Лимон: секрети вибору

0
: 0

192

«Весна» і «авітаміноз» - це майже слова-синоніми. І нехай дачні врожаї вже не за горами, до них ще треба протриматися. А поки старанно будити організм вітамінами після зимової сплячки. Відправляємося за новою порцією лимонів? Тоді уникайте фруктів з плямами. Навіщо, чому і які ще секрети ховаються під лимонною кіркою, підкаже цей огляд.

Лимон: секрети вибору

Ми з дитинства звикли, що без лимонів в міжсезоння - нікуди. Підтримати імунну систему ударною дозою вітаміну-С ще нікому не заважало (крім, зрозуміло, алергіків). Але щоб фрукт з енергійним ароматом працював саме так, як треба, вибирати і зберігати лимони потрібно правильно. А зробити це допоможуть підказки нижче.

Розмір не має значення.


Багато покупців керуються принципом: чим більше фрукт, тим більше він стиглий. І все б непогано, але не варто забувати, що деякі «підживлення» істотно впливають на розмір плода, але не на його смакові якості і корисність. А для ряду фруктів розмір і зовсім не має значення. Як, наприклад, для лимона. Тут діаметр визначається суто сортом. Так що вибирати великий чи маленький - справа смаку, не більше.

Вибрати стиглий лимон можна за блиском.


Як ми з'ясували в попередньому пункті, розмір лимона нічого не говорить про його стиглість. Визначити ж дійсно дозрів фрукт можна по його шкірці. Точніше, за її блиску. Придивіться уважніше: якщо шкірка лимона глухо матова, то перед вами екземпляр молодий і незрілий. А якщо лимон блищить, як відполірований, то він дозрів і точно порадує соковитим смаком. Але якщо збираєтеся зберігати лимон довше, то краще вибирайте «молодняк».

Плями на шкірці: проходьте мимо.


Наявність темних плям на шкірці говорить про те, що лимон був підморожений (або навіть заморожений) під час транспортування. Нічого смертельного, але такі фрукти точно втратили в корисності, а ще й здорово гірчать. Чи варта ця покупка ваших грошей?

До речі, якщо лимон гірчить ...


... то це можливо виправити. Досить просто обдати фрукт окропом. Солодким він не стане, але неприємна гірчинка точно піде.

Зберігайте правильно.


Щоб лимон не підсихав і зберігав свій вітамінний заряд довше, не залишайте його в холодильнику надрізаним. Допоможе простий трюк: зріжте у фрукта «шапочку», захопивши побільше шкурки, але не викидайте її. А після того, як нарізали потрібну кількість часточок, накрийте нею зріз фрукта, як кришкою. Або ж купіть спеціальний «контейнер для лимона». Дрібниця, а приємно і корисно.
← Вплив риб'ячого жиру на організм Екстремально перевантажений транспорт (12 фото) →

Читайте также:

Овочі, які в обробленому вигляді корисніше, ніж в сиром.

Овочі, які в обробленому вигляді корисніше, ніж в сиром.

Капуста. Капуста при обробці тільки збільшує свої корисні властивості. Наприклад, у квашеної капусти в 3 рази більше вітаміну С, ніж у свіжій. У капусті міститься молочна кислота, яка ефективно...
10 продуктів, які завжди повинні бути на кухні.

10 продуктів, які завжди повинні бути на кухні.

Мед. Він зміцнює імунітет і є кращим джерелом енергії. Якщо на кухні є мед, можна забути про цукор! Банани. У них є багато калію, який допомагає м'язам залишатися сильними. Крім того, банан бл...
Як зміна клімату впливає на зміну сезонів

Як зміна клімату впливає на зміну сезонів

Жителі середніх широт Землі звикли до чотирьох традиційних сезонах: зими, весни, літа і осені. Такі періоди чітко виражені в двох кліматичних смугах, що тягнуться по всій планеті від 30 до 60 ...
Ознаки гострої нестачі вітамінів в організмі

Ознаки гострої нестачі вітамінів в організмі

Дефіцит вітамінів пов'язаний перш за все з їх недостатнім надходженням в організм разом з продуктами харчування, і він дуже помітно позначається на зовнішньому вигляді, звичайно ж, не в кращу сторо...
Як зберегти яблука взимку

Як зберегти яблука взимку

Настає відповідальна пора - збирання врожаю яблук. Це фрукт, який без перебільшення люблять всі. Збір яблук починають в середині серпня, і лежкість у них невисока, щонайбільше місяць. Осінні с...

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз