Пиріжки з різних країн

0
: 0

43

Напевно, кожен з нас з дитинства любить пиріжки. Ароматні, гарячі, з різними начинками, приготовлені бабусею за секретним рецептом ... А як щодо інших країн? Виявляється, там їх теж готують і люблять. Ось рецепти незвичайних «закордонних» пиріжків.

Емпанадас.


Почнемо з Іспанії, адже в одному з її регіонів - Каталонії - колись з'явилися пиріжки емпанадас (або емпанада). Завдяки мореплавцям, які вчинили свого часу великі географічні відкриття, вони стали широко відомі в країнах Латинської Америки, тому тепер це блюдо вважають своїм і мексиканці, і аргентинці, і венесуельці. Начинка у таких пиріжків може бути абсолютно будь-яка, наприклад яловичий фарш, картопля і навіть морепродукти. Приготуємо ж такий варіант з кукурудзою, сиром і перцем чилі!

Пиріжки з різних країн

Складові:

Тісто:

• борошно - 250 г.,
• вершкове масло - 100 г.,
• молоко - 100 мл.,
• сіль - 0,5 ч. л.,
• розпушувач - 0,5 ч. л.,
• яєчний білок - 1 шт.,
• цукор - 1 щіпка.

Начинка:

• консервована кукурудза - 200 г.,
• твердий сир - 100 г.,
• перець чилі мелений - 1 ч. л..

Для змазування пиріжків:

• яєчний жовток - 1 шт..


Приготування.

У сотейнику злегка розтопіть вершкове масло, влийте молоко, підігрійте все разом і зніміть з вогню. Додайте сіль, цукор і яєчний білок (жовток відставте в сторону - ним ми будемо змащувати пиріжки перед випічкою).

Борошно змішайте з розпушувачем, влийте молоко з маслом і замісіть тісто. Муки може знадобитися трохи більше або менше, дивіться по консистенції - вона повинна бути щільною і еластичною.

Загорніть тісто в харчову плівку і покладіть в холодильник на 1 годину.

Натріть сир, з кукурудзи злийте рідину. Перемішайте начинку і приправте перцем чилі. Розкачайте тісто завтовшки 2-3 мм, виріжте гуртки. На середину викладіть начинку, складіть тісто навпіл, защипніть краї, попередньо змочивши їх водою, і пройдіться по ним виделкою для створення потрібної форми. Змастіть пиріжки зверху збитим жовтком. Випікайте емпанадас в розігрітій до 190 ° C духовці 20-25 хвилин.

Панцеротті.


Італія не була б кулінарною законодавицею мод, якби не придумала свої власні пиріжки панцеротті. Вважається, що вперше їх приготували на півдні країни, в яскравій Апулії, хоча запеклі суперечки про це ведуться до цих пір - що ж, така доля будь-якого національного блюда. Сперечатися не любимо, а ось смачно їсти - так. Тому зробимо разом з вами панцеротті з італійською начинкою з моцареллі з томатним соусом.

Пиріжки з різних країн

Складові:

Тісто:

• борошно - 400 г.,
• тепла вода - 200 мл.,
• оливкова олія - ​​50 мл.,
• дріжджі сухі - 11 г.,
• цукор - 1 ст. л.,
• сіль - ⅓ ч. л.,

Начинка:

• томати - 3-4 шт.,
• моцарелла - 200 г.,
• прованські трави - за смаком.

Додатково:

• масло для смаження - 200 мл..


Приготування.

Дріжджі розчиніть у теплій воді з цукром, залиште на 10 хвилин до появи пінної шапочки. Борошно просійте, додайте сіль. Зробіть невелике заглиблення і поступово вливайте спочатку оливкову олію, потім - опару. Замісіть тісто і залиште підніматися на 1,5 години.

Помідори обшпарте окропом, зніміть з них шкірку. Наріжте кубиками, покладіть в сотейник з оливковою олією, доведіть до кипіння і додайте спеції. Соус готовий.

Тісто розкачати тонко і виріжте гуртки. Кожен змастіть томатним соусом, зверху покладіть моцареллу. Краї змочіть водою і защіпіть.

Обсмажте пиріжки на рослинному маслі до золотистої скоринки, після чого викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Корнуольські пиріжки.


Великобританія завжди славилася своїми традиціями, в тому числі і в питаннях кулінарії. Саме тому до нас практично без змін дійшов рецепт Корнуольських пиріжків, які свого часу високоповажні місіс готували своїм чоловікам шахтарям. Не важко здогадатися, що придумано це блюдо було в графстві Корнуолл. Начинки могли бути найрізноманітнішими: від ситних м'ясних до солодких фруктових, а кращим вважалося поєднання м'ясного фаршу, картоплі і брукви. Зробимо начинку з курки, картоплі і цибулі.

Пиріжки з різних країн

Складові:

Тісто:

• борошно - 300 г.,
• вершкове масло - 150 г.,
• холодна вода - 4 ст. л.,
• сіль - 0,5 ч. л..

Начинка:

• куряче філе - 300 г.,
• ріпчаста цибуля - 150 г.,
• картопля - 200 г.,
• сіль, перець - за смаком.


Приготування.

Розм'якшене вершкове масло змішайте з борошном. Поступово влийте воду і додайте сіль, замісіть тісто. Остудіть його в холодильнику протягом півгодини.

Картоплю очистіть і відваріть, наріжте дрібними кубиками. Цибулю очистіть, подрібніть, обсмажте на сковороді з маслом до прозорості. Додайте дрібно нарізане куряче філе і обсмажте до легкої засмаженості.

Об'єднайте картоплю, курку і цибулю. Тісто розділіть на 6 частин, кожну розкачати в тонкий пласт. Виріжте кола, в середину покладіть начинку, защипніть краї. Випікайте близько 15-20 хвилин при 200 ° C.

Тіропіта К'я.


Тепер перемістимося на самий південь Балканського півострова - на береги Егейського і Іонічного морів. Тут, в сонячної Греції, дуже люблять випічку під назвою «Тіропіта К'я» з тіста філо. У перекладі це слово буквально означає «маленькі пиріжки з сиром», тому про класичну начинку гадати не доводиться. Приготуємо грецьке частування з бринзою!

Пиріжки з різних країн

Складові:

Тісто:

• борошно - 600 г.,
• тепла вода - 240 мл.,
• рослинне масло - 6 ст. л.,
• яйця курячі - 1 шт.,
• сіль за смаком.

Начинка:

• бринза - 200 г.,
• кріп - 50 г.,
• кінза - 50 г.,
• яйця курячі - 1 шт..


Приготування.

У теплу воду додайте рослинне масло, яйце і сіль (якщо будете використовувати солону бринзу, то сіль можна не додавати), перемішайте. Всипте борошно і замісіть тісто. Ви можете зробити це за допомогою хлібопічки або кухонного комбайна. Якщо ж вимішуєте вручну, то вам знадобиться хвилин 15-20 (після закінчення тісто потрібно злегка відбити об стіл). Загорніть тісто в плівку і відправте в холодильник на півгодини-годину.

Зелень дрібно наріжте, змішайте з бринзою і яйцем. Робочу поверхню посипте крохмалем або борошном. Розділіть тісто на 6 частин і починайте розгортати дуже тонко, потім змастіть його рослинним маслом і розтягуйте практично до прозорості (повинні вийти довгі смужки).

На край кожної смужки викладіть начинку і звертайте тісто в кілька шарів, щоб вийшли трикутники. Зверху змастіть пиріжки рослинним маслом і відправте в духовку при температурі 180 ° C на 25-30 хвилин.

Німецькі пиріжки.


Всім відомо, що кухня Німеччини дуже ситна, і національні пиріжки не виняток. Якщо приготувати їх з ранку, можна вирішити проблему ланчу і полудня, а для когось вони можуть стати і повноцінним обідом! Адже начинка у цій випічки теж по-німецьки класична і, скажімо так, насичена - м'ясний фарш і капуста. Приготувати ці чудові пиріжки.

Пиріжки з різних країн

Складові:

Тісто:

• борошно - 500 г.,
• сир твердий - 100 г.,
• тепле молоко - 200 мл.,
• вода - 100 мл.,
• сухі дріжджі - 10 г.,
• цукор - 1 ч. л.,
• сіль - 2 щіпки.

Начинка:

• яловичий фарш - 220 г.,
• капуста - 200 г.,
• сіль, перець - за смаком.

Додатково:

• яйця курячі - 1 шт..


Приготування.

Розчиніть дріжджі в теплій воді, додайте цукор і дочекайтеся появи піни. Борошно з сіллю просійте, додайте дріжджову суміш. Замісити тісто, поступово вливаючи молоко і всипаючи тертий сир. Готове тісто накрийте рушником і залиште в теплому місці на 2 години. У цей час нашинкуйте капусту.

Фарш обсмажте на олії, поки він не стане трохи засмаженим. Додайте капусту і спеції, влийте воду і тушкуйте все разом під кришкою до м'якості капусти.

Тісто розкачайте в тонкий пласт, наріжте на прямокутники. Викладіть начинку в центр і защипніть краї. Змастіть пиріжки збитим яйцем і випікайте при 180 ° C 25-30 хвилин.

Бурекас.


Тепер перемістимося до Туреччини, тим більше що тут готують Бурекас - пиріжки з листкового тіста або тіста філо з несолодкими начинками. Ця випічка стала популярна і в інших країнах Близького Сходу, тому ми можемо зустріти її в Ізраїлі та Йорданії. І, до речі, саме ці пиріжки стали прабатьками татарських чебуреків! Приготуємо Бурекас з картоплею і шпинатом.

Пиріжки з різних країн

Складові:

Тісто:

• борошно - 600 г.,
• кефір - 200 мл.,
• вершкове масло - 150 г.,
• оливкова олія - ​​1 ст. л.,
• оцет - 1 ст. л..

Начинка:

• картопля - 300 г.,
• молоко - 2 ст. л.,
• шпинат - 100 г.,
• сіль, перець - за смаком.

Додатково:

• кунжут - 1 ст. л.,
• яйця курячі - 1 шт..


Приготування.

Просійте борошно в миску, додайте розм'якшене вершкове масло і кефір, ретельно перемішайте. Додайте оцет і оливкове масло, замісіть круте тісто і поставте в холодильник на 30 хвилин.

Картоплю очистіть і відваріть до готовності, додайте молоко і потовчіть в пюре. Посоліть і додайте порваний руками шпинат.

Тісто розкачати і наріжте прямокутними смужками. З одного краю викладіть начинку, накрийте іншою частиною тіста, щоб вийшли трикутники. Пиріжки змастіть збитим яйцем, посипте кунжутом і випікайте в розігрітій до 180 ° C духовці 20-25 хвилин.

Пастіцці.


Які асоціації у вас викликає Мальта, крім однойменного ордена, старовинної архітектури, красивих пляжів і того, що тут знімали фільм «Гладіатор»? Кулінари напевно згадають і про місцеву випічку - листкових пиріжках пастіцці, приготованих в формі човників, з начинкою з солоного сиру і гороху. Їх-то ми і приготуємо.

Пиріжки з різних країн

Складові:

Тісто:

• борошно - 600 г.,
• холодна вода - 300 мл.,
• вершкове масло - 100 г.,
• яйця курячі - 1 шт.,
• лимонний сік - 1 ст. л..

Начинка:

• заморожений зелений горошок - 200 г.,
• солоний сир - 250 г.,
• яйця курячі - 1 шт..


Приготування.

У миску влийте холодну воду, додайте лимонний сік і яйце, перемішайте (за бажанням можна додати сіль, але майте на увазі, що сир в начинці також солоний).

Додайте просіяне борошно і замісіть тісто. Розділіть на 2 частини, розкачайте кожну в тонкий пласт і змастіть вершковим маслом. Покладіть першу частину на другу і скрутіть в рулет. Покладіть в морозилку на 20-25 хвилин.

Горошок відварити до готовності, остудіть і змішайте з сиром і яйцем. Тісто дістаньте і розкачайте в тонкий пласт, виріжте невеликі овали. Начинку викладіть в центр, сформуйте човники, краї защипніть. Випікайте 30-35 хвилин при температурі 180 ° C.
← Булгур: що це і як готувати? Фаршировані карасі на сковороді →

Читайте также:

Глазур для пасок

Глазур для пасок

Спробуйте ці рецепти приготування глазурі і почастуєте своїх рідних і близьких чудовою святковою паскою. Любов розставить основні акценти у вашому блюді і зробить так званий «хліб радості» особлив...
Які готові страви можна заморожувати

Які готові страви можна заморожувати

Іноді дуже хочеться приготувати багато їжі заздалегідь. На пару тижнів, наприклад. Але от питання, як її зберегти. Далеко не всі страви простоять в холодильнику стільки часу. Якщо є велика морозилк...
Проблема - темні кола під очима

Проблема - темні кола під очима

Як же іноді ми засмучуємося, подивившись на своє відображення в дзеркалі. І причина цього - темні кола під очима. Звичайно, якщо ми говоримо про проблеми із зовнішнім виглядом, варто глибоко замисл...
Що таке вінець безшлюбності

Що таке вінець безшлюбності

Що це таке? З точки зору езотерики, даний феномен - це серйозне порушення енергетичних структур жінки. В основному мова йде про збої в роботі двох чакр, що відповідають за відносини з протилежною ...
Як правильно говорити про неприємне

Як правильно говорити про неприємне

Навряд чи хтось тут перебуває в ілюзії, що наше життя складається тільки з хорошого. У житті буває чимало ситуацій, коли необхідно сказати іншій людині про щось для неї неприємне. Повідомити погану...

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз