Маловідомі можливості Windows 10

0
: 0

904

Можна сперечатися на що завгодно, що 99% користувачів ПК не отримують максимальну віддачу від Windows 10. Саме на цій операційній системі від Microsoft сьогодні функціонують приблизно півмільярда комп'ютерів і ноутбуків.

Маловідомі можливості Windows 10

Windows стала настільки буденним і повсякденним явищем, що більшість людей навіть не звертають уваги на те, як ця операційка може зробити їх життя набагато простіше.

Ці «секретні» функції прості у використанні. Вони можуть допомогти прискорити роботу комп'ютера, передавати медіаконтент на кілька пристроїв, обмінюватися контентом зі своєю сім'єю, перетворювати звичайний старий лист в професійно виглядаючий документ і багато іншого.

1. Очищення диска.


Маловідомі можливості Windows 10

З Windows 10 очищення диска стала простіше.

Напевно, всі пам'ятають очищення диска, як був спосіб змусити комп'ютер працювати швидше в ті часи, коли у ПК було набагато менше оперативної пам'яті, ніж сьогодні. Функція очищення диска стала майже не потрібною для більшості користувачів, так як ПК і ноутбуки стали більш досконалими. Але вона може бути насправді корисною для будь-якого комп'ютера і зараз.

Очищення диска - це простий спосіб видалити непотрібні файли і забезпечити очистку кошика. У рядку пошуку Windows 10 потрібно ввести «очищення диска», потім натиснути «Додаток для очищення диска» і поставити галочки поруч з кожною папкою, яку хочеться видалити.

2. Видалення шкідливих програм.


Маловідомі можливості Windows 10

Майже ідеальний інструмент безпеки.

Сьогодні, як ніколи, важливо мати багатоступінчастий підхід до кібербезпеки. Захисник Windows - це інструмент безпеки, який можна налаштувати для блокування атак шкідливих програм в режимі реального часу або на виконання сканування в міру необхідності.

Щоб переконатися, що він включений, потрібно набрати «Захисник Windows» (Windows Defender) в панелі завдань, вибрати потрібну програму і переконатися, що воно налаштоване на постійний захист.

3. Швидка допомога.


Маловідомі можливості Windows 10

Швидка допомога: щоб точно знати, що робити.

У всіх вдома є член сім'ї, який не вміє поводитися з комп'ютером. Йому напевно сподобається наступна дивовижна функція Windows 10 - в будь-який момент можна отримати віддалений доступ до комп'ютера одного члена сім'ї, щоб допомогти виправити йому виниклу проблему.

Це називається Quick Assist, хоча багато хто знає цю функцію як «віддалений помічник». У рядку пошуку Windows 10 потрібно ввести «quick assist», вибрати «Виправити це для мене» або «Надати допомогу», а потім слідувати інструкціям на екрані.

4. Потокове відео.


Маловідомі можливості Windows 10

Потокове відео - прикольна фішка Windows 10.

Майже ніхто не знає про те, що Windows 10 може виводити потокове відео з комп'ютера на телевізор. При цьому деякі використовують сумісні пристрої, такі як Roku і Xbox One S.

Просто потрібно ввести «потокове мультимедіа» в панелі завдань Windows 10 і вибрати опцію «Media Streaming», після чого слідувати інструкціям.

5. Віртуальний робочий стіл.


Маловідомі можливості Windows 10

Віртуальний робочий стіл: коли все на своїх місцях.

Чи знає хтось, що на робочому столі є значок, який називається «Task View». Це прямокутник праворуч від панелі введення. Якщо натиснути на значок, можна буде побачити всі відкриті вікна і додатки, які можна буде розсортувати для зручності по віртуальним робочим столам.

6. Планувальник завдань.


Маловідомі можливості Windows 10

Дуже корисний додаток.

Планувальник завдань дозволяє планувати завдання на комп'ютері, наприклад, відключати його в певний час кожен день. Потрібно ввести «планувальник завдань» в панелі завдань, щоб почати роботу цього додатка.

7. Пошук зниклих файлів.


Маловідомі можливості Windows 10

Знайдемо все!

Необхідно запам'ятати чарівне слово: cmd. Це командний рядок, який може допомогти знайти файли, необхідні для нормальної роботи операційної системи Windows. Також він допоможе виправити виниклі проблеми.

Потрібно ввести «cmd» в рядку пошуку, натиснути правою кнопкою миші по командному рядку і вибрати «Запуск від імені адміністратора». Щоб знайти відсутні файли, потрібно ввести «sfc / scannow». Щоб перевірити системні проблеми, потрібно ввести «chkdsk / f».

8. Поділитися файлами.


Ймовірно, більшість людей регулярно відправляє друзям і членам сім'ї будь-які файли. Зазвичай це робиться по електронній пошті.

Маловідомі можливості Windows 10

Електронна пошта - вчорашній день?

Але можете підключити всіх в своєму будинку до загальної мережі Windows. Для цього послідовно потрібно натиснути кнопку «Пуск» (значок вікна в нижній лівій частині екрана комп'ютера) >> Налаштування >> Мережа та Інтернет >> HomeGroup >> створити HomeGroup.

9. Друк PDF.


Маловідомі можливості Windows 10

Все просто: Microsoft Print to PDF.

Якщо хтось часто відправляє іншій людині по Мережі документи, призначені для друку, він майже завжди чує «надішліть його файл в PDF». PDF - це формат друку, сумісний з декількома операційними системами і програмними продуктами.

Можливо, багато хто не знає, що можна друкувати в форматі PDF з будь-якої програми, запущеної в Windows 10. Наприклад, в документі Word при друку в варіанті вибору конкретного принтера потрібно вибрати «Microsoft Print to PDF».

10. Запис активності екрану.


Маловідомі можливості Windows 10

Всі настройки екрану - одна кнопка.

Виявляється, можна без всяких сторонніх програм записувати те, що відбувається на екрані (наприклад, стрім гри) в Windows 10. У грі або відео потрібно натиснути клавіші Windows + G одночасно і слідувати інструкціям для початку запису.
← Основні симптоми апендициту, які потрібно знати Випробування «Цар-бомби» - найпотужнішої в світі →

Читайте также:

Технологія введення і управління комп'ютером за допомогою погляду буде доступно в Windows 10

Технологія введення і управління комп'ютером за допомогою погляду буде доступно в Windows 10

Функція Eye Control, яка допомагає користувачам з порушеннями моторно-рухової системи управляти комп'ютером, стане частиною Windows 10. Учасники програми Windows Insiders вже можуть випробувати ц...
Чому сильно гріється ноутбук і як виправити цю проблему

Чому сильно гріється ноутбук і як виправити цю проблему

У вас буває так, що навіть після нетривалої роботи з простенькою програмою комп'ютер розігрівається до стану гарячої сковороди і шумить голосніше пилососа? Якщо так - значить, ваш ноутбук гріється...
Кращі безкоштовні програми на заміну платним аналогам

Кращі безкоштовні програми на заміну платним аналогам

Життя без комп'ютерів складно уявити, зараз вони є в більшості будинків, а то і по кілька штук відразу на кожного члена сім'ї. На ПК ми використовуємо безліч програм, які допомагають в житті, а...
Комп'ютерні віруси: історії руйнівників

Комп'ютерні віруси: історії руйнівників

Що являє собою комп'ютерний вірус? Це спеціальна програма, яка впроваджується в чужий пристрій, звичайно, без відома власника. Вона може змінити код іншої програми або нашкодити пам'яті ПО. Й...
4 хвороби офісних співробітників

4 хвороби офісних співробітників

Іноді здається, що робота в офісі є найбезпечнішою, адже вона не пов'язана з токсичними речовинами або важкими фізичними навантаженнями. Насправді це враження оманливе - постійне сидіння в одній ...

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Наверх
Вниз