Як правильно готувати раків

0
: 0

99

Варені раки - делікатес, знайомий кожному з дитинства. Уявіть собі гору яскраво-червоних раків, від яких піднімається ароматний запашний пар. Відчули, як збуджується апетит? До слова, тільки в міру гарячі раки дають в повній мірі насолодитися їх ароматом і відчути насичений прянощами сік. Розберемося, як правильно варити раків, скільки потрібно варити раків і яку пряність використовувати, щоб повністю зберегти весь смак, аромат і ніжність, все те, що ми так любимо в цьому делікатесі.

Як правильно готувати раків


Знаючи кілька нюансів і витративши близько 30 хвилин часу, отримаєте смачну натуральну закуску.

Поради:

★ Тільки живі. Мертвих раків готувати не можна. Відразу після загибелі в їхніх тілах починається процес розкладання. Людина, що з'їла зіпсоване м'ясо (навіть яке пройшло термічну обробку), ризикує отруїтися. До моменту потрапляння в каструлю раки повинні бути активними (рухомими).

★ Розмір. М'ясо великих особин набагато смачніше.

★ Сезон вилову. Найсмачнішими вважаються раки, виловлені до початку линьки - взимку або ранньою весною. Але в цей час року вони продаються дуже рідко.

★ Зберігання. Живих і зварених раків (без бульйону) можна зберігати в морозилці до місяця. Після розморожування живі особини почнуть рухатися, вони не гинуть від холоду, а тільки засипають.

Як варити раків.


Як правильно готувати раків

Складові:

· живі раки - 3 кг;
· вода - 5 літрів;
· лавровий лист - 2-3 штуки;
· чорний перець - 5-6 горошин;
· кріп - 1 пучок;
· сіль - 7-8 столових ложок.


Приготування:

1. Перебрати куплених (виловлених) раків, залишаючи для варіння тільки активно рухаючих.

2. Помити раків в проточній воді. Особливу увагу приділяти панциру і ніжкам, саме там накопичуються мул і бруд, які згодом надають м'ясу неприємний річковий присмак. Панцирі добре очищаються зубною щіткою, але процес займає багато часу, не у всіх вистачить терпіння.

3. Закип'ятити воду, додати сіль, лавровий лист, кріп і чорний перець. Можна використовувати інші спеції, і навіть порізані овочі. Не рекомендується відмовлятися від кропу (зеленого або сушеного), без нього варені раки виходять не такими смачними.

4. Додати раків в киплячу воду. З гуманних міркувань рекомендується класти особин в каструлю вниз головою, тримаючи за хвіст або спинку.

5. Час варіння раків - 12-15 хвилин, готовність визначається за кольором, готові раки стають яскраво-червоними. Каструлю накрити кришкою і залишити на 10-15 хвилин, м'ясо стане м'яким, але не розвариться.

6. Вийняти раків з каструлі, покласти на тарілочку і подати до столу разом з пивом.

У ще одному рецепті автор пропонує варити раки в пиві, розбавленому водою.

Переглянути

Якщо у вас знайшлося кілька «зайвих» пляшок, можете спробувати, подробиці на відео.

Як правильно готувати раків

Як їдять варених раків?


Подавайте варених раків до столу, виклавши в глибоке блюдо, полити невеликою кількістю відвару і прикрасивши свіжою зеленню кропу, можна прикрасити шматочками лимона. Діставати раків з розсолу не слід до подачі на стіл, остигати вони повинні теж в своєму розчині. У зворотному випадку вони будуть не такими соковитими, як можна очікувати.

Як правильно готувати раків

Варених раків їдять, починаючи з хвоста. Саме це м'ясо найбільш ніжне і соковите. Потім переходять до клешні, спинці. Якщо вам попалася ікра, не відмовляйте собі в задоволенні спробувати її. Вона дуже смачна і корисна. Якщо зняти панцир з тонких ніжок, то під ними теж їсти м'ясо, воно досить смачне і соковите, як і в клещнях. Майте на увазі, що м'ясо, яке знаходиться між головою і спиною під панциром може злегка гірчити.
← Секрети для швидкого пошуку в Google Найвища людина на Землі, яка померла в 1940 році →

Читайте также:

Як правильно пити пиво?

Як правильно пити пиво?

А ви ніколи не замислювалися, що можете пити пиво неправильно? Хоча пиво – напій, здавалося б, простий, але свої нюанси все-таки є. А якщо ж ви їх не знаєте і не дотримуєтесь, то ви просто не может...
Найкорисніші для здоров'я напої

Найкорисніші для здоров'я напої

Людина на 70% складається з рідини, тому дуже важливо пити тільки корисні і натуральні напої. Забудьте про газовану воду, соки з упаковок, йогурти і шейки - це все дуже шкідливо. Іноді, звичай...
Прикмети на втрату прикрас

Прикмети на втрату прикрас

Всі ми що-небудь втрачаємо. Втрачена річ буває дуже дорога нашому серцю, особливо якщо її піднесли в подарунок або з нею пов'язано багато спогадів. Втрата улюбленої речі - малоприємна подія. Ос...
Які фрази, не варто говорити на роботі?

Які фрази, не варто говорити на роботі?

Існують фрази, які вам просто ніколи не варто говорити на роботі. У цих словах є особлива сила: у них є незрозуміла здатність виставити вас в поганому світлі, навіть якщо ваші слова - істина в ост...
Крах «Титаніка»: крамольні версії

Крах «Титаніка»: крамольні версії

З моменту загибелі найвідомішого судна в світі пройшло більше століття, проте до цих пір продовжуються спори про те, чому «Титанік» спіткала така сумна доля. Офіційна версія про випадковому зі...

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз