Приготування суші, роли в домашніх умовах

0
: 0

2029

Рецепти японської кухні ґрунтуються на рисі, морепродуктах і соєвому соусі. Саме ці базові інгредієнти використовуються в приготуванні японського фастфуду (суші, роли). Хоча з точки зору справжніх майстрів приготування суші це блюдо важко назвати фастфудом: приготування суші - це ціла наука і тривала церемонія.
Приготування суші, роли в домашніх умовах

Саме по собі приготування суші в домашніх умовах досить просте діло, головне - правильно підібрати інгредієнти для суші.

Отже, для приготування знадобляться продукти для суші:


Приготування суші, роли в домашніх умовах

1. Японський оцет.

Якщо немає можливості його купити, то можна приготувати самому. Для цього потрібно перемішати до розчинення 2 ст. л. цукру і 1 ч. л. солі в 1/3 чашки столового або яблучного оцту.

2. Васабі.

Ця дуже гостра паста з японського хрону використовується для приготування суші-ролів. Так само васабі додають соєвий соус при поїданні суші.

3. Соєвий соус.

4. Гарі.

Це маринований і дуже тонко нарізаний імбир.

5. Норі.

Це листи висушених і спресованих морських водоростей. Листи для загортання.

6. Японський рис для суші.

Це спеціальний рис, який містить велику кількість клейковини, що дозволяє суші тримати форму. Рис маленький, круглий.

7. Форель і свіжий огірок.

8. Макісу.

Ну і, звичайно ж, не обійтися без спеціального набору, який створить потрібну атмосферу насолоди. Ще необхідно зауважити, що дуже важливою є наявність спеціального бамбукового килимка для звертання суші - макісу. Без макісу суші згортаються не дуже щільно, що впливає на їх смакові якості.

Отже, готуємо домашні суші:

Інгредієнти::

- 2 склянки японського рису;
- Форель;
- Огірок; - 2 ст. л. японського оцту;
- 2,5 ст. л. цукру;
- 2 ч. л. солі;
- Васабі;
- Норі;
- Гарі;
- Соєвий соус.

Як приготувати покроково:

1 крок. Рис ретельно промити під холодною водою до тих пір, поки з нього не стане стікати прозора вода – має вимитися рисова пудра.

2 крок. Потім рис залити холодною водою в пропорції 1:1. Тобто якщо у нас взято 2 склянки рису, то його необхідно залити 2 склянками води.

3 крок. Рис довести до кипіння, закрити кришкою і варити на сильному вогні 1 хвилину. Потім вогонь зменшити і варити рис 15-20 хвилин, поки вода повністю не випарується.

4 крок. Зняти з вогню і, не відкриваючи кришку, дати постояти 10 хвилин.

5 крок. Тим часом, поки рис стоїть, приготувати суміш для заправки рису. Для цього 2 ст. л. японського оцту, розмішати до майже повного розчинення 2,5 ст. л. цукру і 2 ч. л. солі.

6 крок. Рис викладіть у великий широкий посуд і – увага! – НЕ ПЕРЕМІШУЮЧИ, додайте приготовану суміш в рис. Розподіліть його рівномірно, акуратно перевертаючи рис швидкими рухами за допомогою дерев'яної лопатки. В іншому випадку рис може перетворитися на кашу.

7 крок. Рису дати трохи охолонути, щоб далі можна було брати руками.

8 крок. Тепер будемо роли скручувати. Для цього на макуси кладемо лист норі пухирчатою стороною вгору, а горизонтальними лініями на норі паралельно стебелькам бамбука. Не лякайтеся, що норі такі сухі і ламкі. Коли на них потрапить рис, то вони стануть дуже еластичними і будуть прекрасно згортатися.

9 крок. Викладаємо руками, змоченими в холодній воді, рис. Це робиться для того, щоб рис не прилипав до рук. Необхідно змочувати руки кожен раз, перш ніж взяти нову порцію рису.

10 крок. Рівномірно розподіляємо рис на норі, залишаючи з одного краю близько 0,5-1 см для того, щоб рис не заважав скріпити норі після скручування.

11 крок. Наносимо посередині тонким шаром васабі. Увага! Васабі дуже гострий, потрібно наносити дуже тонко, ретельно розмазуючи.

12 крок. Форель і огірки нарізаємо тонкими прямокутниками.

13 крок. Викладаємо на рис.

14 крок. Починаємо скручувати за допомоги бамбукового килимка.

15 крок. Скручувати потрібно дуже щільно, щоб не залишалося порожнеч з повітрям.
Після того, як скрутили, беремо наступний лист норі і наступну порцію рису. Все повторюємо до тих пір, поки рис не закінчиться.

16 крок. Виходять ось такі скручені роли. На дотик вони повинні виходити щільними, а не м'якими.
Приготування суші, роли в домашніх умовах

Далі беремо самий гострий ніж і нарізаємо на 6-7 шматочків. Ніж кожен раз необхідно промити під холодною водою, інакше рис буде прилипати і заважати різати.

Японські суші (роли) готові! Є ще кілька рецептів ролів, які відрізняються інгредієнтами і, можливо, Вам сподобаються більше.

Переглянути

Переглянути

Переглянути

Приємного апетиту!
← Абсурдні закони і незвичайні звичаї закордоном. Як перевірити мед на натуральність. →

Читайте также:

Як приготувати сметану

Як приготувати сметану

Багато хто знає, що сметана - дуже корисний і популярний молочний продукт, який засвоюється організмом людини краще молока або сиру. Сметана, як і більшість молочних продуктів, містить безліч корис...
Морозиво з трьох інгредієнтів

Морозиво з трьох інгредієнтів

Це чудово - такого справжнього вершкового смаку не знайти ні в одному магазині! До того ж, його без побоювання можна давати дітям (температуру самі контролюйте): адже в ньому немає ніяких стабіліза...
Як зробити довгі прямі яйця

Як зробити довгі прямі яйця

Кулінарне мистецтво не стоїть на місці. Стає все важче вигадувати якісь нові вишукані рецепти, щоб здивувати ближнього свого. Але можна піти й іншим шляхом, наприклад здивувати всіх новою формою з...
Як скласти святкове меню

Як скласти святкове меню

Як скласти святкове меню і зробити так, щоб обидві сторони (не тільки гості, але і господарі) залишилися задоволені проведеним вечером. У нас завдання накрити стіл - більше 10 осіб, не вдаючис...
Суші: користь або шкода?

Суші: користь або шкода?

Чи може бути смачна їжа, ще й корисною для організму?! Звичайно, може! Ось тільки з будь-яким продуктом, навіть з найбільш вітамінним, треба бути обережним. Як то кажуть, в усьому має бути «з...

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Наверх
Вниз