Ніжна мойва на сковороді

0
: 0

155

Мойва - це риба дрібного розміру, яка відноситься до сімейства корюшкових.

Продукт підійде до будь-якого гарніру, також його можна подавати до столу в якості окремої страви. У кулінарії існує безліч рецептів з мойви, найпростіший з них - смажена рибка на сковороді.

Не рекомендується зловживати рибою в копченому вигляді, так як в ній з'являються канцерогенні сполуки, які викликають розвиток онкології.

Готується розглянутий продукт досить швидко і нескладно. На його виготовлення може піти від 30 до 60 хвилин.

У тому випадку, якщо попередньо риба маринується, приготування відбувається довше.

Ніжна мойва на сковороді

При підготовці риби рекомендується видалити голову і нутрощі. Таким чином можна усунути гіркоту і неприємний запах при обсмажуванні. Однак жарка рибки цілком дозволяє їй зберегти соковитість. Також перед обсмажуванням мойву можна відварити до неповної готовності, щоб продукт вийшов соковитим.

Мойва в борошні, смажена на сковороді.


Що знадобиться.

• 0,5 кг риби;
• 100 грам борошна;
• 50 мл рослинного масла;
• по половині чайної ложечки солі і прянощів для риби.


Як готувати.

Спочатку рекомендується розморозити рибу при кімнатній температурі. Далі її потрібно промити і помістити на друшляк для видалення зайвої вологи. З'єднати борошно з приправою, присолити отриману суміш.

Далі повністю запанірувати тушки в борошні. Після цього потрібно добре прогріти сковороду з маслом і помістити в неї тушки.

Смажити рибу варто при мінімальному підігріві до появи золотистої скоринки з обох сторін.

Готову страву рекомендується подавати до столу з овочами і зеленню в свіжому вигляді.

Мойва зі сметаною.


Що знадобиться.

• половина кілограма свіжої риби;
• цибуля - 1 шт.;
• перець, сіль (на смак);
• половина чайної ложечки прянощів для риби;
• 3 столові ложки сметани.


Як готувати.

Підготувати рибу. Далі очистити цибулину від лушпиння, після чого її слід подрібнити.

Після цього викласти цибулинну масу в розігріту сковорідку для обсмажування з маслом. Пасерувати овоч до появи прозорості, помішуючи.

Потім потрібно промити мойву і викласти на дно сковороди з цибулею.

Далі слід зробити соус, для цього необхідно з'єднати в окремому посуді сметану, прянощі, перець. Перемішати компоненти, присолити. Якщо соус вийшов досить густим, можна розвести його невеликою кількістю остиглою кип'яченою водою.

Приготовленою сумішшю потрібно залити рибу. Готувати блюдо в закритому посуді при мінімальному підігріві близько півгодини.

По готовності рибу можна подавати до столу.

Мойва з картоплею.


Що знадобиться.

• 700 г риби;
• 3 цибулини;
• лаврові листочки (3 - 4 шт.);
• перець, сіль (на смак);
• 0,7 кг картоплі.


Як готувати.

Розморозити рибку. Далі очистити і вимити овочі. Картоплю порізати на пластини круглої форми.

Потім відтанулу мойву потрібно промити і викласти на дно прогрітої ємності для випікання, промазати маслом.

Після цього рибку слід присипати перцем і присолити на свій смак.

Далі необхідно нарубати цибулю на пластини мінімальної товщини і розподілити рівномірним шаром на рибі.

Потім знову поперчити і присолити заготовку.

Наступний шар складається з порізаної картоплі. Після того як всі картопляні пластини будуть покладені поверх цибулевої маси, слід посипати перцем і присолити продукт. Зверху рекомендується розкласти лаврові листочки.

Далі варто прикрити посуд відрізком фольги, після чого помістити її в прогріту до 180 градусів духовку. Запікати протягом 35 - 40 хвилин.

По готовності блюдо розкласти порційно по тарілках.

Мойва з майонезом.


Що знадобиться.

• 300 г мойви;
• по 3 великі ложки майонезу і борошна;
• перець чорний, сіль (на смак);
• кріп свіжий,
• рослинна олія.


Як готувати.

Для початку слід розморозити рибку, після чого її потрібно добре вимити.

Далі перекласти її в окремий посуд, посолити, присипати перцем на свій смак, перемішати.

Потім подрібнити промиту зелень і додати до риби. Після цього додати майонез, перемішати. Запанірувати рибку в борошні, після чого викласти в добре прогріту сковороду з маслом. Підсмажити до золотистості.

Готову страву можна подавати з улюбленим гарніром.

Ніжна мойва на сковороді

Приємного всім апетиту.
← В які страви додавати спеції та приправи Суворі істини про роботу →

Читайте также:

Смажена риба - найкращі рецепти приготування

Смажена риба - найкращі рецепти приготування

Смажена риба - блюдо, яке має безліч різноманітних рецептів. Дрібна річкова або червона морська риба готується дуже швидко, завжди виходить смачною, поєднується з різними спеціями, овочами і по...
Як готувати коропа

Як готувати коропа

Короп по-польськи - популярне в світі блюдо, існуюче в декількох варіаціях. З цієї нагоди є золоте тріо рибних рецептів. І так 3 рецепти страв з коропа. Короп, запечений в цибулі з лимоном. ...
Які готові страви можна заморожувати

Які готові страви можна заморожувати

Іноді дуже хочеться приготувати багато їжі заздалегідь. На пару тижнів, наприклад. Але от питання, як її зберегти. Далеко не всі страви простоять в холодильнику стільки часу. Якщо є велика морозилк...
Фаршировані карасі на сковороді

Фаршировані карасі на сковороді

Карасі, приготовані за цим рецептом, фаршируються ріпчастою цибулею. При такому способі обсмажування карасики виходять дуже ніжні та ароматні. А спеції надають рибці фантастичну пікантність. С...
Великий піст: рецепти перших страв

Великий піст: рецепти перших страв

Під час посту дозволяється вживати в їжу будь-які овочі, а також супи, гриби і інші продукти. Що можна з них приготувати? Суп з цвітною капустою і солодким перцем. Знадобиться: • 1 качан цв...

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз