Країни з найшкідливішою і корисною національною кухнею

0
: 0

34

Знайомство з культурою чужої країни не може вважатися повним без дегустації страв, які відносяться до національної кухні. Не випадково багато туристів уникають дорогих ресторанів з інтернаціональним меню і вважають за краще харчуватися в автентичних закладах. Однак слід бути готовим до того, що далеко не у всіх країнах традиційна їжа є корисною.

Країни з найшкідливішою і корисною національною кухнею

Які ж держави славляться своєю любов'ю до правильного харчування, а які більше цінують смак, ігноруючи калорії?

Індія.


М'ясо - дуже рідкісний гість на індійському столі. Місцеві жителі вважають за краще більш здорову та корисну їжу, наприклад, коричневий рис і басматі, фрукти, овочі, бобові. А ще Індія по праву вважається країною спецій: куркума, карі, чілі, імбир, гвоздика - і це далеко не весь список приправ, якими вас може порадувати індійська кухня. Прянощі не тільки надають стравам особливого смаку і неймовірного аромату. Вони також стимулюють процес травлення, допомагають тримати під контролем рівень цукру в крові, покращують імунітет і обмін речовин, борються з вірусами і шкідливими мікроорганізмами.

Одними з найпопулярніших страв у місцевих жителів є:

1. Сабджі - овочеве рагу з сочевицею, приправлене спеціями, яке їдять з хлібними коржиками.

2. Каррі - блюдо з бобових, овочів, м'яса. Його подають з рисом і листям бетеля, в які загортають суміш спецій і бетельних горіхів.

3. Дав - суп, до складу якого входять бобові або горох, а також цибулю, часник, томати, йогурт. Зазвичай його їдять з рисом і хлібним коржем. Може подаватися як гарячим, так і холодним.

Німеччина.


Німецька кухня далека від дієтичної. Вона завжди асоціюється з ковбасами, сосисками, реберцями, смаженими у фритюрі, і пивом, яким прийнято запивати всі національні страви. Їх продають всюди: на ярмарках, в кафе, вуличних наметах, тому, гуляючи вулицями німецького міста, дуже складно втриматися, щоб не з'їсти кілька баварських ковбасок з гірчицею. Без сумніву, це дуже смачно, але в той же час шкідливо для здоров'я. Через такого раціону багато місцевих жителів страждають ожирінням, діабетом, а також захворюваннями серцево-судинної системи.

Серед популярних страв в Німеччині можна виділити:

1. Білі ковбаски вайсвурст - готуються зі свинячого і яловичого фаршу з додаванням спецій, цибулі, яєчного білка і лимонної цедри. Ковбаски подають з гарніром з солоним кренделем і гірчиці.

2. Рулька по-берлінськи - готується зі свинячої гомілки, яка проварюється в пиві, а потім запікається. Щоб зробити блюдо ароматним, кухарі додають спеції, часник, ялівцеві ягоди. Подають з гороховим пюре і квашеною капустою.

3. Лабскаус - суп, який готується з цибулі, солоних огірків, оселедця, картоплі, буряка і м'яса. Зовнішній вигляд страви залишає бажати кращого, проте смак досить оригінальний - така собі рибна солянка.

Угорщина.


Для національної кухні Угорщини характерна різноманітність м'ясних страв, в яких переважає свинина, використання великої кількості приправ, сезонних овочів, фруктів, молочних продуктів. Обов'язковими складовими практично будь-якої страви є цибуля і перець-паприка.

Девізом місцевих кулінарів стала фраза з оперети Імре Кальмана «Маріца»: «Коли м'ясо, так свинина, коли сало - гострий шпик». Напевно, саме тому угорську кухню ніяк не можна назвати корисною. Країна входить в число лідерів за рівнем ожиріння і відрізняється найнижчою тривалістю життя в Європі. З цієї причини уряд держави ввів податок на шкідливу їжу, а також істотно підвищив ціни на розфасовані закуски і солодку газовану воду.

У топ найпопулярніших угорських страв входять:

1. Гуляш - головне національне м'ясне блюдо, що складається з шматочків яловичини або телятини, картоплі, цибулі та копченого шпику. Особливого смаку і аромату гуляш набуває за рахунок спецій, зокрема паприки і кмину.

2. Папрікаш - готується з курячої грудки або ніжок з додаванням великої кількості паприки. До страви подають зелень, овочі, тархоня (місцеві макаронні вироби) і вино.

3. Угорський штрудель - десерт готується не тільки з солодкою начинкою, наприклад, маком, яблуками, вишнею, але також з м'ясом, грибами, рибою. Для цієї страви потрібна мука з високим вмістом клейковини. В Угорщині навіть можна знайти спеціальний сорт борошна під назвою «штрудельне».

Японія.


Всім відомо, що Японія є одним з лідерів за кількістю довгожителів і струнких людей. Головна заслуга в цьому належить харчуванню. В меню місцевих жителів практично немає жирного м'яса і яєць, зате багато овочів, спецій, морепродуктів, рису, водоростей і сої. Японці звикли готувати продукти максимально швидко, щоб вони зберегли вітаміни і корисні мікроелементи, а також є маленькими порціями. Не дивно, що Майя Плісецька вважала національну японську кухню кращим вибором для балерини.

В Японії обов'язково потрібно спробувати наступні популярні страви:

1. Рамен - це японська пшенична локшина, залита рибним або м'ясним бульйоном, доповнена м'ясом і овочами. У різних регіонах країни бульйон буде відрізнятися, але найпопулярнішим вважається варіант з соєвим соусом.

2. Суші - традиційна страва японської кухні готується з рису, змішаного з оцтовою приправою, і тонких шматочків сирої риби. У більшості випадків рибу закочують в норі, після чого нарізають кружечками. Ще один варіант подачі - коли рибу кладуть на рисові трикутники.

3. Онігирі - це рисова кулька, в середині якої знаходиться маринована слива або шматочок риби, наприклад, лосось.

Норвегія.


Основними компонентами національної норвезької кухні є риба, м'ясо, молочні продукти, картопля. Також широко поширені мед, прянощі, ароматні трави, серед яких орегано, розмарин, базилік. Головним джерелом жирів є горіхи і оливкове масло, а найпопулярнішими зерновими культурами - боби і кукурудза.

Норвезька кухня дуже проста. Місцеві кухарі не намагаються створити багатокомпонентний кулінарний шедевр. Їх завдання - зберегти первозданний смак і аромат продукту, щоб отримати максимально корисну страву.

Популярними стравами в Норвегії вважаються:

1. Лефсе - це аналог наших млинців, але їх готують з картоплі або муки з молоком, вершками, вершковим маслом. Лефсе подають з м'яким сиром, джемом або брусничним варенням, зверху посипають корицею. Термін придатності страви може становити до півроку.

2. Ракфіск - блюдо з риби, яку засолюють у воді від одного до трьох місяців. Подають з прісним норвезьким хлібом, мигдальною картоплею, лефсе. Смак риби відмінно відтіняє цибуля, гірчиця, сметана.

3. Распеболл - це блюдо, яке готується з ячмінного борошна, тертої картоплі і солі. За зовнішнім виглядом нагадує кульку. Распеболл подають з солоною свининою чи бараниною. Залежно від регіону Норвегії блюдо також можуть доповнити сирним соусом, сметаною, пюре з брокколі.
← Мудра притча про те, як важливі наші щоденні рішення Таке не кожен день побачиш →

Читайте также:

Які продукти корисні для очей і зору?

Які продукти корисні для очей і зору?

Знижена гострота зору може бути від неправильного харчування або від очних хвороб. І відбувається це через те, що організму не вистачає певних вітамінів і речовин, при дефіциті яких, організм ...
Рік Бика - 2021: що не можна готувати на святковий стіл

Рік Бика - 2021: що не можна готувати на святковий стіл

Символ наступаючого 2021 року - білий металевий бик. Щоб заручитися його підтримкою в новому році, потрібно приготувати на святковий стіл частування, які сподобаються цій тварині. Тільки не з...
10 секретів любові

10 секретів любові

1. Сила думки. Любов починається з думки. Ми стаємо тим, про що думаємо. Сповнені любові думки створюють повну любові життя і сповнені любові стосунки. Позитивні твердження можуть змінити наші ...
Відновлення організму

Відновлення організму

Біч будь-якого часу - це хвороби. Як відновити організм? Чи є спосіб не вдаватися до допомоги лікарів? Спосіб є! Про цей спосіб знали ще наші предки. Офіційна медицина про нього замовчує, оскільки...
Як діяти при пожежі: інструкція

Як діяти при пожежі: інструкція

Які дії потрібно зробити, щоб не задихнутися в диму і не бути затоптаним натовпом? Шарфик замочений сечею. Зазвичай розповідають під регіт дітей перше правило виходу з палаючого або задимленог...

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз