Як перетворити каву в десерт

0
: 0

23

Як перетворити каву в десерт

Кава є улюбленим напоєм багатьох сучасних людей. Однак навіть його неповторний смак може з часом набриднути. Щоб цього не сталося, потрібно підключити фантазію і за допомогою фруктів, спецій і солодощів перетворити підбадьорливий напій в щось незабутнє.

Апельсин.


Якщо ви хочете отримати дійсно багатогранний напій з багатою і насиченою смаковою палітрою, то додавайте в каву не сік апельсина, а подрібнену цедру. Шкірка подарує готовому напою неперевершений аромат, а також одночасно свою солодкість і гіркоту. А ось сік цитрусового фрукта зробить протилежний ефект - він «нагородить» каву своєю кислотою, і в результаті ви отримаєте абсолютно пересічний напій, який буде відрізнятися банальним і не дуже приємним смаком.

Кокос.


Людям, які вважають за краще пити вранці освіжаючу каву з льодом, припаде до смаку наступний рецепт. Потрібно буде взяти мелену каву, змішати її з кількома ложками свіжої кокосової стружки (можна взяти і магазинний варіант, але він не буде таким ароматним), залити водою і залишити на ніч. Вранці перелийте отриманий напій в стакан, покладіть 2-3 шматочки льоду і насолоджуйтеся тропічним ароматом і горіховою солодкістю.

Кардамон.


Кардамон - традиційна спеція на Близькому Сході, тому не дивно, що його постійно додають до місцевого чаю і кави. А якщо ви бували в Туреччині, то, напевно, вам запам'яталося це дивовижне поєднання. Спосіб приготування ароматного напою дуже простий: в турку потрібно засипати каву, цукор, додати кілька подрібнених зерен кардамону, після чого залити все водою і варити традиційним способом. Якщо ви є фанатом пряних і насичених смаків, то можете покласти в турку і дрібку кориці. Головне - не переборщити, інакше ви ризикуєте отримати напій з дуже різкими смаковими якостями.

Ваніль.


Людям, які почали використовувати ванільний екстракт в кулінарії, необхідно аплодувати стоячи, адже це справжнє гастрономічне диво. Він добре поєднується з багатьма продуктами, має солодкий, натуральний, але ненав'язливий смак, відтінює інші інгредієнти в блюді і може похвалитися повною відсутністю калорій. Йогурти, сир, випічка, смузі - все стає краще, якщо додати ваніль. Кава не є винятком. Дивно, але навіть кілька крапель ванільного екстракту здатні змінити смак класичного напою, що бадьорить до невпізнання. Найголовніше - вибирати якісний продукт. Повірте, ви не пошкодуєте про витрачені гроші, коли відчуєте цей ніжний і обволікаючий смак.

Кориця.


У ресторанах корицю дуже часто додають в каву. І хоча всі про це чудово знають, чомусь мало хто домагається цього смакового поєднання в домашніх умовах. А даремно! Кориця передає напою не тільки свій дивовижний аромат, але також пряний, гостро-солодкий смак. Крім того, спеція володіє великою кількістю корисних властивостей. Вона має антиоксидантну та антибактеріальну дію, сприяє підвищенню мозкової активності, знижує рівень цукру в крові і підвищує настрій. Якщо хочете насолодитися цим поєднанням користі і неймовірного смаку, то виконайте кілька простих дій: покладіть в чашку дві чайні ложки кави, половину чайної ложки кориці, додайте цукор за смаком і залийте окропом. Коли напій настоїться, ви зможете по достоїнству оцінити його незвичайні смакові якості і приголомшливий аромат.

Шоколад.


Шоколад також є традиційною кавовою добавкою. Для приготування кави, що бадьорить вам знадобиться темний шоколад. Найкраще брати плитку з високим вмістом какао, так як саме від нього безпосередньо залежить насиченість смаку і аромату готового напою. Крім того, в ласощах буде менше калорій. Все, що вам потрібно - покласти кілька шматочків шоколаду на дно чашки, залити гарячою кавою і почекати, поки десерт розтане. Після цього перемішайте отриманий напій і насолоджуйтеся чудовим смаком шоколадної кави.
← Леннарт Нільсон: таїнство зародження людського життя 6 речей, які проженуть осінню нудьгу →

Читайте также:

Коли п'єш газовану воду, то у тебе...

Коли п'єш газовану воду, то у тебе...

У перші 10 хвилин: в організм надходить 10 чайних ложок цукру (максимальна рекомендована щоденна доза ). В цю хвилину вас не знудить від надлишку цукру бо фосфорна кислота пригнічує надмірну со...
Історія квасу.

Історія квасу.

Квас - один з кращих безалкогольних напоїв. По смакових і харчових якостях він не має собі рівних. Винайдений більше тисячі років тому, квас користується заслуженою популярністю і в даний час. ...
Лимон: секрети вибору

Лимон: секрети вибору

«Весна» і «авітаміноз» - це майже слова-синоніми. І нехай дачні врожаї вже не за горами, до них ще треба протриматися. А поки старанно будити організм вітамінами після зимової сплячки. Відправляємо...
Морозиво з трьох інгредієнтів

Морозиво з трьох інгредієнтів

Це чудово - такого справжнього вершкового смаку не знайти ні в одному магазині! До того ж, його без побоювання можна давати дітям (температуру самі контролюйте): адже в ньому немає ніяких стабіліза...
Як зварити смачну каву в турці?

Як зварити смачну каву в турці?

Смачна кава в турці. Цей напій з часом не втрачає своєї популярності. Деякі з нас просто не уявляють початок дня без чашечки ранкової кави, що бадьорить. Комусь досить розчинного варіанту, але спра...

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз