Продукти, які найчастіше підробляють
- Опубліковано:
- Блог: Мої нотатки
- Категорія: Корисні поради
- Редагувалось: 1 раз — 26 лютого 2020
0
: 0
741
У наш час ніколи не можна бути впевненим в тому, що насправді виявиться в холодильнику після чергового походу в супермаркет. Ось 5 продуктів, які підробляють найчастіше.
Ні для кого не секрет, що багато виробників копченої риби вже давно не заморочуються і готують її за допомогою «рідкого диму». Однак, не всі знають, що такий спосіб приготування може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям, так як рідкий дим вважається небезпечним канцерогеном. Щоб уберегтися від підробки, запам'ятайте: м'ясо риби натурального копчення має жовтуватий відтінок, а в районі шлунка ти можеш побачити жир такого ж кольору.
Мелена кава, придбана в супермаркеті, може таїти в собі багато не дуже приємних сюрпризів: щоб здешевити виробництво, до неї додають соєві боби, ячмінь і навіть пшеницю! Щоб бути повністю впевненим в тому, що ви п'єте, купуйте каву в зернах і перемелюйте їх самостійно.
Закономірно, що найдорожчі прянощі в світі дуже часто підробляють. Під виглядом шафрану нам продають подрібнену куркуму, календулу або чорнобривці, а, в гіршому випадку, до них додають ще й цегляний пил. Що не попастися на пастку шахраїв, запам'ятайте: справжній шафран продають у вигляді тонких темно-червоних ниточок, практично ніколи не подрібнюючи.
Ще один недешевий продукт, який дуже часто підробляють, змішуючи з соєвою, кукурудзяною або пальмовою олією. Щоб не попастися на підробку, купуйте оливкову олію лише в перевірених виробників. Якщо ж ви ще не визначилися, кому довіряти, проведіть з продуктами різних марок експеримент: налийте масло в склянку і поставте її в холодильник - справжня оливкова олія утворює осад.
Натуральний сир - дуже корисний продукт, проте підроблений не має з ним нічого спільного. Для створення підробки виробники використовують пальмову олію замість молока і додають до нього величезну кількість харчових барвників. Купуйте сир на вагу, коли його відрізають від кола, на якому ви зможете прочитати склад і місце виробництва. Також звертайте увагу на зовнішній вигляд сиру: справжній найчастіше матиме блідий колір, тоді як підробка - насичений жовтий або помаранчевий, а про наявність рослинних жирів розкажуть крапельки на поверхні сиру.
Копчена риба.
Ні для кого не секрет, що багато виробників копченої риби вже давно не заморочуються і готують її за допомогою «рідкого диму». Однак, не всі знають, що такий спосіб приготування може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям, так як рідкий дим вважається небезпечним канцерогеном. Щоб уберегтися від підробки, запам'ятайте: м'ясо риби натурального копчення має жовтуватий відтінок, а в районі шлунка ти можеш побачити жир такого ж кольору.
Мелена кава.
Мелена кава, придбана в супермаркеті, може таїти в собі багато не дуже приємних сюрпризів: щоб здешевити виробництво, до неї додають соєві боби, ячмінь і навіть пшеницю! Щоб бути повністю впевненим в тому, що ви п'єте, купуйте каву в зернах і перемелюйте їх самостійно.
Шафран.
Закономірно, що найдорожчі прянощі в світі дуже часто підробляють. Під виглядом шафрану нам продають подрібнену куркуму, календулу або чорнобривці, а, в гіршому випадку, до них додають ще й цегляний пил. Що не попастися на пастку шахраїв, запам'ятайте: справжній шафран продають у вигляді тонких темно-червоних ниточок, практично ніколи не подрібнюючи.
Оливкова олія.
Ще один недешевий продукт, який дуже часто підробляють, змішуючи з соєвою, кукурудзяною або пальмовою олією. Щоб не попастися на підробку, купуйте оливкову олію лише в перевірених виробників. Якщо ж ви ще не визначилися, кому довіряти, проведіть з продуктами різних марок експеримент: налийте масло в склянку і поставте її в холодильник - справжня оливкова олія утворює осад.
Сир.
Натуральний сир - дуже корисний продукт, проте підроблений не має з ним нічого спільного. Для створення підробки виробники використовують пальмову олію замість молока і додають до нього величезну кількість харчових барвників. Купуйте сир на вагу, коли його відрізають від кола, на якому ви зможете прочитати склад і місце виробництва. Також звертайте увагу на зовнішній вигляд сиру: справжній найчастіше матиме блідий колір, тоді як підробка - насичений жовтий або помаранчевий, а про наявність рослинних жирів розкажуть крапельки на поверхні сиру.