Натуральні домашні чіпси
- Опубліковано:
- Блог: Мої нотатки
- Категорія: Готуємо вдома
- Редагувалось: 2 рази — останній 24 серпня 2018
0
: 0
481
Чіпси - популярні ласощі, якими смакують діти та дорослі. На жаль, чіпси з магазину містять велику кількість штучних підсилювачів смаку і запаху, що не робить їх корисними. Але любителі хрусткої страви можуть приготувати їх самостійно, тоді вони будуть повністю натуральними.
А ви знали, що 24 серпня 1853 році були вперше виготовлені картопляні чіпси. Як і багато інших культових винаходів, чіпси з’явилися випадково і пройшли довгий шлях на ринок, ставши в результаті однієї з найбільш споживаних закусок у світі.
Ось для Вашої уваги декілька рецептів цих популярних ласощів з картоплі та фруктів.
Щоб приготувати домашні чіпси, вам буде потрібно:
▪ 4 картоплини;
▪ 4 чайних ложки солі;
▪ 4 столових ложки води;
▪ 1 столова ложка порошку чилі;
▪ 1 чайна ложка сушеного часнику;
▪ 1 чайна ложка сушеної петрушки;
▪ рослинне масло для смаження.
Візьміть великі, рівні картоплини і зніміть з них шкірку. За допомогою гострого ножа поріжте кожену бульбу на тонкі скибочки. Покладіть нарізану картоплю в миску і залийте холодною водою з трьома ложками солі. Через 30 хвилин відкиньте картопляні скибочки на сито, щоб стекла рідина. Потім викладіть їх на лляний рушник, щоб вони обсохнули.
Розжаритыть на сковороді рафіновану рослинну олію і невеликими порціями обсмажте на ній картоплю до золотавого кольору. Готові чіпси виймайте шумівкою і викладайте на паперові серветки. Коли серветки вберуть надлишок жиру, перекладіть чіпси в миску і посипте сумішшю приправ.
Це, напевно, найпростіший рецепт приготування чіпсів, але простота не позначається на смакових якостях. Тому, якщо ви хочете зробити натуральні чіпси легко і швидко, вам будуть потрібні наступні продукти:
▪ 1 картоплина;
▪ дрібка солі;
▪ спеції.
Картоплину очистіть від шкірки і наріжте тонкими скибочками. Викладіть їх на плоску тарілку, посипте сіллю і улюбленими спеціями. Поставте блюдо в мікрохвильову піч на 3 хвилини, потужність повинна бути 700 Вт. Потім вийміть тарілку, переверніть чіпси і знову відправте в піч, через 1 хвилину вони будуть готові.
Солодкі чіпси можна приготувати з фруктів, такі ласощі особливо сподобаються дітям.
Для страви вам знадобиться:
▪ 1 банан;
▪ 1 зелене яблуко;
▪ 1 апельсин;
▪ 1 склянка води;
▪ 1 склянка цукру.
Очистіть банан і апельсин від шкірки. Яблуко і грушу вимийте, видаліть у них серцевини. Наріжте фрукти на тонкі кружальця. Закип'ятіть воду і розчиніть в ній цукор. У киплячому цукровому сиропі протягом 5 хвилин варіть фруктові кружечки. Потім викладіть чіпси на друшляк, щоб стекла рідина.
Застеліть деко фольгою і розкладіть на ньому фрукти, поставте сушитися в духовку при 70 градусах. Готові чіпси повинні бути сухими і хрусткими, тому на їх повну просушку піде 5-6 годин.
Як приготувати картопляні хрусткі Чіпси в домашніх умовах. Смачна картопля у фритюрі по рецепту Сімейної кухні.
Переглянути

А ви знали, що 24 серпня 1853 році були вперше виготовлені картопляні чіпси. Як і багато інших культових винаходів, чіпси з’явилися випадково і пройшли довгий шлях на ринок, ставши в результаті однієї з найбільш споживаних закусок у світі.
З історії
Гострі чіпси з картоплі.
Щоб приготувати домашні чіпси, вам буде потрібно:
▪ 4 картоплини;
▪ 4 чайних ложки солі;
▪ 4 столових ложки води;
▪ 1 столова ложка порошку чилі;
▪ 1 чайна ложка сушеного часнику;
▪ 1 чайна ложка сушеної петрушки;
▪ рослинне масло для смаження.
Візьміть великі, рівні картоплини і зніміть з них шкірку. За допомогою гострого ножа поріжте кожену бульбу на тонкі скибочки. Покладіть нарізану картоплю в миску і залийте холодною водою з трьома ложками солі. Через 30 хвилин відкиньте картопляні скибочки на сито, щоб стекла рідина. Потім викладіть їх на лляний рушник, щоб вони обсохнули.
Розжаритыть на сковороді рафіновану рослинну олію і невеликими порціями обсмажте на ній картоплю до золотавого кольору. Готові чіпси виймайте шумівкою і викладайте на паперові серветки. Коли серветки вберуть надлишок жиру, перекладіть чіпси в миску і посипте сумішшю приправ.
Примітка:
Чіпси повинні рівномірно прожарюватися і не підгорати. Якщо перетримати їх на вогні, вони стануть гіркими
Чіпси в мікрохвильовці.
Це, напевно, найпростіший рецепт приготування чіпсів, але простота не позначається на смакових якостях. Тому, якщо ви хочете зробити натуральні чіпси легко і швидко, вам будуть потрібні наступні продукти:
▪ 1 картоплина;
▪ дрібка солі;
▪ спеції.
Картоплину очистіть від шкірки і наріжте тонкими скибочками. Викладіть їх на плоску тарілку, посипте сіллю і улюбленими спеціями. Поставте блюдо в мікрохвильову піч на 3 хвилини, потужність повинна бути 700 Вт. Потім вийміть тарілку, переверніть чіпси і знову відправте в піч, через 1 хвилину вони будуть готові.
Фруктові чіпси.
Солодкі чіпси можна приготувати з фруктів, такі ласощі особливо сподобаються дітям.
Для страви вам знадобиться:
▪ 1 банан;
▪ 1 зелене яблуко;
▪ 1 апельсин;
▪ 1 склянка води;
▪ 1 склянка цукру.
Очистіть банан і апельсин від шкірки. Яблуко і грушу вимийте, видаліть у них серцевини. Наріжте фрукти на тонкі кружальця. Закип'ятіть воду і розчиніть в ній цукор. У киплячому цукровому сиропі протягом 5 хвилин варіть фруктові кружечки. Потім викладіть чіпси на друшляк, щоб стекла рідина.
Примітка:
Чіпси з фруктів можна вживати під час дієти замість звичайних солодощів
Застеліть деко фольгою і розкладіть на ньому фрукти, поставте сушитися в духовку при 70 градусах. Готові чіпси повинні бути сухими і хрусткими, тому на їх повну просушку піде 5-6 годин.
Як приготувати картопляні хрусткі Чіпси в домашніх умовах. Смачна картопля у фритюрі по рецепту Сімейної кухні.

