Як перетворити каву в десерт

0
: 0

132

Як перетворити каву в десерт

Кава є улюбленим напоєм багатьох сучасних людей. Однак навіть його неповторний смак може з часом набриднути. Щоб цього не сталося, потрібно підключити фантазію і за допомогою фруктів, спецій і солодощів перетворити підбадьорливий напій в щось незабутнє.

Апельсин.


Якщо ви хочете отримати дійсно багатогранний напій з багатою і насиченою смаковою палітрою, то додавайте в каву не сік апельсина, а подрібнену цедру. Шкірка подарує готовому напою неперевершений аромат, а також одночасно свою солодкість і гіркоту. А ось сік цитрусового фрукта зробить протилежний ефект - він «нагородить» каву своєю кислотою, і в результаті ви отримаєте абсолютно пересічний напій, який буде відрізнятися банальним і не дуже приємним смаком.

Кокос.


Людям, які вважають за краще пити вранці освіжаючу каву з льодом, припаде до смаку наступний рецепт. Потрібно буде взяти мелену каву, змішати її з кількома ложками свіжої кокосової стружки (можна взяти і магазинний варіант, але він не буде таким ароматним), залити водою і залишити на ніч. Вранці перелийте отриманий напій в стакан, покладіть 2-3 шматочки льоду і насолоджуйтеся тропічним ароматом і горіховою солодкістю.

Кардамон.


Кардамон - традиційна спеція на Близькому Сході, тому не дивно, що його постійно додають до місцевого чаю і кави. А якщо ви бували в Туреччині, то, напевно, вам запам'яталося це дивовижне поєднання. Спосіб приготування ароматного напою дуже простий: в турку потрібно засипати каву, цукор, додати кілька подрібнених зерен кардамону, після чого залити все водою і варити традиційним способом. Якщо ви є фанатом пряних і насичених смаків, то можете покласти в турку і дрібку кориці. Головне - не переборщити, інакше ви ризикуєте отримати напій з дуже різкими смаковими якостями.

Ваніль.


Людям, які почали використовувати ванільний екстракт в кулінарії, необхідно аплодувати стоячи, адже це справжнє гастрономічне диво. Він добре поєднується з багатьма продуктами, має солодкий, натуральний, але ненав'язливий смак, відтінює інші інгредієнти в блюді і може похвалитися повною відсутністю калорій. Йогурти, сир, випічка, смузі - все стає краще, якщо додати ваніль. Кава не є винятком. Дивно, але навіть кілька крапель ванільного екстракту здатні змінити смак класичного напою, що бадьорить до невпізнання. Найголовніше - вибирати якісний продукт. Повірте, ви не пошкодуєте про витрачені гроші, коли відчуєте цей ніжний і обволікаючий смак.

Кориця.


У ресторанах корицю дуже часто додають в каву. І хоча всі про це чудово знають, чомусь мало хто домагається цього смакового поєднання в домашніх умовах. А даремно! Кориця передає напою не тільки свій дивовижний аромат, але також пряний, гостро-солодкий смак. Крім того, спеція володіє великою кількістю корисних властивостей. Вона має антиоксидантну та антибактеріальну дію, сприяє підвищенню мозкової активності, знижує рівень цукру в крові і підвищує настрій. Якщо хочете насолодитися цим поєднанням користі і неймовірного смаку, то виконайте кілька простих дій: покладіть в чашку дві чайні ложки кави, половину чайної ложки кориці, додайте цукор за смаком і залийте окропом. Коли напій настоїться, ви зможете по достоїнству оцінити його незвичайні смакові якості і приголомшливий аромат.

Шоколад.


Шоколад також є традиційною кавовою добавкою. Для приготування кави, що бадьорить вам знадобиться темний шоколад. Найкраще брати плитку з високим вмістом какао, так як саме від нього безпосередньо залежить насиченість смаку і аромату готового напою. Крім того, в ласощах буде менше калорій. Все, що вам потрібно - покласти кілька шматочків шоколаду на дно чашки, залити гарячою кавою і почекати, поки десерт розтане. Після цього перемішайте отриманий напій і насолоджуйтеся чудовим смаком шоколадної кави.
← Леннарт Нільсон: таїнство зародження людського життя 6 речей, які проженуть осінню нудьгу →

Читайте также:

Коли п'єш газовану воду, то у тебе...

Коли п'єш газовану воду, то у тебе...

У перші 10 хвилин: в організм надходить 10 чайних ложок цукру (максимальна рекомендована щоденна доза ). В цю хвилину вас не знудить від надлишку цукру бо фосфорна кислота пригнічує надмірну со...
Історія квасу.

Історія квасу.

Квас - один з кращих безалкогольних напоїв. По смакових і харчових якостях він не має собі рівних. Винайдений більше тисячі років тому, квас користується заслуженою популярністю і в даний час. ...
Морозиво з трьох інгредієнтів

Морозиво з трьох інгредієнтів

Це чудово - такого справжнього вершкового смаку не знайти ні в одному магазині! До того ж, його без побоювання можна давати дітям (температуру самі контролюйте): адже в ньому немає ніяких стабіліза...
В які страви додавати спеції та приправи

В які страви додавати спеції та приправи

Спеції - багате джерело клітковини і вони здатні добре спалювати жир. Особливо славиться цими здібностями паприка і кориця. Але, звичайно, основне призначення спецій - посилювати смак страв, підкре...
Харчування для ласунів. Які ласощі можна вживати?

Харчування для ласунів. Які ласощі можна вживати?

Мало кому вдається довго терпіти обмеження, відмовляючись від улюблених солодощів, які раніше регулярно були в раціоні. Любителям смакоти стане складніше дотримуватися принципів правильного харчува...

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз