Як визначити брехливу людину?

0
: 0

1660

Все, що не говорить брехлива вам людина - видасть її тіло! Просто будьте уважніше зі своїм співрозмовником, щоб зробити для себе висновки, наскільки їй можна довіряти. Деякі рухи, жести і навіть абсолютно невинні слова можуть його повністю викрити.

Як визначити брехливу людину?

10 сигналів від брехуна.


1. Він(вона) дуже метушиться.


1. Якщо ваш співрозмовник не може припинити постукувати пальцями або похитувати ногою, якщо він постійно грає зі своєю краваткою або крутить годинник на руці, то він банально нервує. Але він не бажає, щоб ви знали про його внутрішній стан, тому ця нервозність проявляється саме так: в метушливих і повторюваних рухах. Людина просто дуже хоче відчути себе більш розслаблено, і це іі спосіб заспокоїтися.

2. Він(вона) говорить без перестанку.


Брехуни зазвичай говорять багато і довше, ніж потрібно. Навіщо? Щоб їх брехня здавалася переконливою. Коли ви задаєте йому просте питання, і ця людина замість тої ж простої і зрозумілої відповіді пускається в просторові міркування, то напевно її історія повністю «сфабрикована». Якщо ви питаєте партнера, чому він чи вона повернулася додому на дві години пізніше, то це дуже просте питання, яке не потребує десятихвилинновій відповіді.

3. Він(вона) грає зі своїм волоссям.


Брехун завжди нервує (див. Пункт 1). Коли він чи вона доторкається волосся і перебирає їх, то це означає, що не знає, куди подіти руки. Тільки й думає про те, що з ними робити, а якісь рухи тільки допомагають брехливій людині трохи послабити внутрішнє напруження.

4. Торкається свого носа або рота.


Брехуни часто намагаються прикрити обличчя, причому як свідомо, так і несвідомо. Коли ваш співрозмовник доторкається свого носа або рота, зверніть увагу, як часто він це робить. Якщо такі рухи повторюються, то ця людина намагається приховати своє обличчя від вас. Дуже промовистий сигнал!

5. Покашлювання.


Така нещира дія дає співрозмовнику час, щоб спланувати свою брехню і зробити її максимально точною, обгрунтованою і незаперечною. Покашлювання, або спроба прочистити горло укупі з довгими паузами - це все ознаки того, що брехлива людина довго думає про те, що сказати далі.

6. Переграє з жестикуляцією.


Коли людина явно занадто активна і робить багато рухів в порівнянні з її звичайною поведінкою і жестами, то це ознака того, що вона намагається компенсувати свою брехню такими додатковими засобами. Вся ця награність - не що інше, як відчайдушні спроби переконати вас в тому, що вона говорить правду.

7. Вона (людина, співрозмовник) не дивиться на вас.


Співрозмовник дійсно боїться зустрітися з вами поглядом, бо розуміє, що його очі видадуть все те, що не вимовляє його рот. Погодьтеся, це дивно, коли при розмові людина відводить очі вбік. Якщо ви відчуваєте, що він всіляко уникає зорового контакту, то задумайтеся над правдивістю його промов.

8. Вона (людина, співрозмовник) займає оборонну позицію.


Це не зовсім мова тіла, але якщо людина відразу ж приймає оборонну позицію, то вона явно щось приховує. Коли ви намагаєтеся розпитати її про щось, вона злиться або змушує вас відчувати себе винувато за поставлене запитання. Якщо людині нічого приховувати, вона відповідає спокійно, а не втрачає самовладання і не грає роль жертви.

9. Її голос змінюється.


У брехливої людини зазвичай змінюється тон голосу, стаючи вище або нижче. Обов'язково зверніть на це увагу, коли ви задаєте питання і хочете отримати правдиву інформацію.

10. Вона (людина, співрозмовник) говорить повільно.


Як і у випадку з покахування, таким чином ваш співрозмовник намагається виграти час, щоб переконатися, що вибудовуються ними брехня добре прозвучить і буде навіть прийнята. Вона не хоче поспішати і підстраховує себе, щоб не попастися в цю хитросплетену нею ж самою павутинну брехню.
← 11 цікавих фото, зроблених під певним кутом Чорна ікра - відомий делікатес →

Читайте также:

Щастя, яке нічим не виміряти

Щастя, яке нічим не виміряти

Є одна тонкість, один секрет. Ми думаємо, що якщо все буде прекрасно, тоді ми будемо щасливі. Ні ... таке не працює. Спочатку ми стаємо щасливими - і ось тоді все стає чудово! Щастя невловиме...
Що станеться, якщо ви почнете говорити людям правду

Що станеться, якщо ви почнете говорити людям правду

Всі брешуть. За даними досліджень, людина говорить неправду 3 рази за 10 хвилин розмови. Брехня буває невинною: невеликі перебільшення або незначне замовчування фактів. Але іноді людина просто пото...
10 книг з психології, які варто прочитати кожному

10 книг з психології, які варто прочитати кожному

Якщо людина звертається до книг з психології, значить, вона хоче знайти рішення своєї особистої проблеми або проаналізувати ту чи іншу життєву ситуацію. Звичайно, деяким просто цікаво таке читати н...
10 бестселерів з психології

10 бестселерів з психології

Ось 10 спеціально підібраних для вас книг з області психології, які є бестселерами і здивують несподіваними знахідками, експериментами і глибокими висновками. «Підпорядкування авторитету». Авт...
Як працює самообман?

Як працює самообман?

Всі ми хоча б раз в житті комусь брехали, але більше і частіше за все ми обманюємо себе. Часом це відбувається несвідомо, але чому це відбувається взагалі? Не секрет, що найчастіше самообманом...

Коментарі 1

0 Адмін #
8 лютого 2018 у 21:29
А ви бувало, що обманюєте свого співрозмовника?
scratch_one-s_head афоризми Вам під тему...▼
Афоризми на цю тему
Наверх
Вниз