Морозиво з трьох інгредієнтів
- Опубліковано:
- Блог: Мої нотатки
- Категорія: Готуємо вдома
- Редагувалось: 1 раз — 1 серпня 2018
0
: 0
1227
Це чудово - такого справжнього вершкового смаку не знайти ні в одному магазині! До того ж, його без побоювання можна давати дітям (температуру самі контролюйте): адже в ньому немає ніяких стабілізаторів і загусників.
А найбільше вражає, що таку смакоту можна приготувати, використовуючи всім знайомі, легкодоступні продукти: і без всяких зусиль - рецепт абсолютно простий!
▪ жирні вершки (не менше 30%) - 200 мілілітрів;
▪ рідкий екстракт ванілі (ванілін, ванільний цукор) - 1 чайна ложка;
▪ будь-який шоколад (плитка) - 80 грам.
■ Порада: вершки обов'язково повинні бути жирними, інакше вони не зіб'ються. Також, під час збивання, не перестарайтеся, щоб вони не перетворилися на масло (при цьому маса розшаровується на сироватку і масло).
■ Додаємо до вершків згущене молоко. Хто любить дуже солодке, той може додавати в пропорції 1:1 (вершки і згущене молоко), хоча може бути занадто солодко.
Думаю: 100-125 грам буде достатньо, на крайній випадок, його можна буде додати. Тому не поспішайте відразу виливати загальну кількість згущеного молока.
■ Додаємо екстракт ванілі. Його можна замінити ваніліном - 2 грами, або ванільним цукром - 10 грам.
■ Все збиваємо міксером на невисокій швидкості - маса стане схожа на сметану.
■ Розливаємо масу в спеціальні пластикові формочки для морозива (їх можна купити в магазинах посуду). Якщо формочок у вас немає, то для заморожування підійдуть паперові кавові стаканчики. (Одноразові пластикові стаканчики бажано не використовувати для заморожування, так як до кінця не відомий їхній склад).
■ Для приготування домашнього морозива з шоколадною глазур'ю, розтоплюємо шоколад на водяній бані. Використовувати можна будь-який (молочний, чорний або білий), за вашим бажанням.
■ Наливаємо розтоплений шоколад в стаканчик і не поспішаючи прокручуємо його так, щоб глазур рівномірно розподілилася по всій внутрішній поверхні. Залишок шоколаду зливаємо назад в миску, для наступного стаканчика. Якщо шоколадна маса в мисці стала досить густою, то її можна злегка підігріти на водяній бані.
■ Щоб глазур рівномірно застигла, ставимо перевернуті вниз стаканчики спочатку на решітку, на 3-4 хвилини - це дозволить стекти надлишку, і застигнути шоколадній масі.
■ Після цього прибираємо стаканчики в морозилку на 2-3 хвилини, щоб глазур стала твердою.
■ Заповнюємо стаканчики з шоколадом вершково-ванільною масою, злегка постукуємо дном по столу, щоб маса для майбутнього морозива рівномірно розподілилася у формочці. На завершення вставляємо паличку (замість неї можна використовувати дерев'яні мішалки для кави або палички для суші).
■ Прибираємо морозиво в морозильну камеру на ніч. Вранці злегка надрізаємо паперовий стаканчик і акуратно дістаємо готове морозиво. Якщо ви використовували спеціальні пластикові формочки, то занурте їх в гарячу воду на 1 хвилину - і з легкістю дістаньте смачне морозиво.
Ось так легко і просто ви можете приготувати дуже смачне вершкове морозиво у себе вдома: і всього з трьох продуктів! Відразу приступайте до його поїдання, так як відомо, що домашнє морозиво дуже швидко тане. За бажанням можна урізноманітнити різними наповнювачами - родзинки, горіхи, шоколадна крихта, шматочки фруктів і так далі. Від цього воно стане ще смачніше!
Смачного. Знайти на сайті: Морозиво
А найбільше вражає, що таку смакоту можна приготувати, використовуючи всім знайомі, легкодоступні продукти: і без всяких зусиль - рецепт абсолютно простий!
Склад продуктів:
▪ згущене молоко - 100-200 грам;▪ жирні вершки (не менше 30%) - 200 мілілітрів;
▪ рідкий екстракт ванілі (ванілін, ванільний цукор) - 1 чайна ложка;
▪ будь-який шоколад (плитка) - 80 грам.
Покроковий процес приготування.
■ Вершки обов'язково заздалегідь охолоджуємо. Збиваємо міксером на середній швидкості до пишних, густих піків.■ Порада: вершки обов'язково повинні бути жирними, інакше вони не зіб'ються. Також, під час збивання, не перестарайтеся, щоб вони не перетворилися на масло (при цьому маса розшаровується на сироватку і масло).
■ Додаємо до вершків згущене молоко. Хто любить дуже солодке, той може додавати в пропорції 1:1 (вершки і згущене молоко), хоча може бути занадто солодко.
Думаю: 100-125 грам буде достатньо, на крайній випадок, його можна буде додати. Тому не поспішайте відразу виливати загальну кількість згущеного молока.
■ Додаємо екстракт ванілі. Його можна замінити ваніліном - 2 грами, або ванільним цукром - 10 грам.
■ Все збиваємо міксером на невисокій швидкості - маса стане схожа на сметану.
■ Розливаємо масу в спеціальні пластикові формочки для морозива (їх можна купити в магазинах посуду). Якщо формочок у вас немає, то для заморожування підійдуть паперові кавові стаканчики. (Одноразові пластикові стаканчики бажано не використовувати для заморожування, так як до кінця не відомий їхній склад).
■ Для приготування домашнього морозива з шоколадною глазур'ю, розтоплюємо шоколад на водяній бані. Використовувати можна будь-який (молочний, чорний або білий), за вашим бажанням.
■ Наливаємо розтоплений шоколад в стаканчик і не поспішаючи прокручуємо його так, щоб глазур рівномірно розподілилася по всій внутрішній поверхні. Залишок шоколаду зливаємо назад в миску, для наступного стаканчика. Якщо шоколадна маса в мисці стала досить густою, то її можна злегка підігріти на водяній бані.
■ Щоб глазур рівномірно застигла, ставимо перевернуті вниз стаканчики спочатку на решітку, на 3-4 хвилини - це дозволить стекти надлишку, і застигнути шоколадній масі.
■ Після цього прибираємо стаканчики в морозилку на 2-3 хвилини, щоб глазур стала твердою.
■ Заповнюємо стаканчики з шоколадом вершково-ванільною масою, злегка постукуємо дном по столу, щоб маса для майбутнього морозива рівномірно розподілилася у формочці. На завершення вставляємо паличку (замість неї можна використовувати дерев'яні мішалки для кави або палички для суші).
■ Прибираємо морозиво в морозильну камеру на ніч. Вранці злегка надрізаємо паперовий стаканчик і акуратно дістаємо готове морозиво. Якщо ви використовували спеціальні пластикові формочки, то занурте їх в гарячу воду на 1 хвилину - і з легкістю дістаньте смачне морозиво.
Ось так легко і просто ви можете приготувати дуже смачне вершкове морозиво у себе вдома: і всього з трьох продуктів! Відразу приступайте до його поїдання, так як відомо, що домашнє морозиво дуже швидко тане. За бажанням можна урізноманітнити різними наповнювачами - родзинки, горіхи, шоколадна крихта, шматочки фруктів і так далі. Від цього воно стане ще смачніше!
Смачного. Знайти на сайті: Морозиво