Як в різних країнах поводяться з грошима

0
: 0

480

Після того, як дитині виповнюється шість місяців, його дитячу ручку поміщають в кишеню батька, звідки дитина інстинктивно дістає гроші, які може схопити. На ці гроші батько купує горіхи, фрукти і пригощає ними всіх сусідів.

Як в різних країнах поводяться з грошима

І тільки після цього дитині належить стригти нігті ... Нижче - найцікавіші грошові традиції різних країн ...

Італія.


Італійці дуже трепетно ​​ставляться до сім'ї. Саме тому у кожного італійського чоловіка в портмоне обов'язково повинна перебувати фотографія його сім'ї - дружини та дітей - і, звичайно ж, фотографія мами, якими він хвалиться перед колегами та знайомими. Чоловікам в Італії доводиться дуже обережно підходити до питання одруження.

По-перше, італійці завжди святкують дуже пишні весілля, на які звуть всіх друзів і родичів.

По-друге, норми сімейного права свідчать, що при розлученні дружина має право на довічне утримання з боку чоловіка. Втратити матеріальну підтримку чоловіка вона може лише в тому випадку, якщо знайде роботу або вдруге вийде заміж. Ні для кого не секрет, що італійські чоловіки дуже прив'язані до своєї матері.

Матері також готові доглядати за своїми синами протягом багатьох років, готувати їм і всіляко обслуговувати. Але є одна єдина річ, від якої у італійської мами очі наливаються кров'ю - це прохання позичити грошей з боку сина.

Дивно, але навіть при ключових життєвих подіях, таких як оплата вищої освіти для сина, мати все одно може встати в позу і сказати:
«Так, у нього немає грошей, щоб оплатити навчання, а й я не можу заплатити за нього!». І син може через це піти працювати будівельником до кінця своїх днів.

Звичайно, так роблять не всі італійські мами, але дуже багато.

Німеччина.


Німці починають знайомити дитину зі світом фінансів буквально з ранніх років. Наприклад, вже з 5 років батьки можуть давати дітям по пів-євро в тиждень, щоб дитина усвідомлював ціну грошей, і розповісти їй, скільки коштують, наприклад, цукерки або розваги.

Поступово дитина накопичує суму, яка потрібна для покупки речі, що сподобалася, і батьки відводять його в магазин для покупки. Так дитина починає усвідомлювати - у тебе є гроші, або речі, які ти за них купив. Деякі батьки привчають дітей до того, що необхідно платити податки.

Наприклад, забирають частину кишенькових грошей (в середньому, німецькі школярі отримують від батьків від 5 до 20 євро на тиждень). Або ж батьки можуть забрати частину прибутку, отриманому школярем від участі в спеціальному дитячому «блошиному ринку» - там школярі продають свої старі іграшки, книги та інші речі.

У Німеччині існує цікава весільна традиція - наречена, перш ніж одягне рукавичку, повинна вкласти в неї монетку - це знак того, що в родині будуть водитися гроші. Німці відомі своєю економією і любов'ю до грошей. Вони навіть бояться поливати газони біля будинку зі шланга, як це роблять американці. Запасливі німці мають на такий випадок великі ємності, куди збирають дощову воду.

Зате, якщо ви прийдете в гості до німця, то про подарунок замислюватися не доведеться - універсальним презентом можуть стати гроші або подарунковий сертифікат. До речі, в Німеччині часто дарують «грошові дерева», що складаються з купюр.

Туреччина.


Уявіть собі, маленькі турки перші кишенькові гроші отримують за поцілунки!

У Туреччині на великі національні свята всім дітям, навіть самим маленьким, прийнято дарувати святкові гроші хоча б 1-2 ліри ($ 0,5-1). Старші діти можуть отримати 20-50 лір ($ 11-27). А дарують їх старші родичі, яким за це в знак подяки і поваги потрібно поцілувати руку і прикласти її до чола.

У невеликому турецькому місті Аланьї є цікава традиція, пов'язана з новонародженими. Перші півроку батьки не стрижуть малюкам нігті до проведення особливого ритуалу.

Після того, як дитині виповнюється шість місяців, дитячу ручку поміщають в кишеню батька, звідки дитина інстинктивно дістає гроші, які може схопити. На ці гроші батько купує горіхи і фрукти і пригощає ними всіх сусідів. І тільки після цього дитині належить стригти нігті.

Турецьке весілля - досить самоокупним захід. Хоча турки люблять святкувати одруження на широку ногу - навіть найскромніше турецьке весілля налічує не менше 200 чоловік - однак, при цьому гостей не прийнято годувати. Замість ситних страв на столах присутні горіхи, випічка і прохолодні напої.

Зате під час церемонії, коли наречений і наречена виконують перший весільний танок, родичі чоловічої статі по обидва боки посипають голови молодих дрібними грошовими купюрами, а решта гостей дарують золоті монети або конверти з грошима.

Об'єднані Арабські Емірати.


Законодавчо, в ОАЕ неможливо відкрити бізнес без стоячого на чолі генерального директора араба, який є громадянином Еміратів.

Вам просто не дадуть ліцензію. На жаль, для багатьох компаній це обертається поганими наслідками, так як генеральний директор зазвичай отримує величезні гроші, при цьому нічого не робить. Крім того, будь-яка компанія повинна мати певний відсоток працівників з місцевого населення, хоча іноді це важко, так як місцеве населення не завжди може надати достатню кількість кадрів.

Ці правила роблять місцевих арабів досить дозвільним прошарком суспільства, так як багатьом з них і зовсім не потрібно працювати. Кожен чоловік отримує в місяць допомогу близько $ 2 тис., а народжена в ОАЕ дитина отримує можливість вчитися в будь-якому університеті світу за рахунок держави. До речі, в Дубаї не потрібно платити податки.

Саме це є однією з головних причин, чому багато мільйонерів вважають за краще вести бізнес і тримати гроші в цій країні. Рослинність в Дубаї - найбагатшому еміраті - вся штучна, так як в пустелі складно щось виростити. Тому прикраса вулиць обходиться місту дуже дорого - близько $ 10 тис. за дерево.

Місцеві жителі, вибираючи між тим, задавити перебігаючу дорогу людину або врізатися в дерево, виберуть людину (особливо, якщо це приїжджий) - так буде дешевше.

Розлучення по-арабськи - це складний економічний процес. Щоб почати процедуру розлучення, чоловікові достатньо тричі вимовити слова «Я з тобою розлучаюся». Після цього жінка зобов'язана піти з дому чоловіка, взявши з собою тільки те, що на ній надіто. А ви думали, чому арабські жінки носять таку кількість дорогих прикрас?

Після цієї традиційної процедури оформляється вже офіційне розлучення, згідно з яким дружина може претендувати на компенсацію у вигляді чверті стану чоловіка.
← Відсутність власної думки, і як це виправити Спосіб мати гарний настрій на весь день →

Читайте также:

7 законів грошей

7 законів грошей

У кожної людини свої відносини до фінансів. Хтось з грошима дружить, хтось не дуже, але практично всім хочеться мати стільки грошей, скільки потрібно і навіть більше. Як правило, гроші люблять тих,...
Цікаві факти про банківську систему

Цікаві факти про банківську систему

Банк є організацією, що надає населенню послуги. Це головне його призначення. На сьогоднішній день кількість відділень більш ніж достатньо в будь-якому великому місті, та й від цих закладів та їх к...
Предмети, які не бажано піднімати із землі

Предмети, які не бажано піднімати із землі

Не секрет, що кожна річ, що належала людині, вбирає її енергетику, а значить, таїть в собі частинку її душі. Причому далеко не завжди особисті речі вбирають в себе позитив. Предмети можуть забирати...
Річка в Індонезії йде під землю

Річка в Індонезії йде під землю

9-го лютого 2019 го жителям одного з сіл Індонезії стало не до сміху, коли на дні їхньої улюбленої річки утворилася діра і туди почала витікати вода: Air sungai biasanya mengalir horizontal ke...
Цукор і сіль: чи відмовлятися від цих двох харчових добавок?

Цукор і сіль: чи відмовлятися від цих двох харчових добавок?

Цукор і сіль - два компонента, про шкоду яких можна прочитати зараз всюди. Однак багато хто відмовляється вірити в їх негативний ефект, говорячи про користь цих продуктів для життя та здоров'я. ...

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Наверх
Вниз