холодної води на 1 склянку яєць і гарненько збити. ★★★ 3. Д...
Що таке хобі і чому його важливо мати

Що таке хобі і чому його важливо мати

Хобі - це заняття для душі, яке допомагає зняти стрес, розслабитися і отримати задоволення. Проводити дозвілля можна з користю і інтересом для себе. Нервове напруження на роботі, проблеми в родині,...
Ніжна мойва на сковороді

Ніжна мойва на сковороді

Мойва - це риба дрібного розміру, яка відноситься до сімейства корюшкових. Продукт підійде до будь-якого гарніру, також його можна подавати до столу в якості окремої страви. У кулінарії існує безл...
Які готові страви можна заморожувати

Які готові страви можна заморожувати

Іноді дуже хочеться приготувати багато їжі заздалегідь. На пару тижнів, наприклад. Але от питання, як її зберегти. Далеко не всі страви простоять в холодильнику стільки часу. Якщо є велика морозилк...
Фаршировані карасі на сковороді

Фаршировані карасі на сковороді

Карасі, приготовані за цим рецептом, фаршируються ріпчастою цибулею. При такому способі обсмажування карасики виходять дуже ніжні та ароматні. А спеції надають рибці фантастичну пікантність. С...

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз