Морозиво з трьох інгредієнтів

0
: 0

226

Це чудово - такого справжнього вершкового смаку не знайти ні в одному магазині! До того ж, його без побоювання можна давати дітям (температуру самі контролюйте): адже в ньому немає ніяких стабілізаторів і загусників.

Морозиво з трьох інгредієнтів

А найбільше вражає, що таку смакоту можна приготувати, використовуючи всім знайомі, легкодоступні продукти: і без всяких зусиль - рецепт абсолютно простий! l_ice

Склад продуктів:

▪ згущене молоко - 100-200 грам;
▪ жирні вершки (не менше 30%) - 200 мілілітрів;
▪ рідкий екстракт ванілі (ванілін, ванільний цукор) - 1 чайна ложка;
▪ будь-який шоколад (плитка) - 80 грам.


Покроковий процес приготування.

■ Вершки обов'язково заздалегідь охолоджуємо. Збиваємо міксером на середній швидкості до пишних, густих піків.

■ Порада: вершки обов'язково повинні бути жирними, інакше вони не зіб'ються. Також, під час збивання, не перестарайтеся, щоб вони не перетворилися на масло (при цьому маса розшаровується на сироватку і масло).

■ Додаємо до вершків згущене молоко. Хто любить дуже солодке, той може додавати в пропорції 1:1 (вершки і згущене молоко), хоча може бути занадто солодко.
Думаю: 100-125 грам буде достатньо, на крайній випадок, його можна буде додати. Тому не поспішайте відразу виливати загальну кількість згущеного молока.

■ Додаємо екстракт ванілі. Його можна замінити ваніліном - 2 грами, або ванільним цукром - 10 грам.

■ Все збиваємо міксером на невисокій швидкості - маса стане схожа на сметану.

■ Розливаємо масу в спеціальні пластикові формочки для морозива (їх можна купити в магазинах посуду). Якщо формочок у вас немає, то для заморожування підійдуть паперові кавові стаканчики. (Одноразові пластикові стаканчики бажано не використовувати для заморожування, так як до кінця не відомий їхній склад).

■ Для приготування домашнього морозива з шоколадною глазур'ю, розтоплюємо шоколад на водяній бані. Використовувати можна будь-який (молочний, чорний або білий), за вашим бажанням.

■ Наливаємо розтоплений шоколад в стаканчик і не поспішаючи прокручуємо його так, щоб глазур рівномірно розподілилася по всій внутрішній поверхні. Залишок шоколаду зливаємо назад в миску, для наступного стаканчика. Якщо шоколадна маса в мисці стала досить густою, то її можна злегка підігріти на водяній бані.

■ Щоб глазур рівномірно застигла, ставимо перевернуті вниз стаканчики спочатку на решітку, на 3-4 хвилини - це дозволить стекти надлишку, і застигнути шоколадній масі.

■ Після цього прибираємо стаканчики в морозилку на 2-3 хвилини, щоб глазур стала твердою.

■ Заповнюємо стаканчики з шоколадом вершково-ванільною масою, злегка постукуємо дном по столу, щоб маса для майбутнього морозива рівномірно розподілилася у формочці. На завершення вставляємо паличку (замість неї можна використовувати дерев'яні мішалки для кави або палички для суші).

■ Прибираємо морозиво в морозильну камеру на ніч. Вранці злегка надрізаємо паперовий стаканчик і акуратно дістаємо готове морозиво. Якщо ви використовували спеціальні пластикові формочки, то занурте їх в гарячу воду на 1 хвилину - і з легкістю дістаньте смачне морозиво.

Ось так легко і просто ви можете приготувати дуже смачне вершкове морозиво у себе вдома: і всього з трьох продуктів! Відразу приступайте до його поїдання, так як відомо, що домашнє морозиво дуже швидко тане. За бажанням можна урізноманітнити різними наповнювачами - родзинки, горіхи, шоколадна крихта, шматочки фруктів і так далі. Від цього воно стане ще смачніше!

Смачного. JC_doubleup Знайти на сайті: Морозиво
← Дивні винаходи минулого Як потрібно загадувати бажання, щоб вони виконувалися →

Читайте также:

Приготування суші, роли в домашніх умовах

Приготування суші, роли в домашніх умовах

Рецепти японської кухні ґрунтуються на рисі, морепродуктах і соєвому соусі. Саме ці базові інгредієнти використовуються в приготуванні японського фастфуду (суші, роли). Хоча з точки зору справжніх ...
Готуємо гірчицю власноруч в домашніх умовах

Готуємо гірчицю власноруч в домашніх умовах

Завжди приємно пригостити своїх друзів, знайомих смачною, здоровою їжею, при цьому знаючи, що в продукті немає ніяких консервантів. І так, гостра гірчиця приготована в домашніх умовах, автором якої...
Як приготувати сметану

Як приготувати сметану

Багато хто знає, що сметана - дуже корисний і популярний молочний продукт, який засвоюється організмом людини краще молока або сиру. Сметана, як і більшість молочних продуктів, містить безліч корис...
Як зробити довгі прямі яйця

Як зробити довгі прямі яйця

Кулінарне мистецтво не стоїть на місці. Стає все важче вигадувати якісь нові вишукані рецепти, щоб здивувати ближнього свого. Але можна піти й іншим шляхом, наприклад здивувати всіх новою формою з...
Який монітор вибрати: глянсовий або матовий?

Який монітор вибрати: глянсовий або матовий?

Перед покупкою монітора або ноутбука багато хто вибирає між матовим або глянсовим екраном. Але в чому різниця і який монітор вибрати? Яке екранне покриття краще - матове або глянсове? Те, що п...

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз