Рецепти засолювання сала

  • Опубліковано:
  • Блог: Мої нотатки
  • Категорія: Готуємо вдома
  • Редагувалось: 2 рази — останній 24 січень 2018
0
: 0

132

Кажуть, зазвичай найкраще сало це те, яке засолиювали ви самі.

Рецепти засолювання сала

Способів засолювання сала багато. Але найшвидший спосіб засолювання - це «мокрим» способом, тобто, в розсолі. Сало витримується в розсолі від трьох днів до трьох тижнів, в залежності від смакових уподобань. Багато що, звичайно ж, залежить і від величини шматочків, і від концентрації солі.

Перш за все, ви повинні знати:
Сало має бути світлим. Не жовтим, та не сіруватим, а ніжно-рожевим або білим;

Шкурка на салі повинна бути м'якою, чистою, без волосків, добре оброблена, без плям і синців;

Якщо натиснути пальцем на поверхню сала, ямочка не відновлюється;

Багато хто любить сало з прожилками м'яса. Таких прожилок має бути не дуже багато, адже м'ясо просолити набагато складніше. Та й сало без прожилків виходить набагато м'якше;

Особливо прикро буває нарватися на сало кнура. Щоб не отримати такого розчарування, понюхайте обраний шматок сала. Можна попросити продавця відрізати малесенький шматочок сальця і ​​підпалити його (сірниками або запальничкою). Запах сечовини тут же виявиться. І не треба соромитися таких перевірок - ви платите гроші і маєте право отримати за них саме ту якість, яку потрібно вам.

Обране сало очистіть тупим боком ножа і розріжте на шматки шириною 4-5 см. Товще не потрібно, доведеться довше солити. Сіль для розсолу потрібно брати тільки велику поварену кам'яну або морську, але ні в якому разі не йодовану.
Спеції - лавровий лист, червоний або чорний перець, часник і т.д. - кожен додає до смаку і бажанням.

Найпростіший спосіб приготувати розсіл: на 3 літри води беруть 1 склянку великої повареної або морської солі, ставлять розсіл на плиту і доводять до кипіння, помішуючи. Сіль повинна повністю розчинитися. Розсіл потрібно остудити і залити сало.

Інший спосіб приготування розсолу більш цікавий: в холодну воду кладуть сире яйце і починають розчиняти сіль. Солі додають до тих пір, поки яйце не спливе. Яйце виймають, розсіл ставлять на вогонь і доводять до кипіння. Такий розсіл називається тузлук.
Тузлук
Ще більш міцний розсіл можна отримати так: каструлю з холодною водою поставте на вогонь і починайте додавати сіль. Нагрівайте до кипіння, помішуючи і додаючи сіль до тих пір, поки вона не перестане розчинитися. Остудіть.

Для засолювання сала «мокрим» способом використовують скляні банки або емальовані каструлі. Пластик краще не брати, тому що не вся пластикова тара може без побоювання використовуватися для зберігання і вже тим більше для соління продуктів.

Просолене сало вийміть з розсолу, обсушіть, загорніть в харчову плівку і покладіть в морозилку. Ось, в принципі, і весь алгоритм, як посолити сало в розсолі.

Все інше - в рецептах. kez_16

Сало з часником.

Рецепти засолювання сала

Складові:
1 кг сала,
4 л води,
2 скл. солі,
5-8 шт. лаврового листа,
10-20 зубчиків часнику (за смаком),
чорний мелений перець - за смаком.

Приготування:

Приготуйте розсіл (закип'ятіть воду з сіллю і остудіть), покладіть в нього лавровий лист. Сало очистіть, наріжте шматками товщиною 4-5 см. Часник очистіть і розріжте навпіл, можна обваляти зубчики часнику в молотому перці. Вузьким гострим ножем зробіть глибокі проколи в товщі сала і вкладіть в них часник (нашпигуйте, простіше кажучи). Нещільно укладіть сало в банку і залийте розсолом. Накрийте кришкою (нещільно) і залиште на термін від 3 днів.

Сало з часником по-українськи.

Рецепти засолювання сала

Складові:
1,5 кг сала,
1 л кип'яченої холодної води,
2 ст.л. солі,
1 ст.л. меленого чорного перцю,
5-6 горошин чорного перцю,
3-5 лаврових листки,
6-8 зубчиків часнику.

Приготування:

Сало наріжте брусками завтовшки 5 см. У широку емальовану посудину покладіть шматки сала і залийте розсолом. Для розсолу з'єднайте холодну воду, сіль і спеції. Накрийте сало плоскою тарілкою і встановіть вантаж. Поставте на три дні в холодильник. Потім дістаньте сало з розсолу, просушіть, можна обкласти його нарізаним тонкими пелюстками часника, загорніть в поліетиленові пакети і складіть в морозилку.

Сало в розсолі гарячим способом.

Рецепти засолювання сала

Складові:
1 кг сала,
1,5 л води,
5-6 бутонів гвоздики,
8-10 зубчиків часнику,
10 горошин чорного перцю,
7-8 ст.л. солі,
3-5 лаврових листки.

Для обмазки:
часник,
сіль,
чорний мелений перець,
солодка мелена паприка.

Приготування:

Закип'ятіть воду, покладіть сіль і всі спеції, проваріть на середньому вогні і зніміть з плити. Сало наріжте широкими брусками і залийте гарячим розсолом.
Дайте охолонути, накрийте мискою або широкою кришкою і поставте на три дні в холодильник. Після закінчення часу змішайте дрібно нарізаний часник (не тисніть його в пресі!), Сіль і суміш перців, натріть обсушені шматки сала, загорніть в харчову плівку і покладіть в морозилку.

Сало з цибулевим лушпинням.

Рецепти засолювання сала

Складові:
1 кг сала,
4 л води,
2 скл. солі,
1-2 жмені цибулиння (від звичайної, жовтої цибулі),
чорний мелений перець - за смаком.

Приготування:

Сало матиме смак і аромат копченого.
При приготуванні розсолу додайте у воду сіль і лушпиння цибулі, закип'ятіть і потримайте на середньому вогні хвилин 15.
Дайте розсолу охолонути, видаліть лушпиння. Сало укладіть в банку і залийте розсолом. Тримайте в холодильнику від 5 днів.
У цьому рецепті часник пропускається через прес. Розсіл від цього стає дещо мутнуватий, але на смакові якості це абсолютно не впливає. Зате аромат який!

Сало «Дамське».

Рецепти засолювання сала

Складові:
1 кг сала з прожилками м'яса,
5 зубчиків часнику,
3-4 лаврових листки,
10 горошин чорного перцю,
10 горошин білого перцю,
5 ст.л. з гіркою солі,
1 л води.

Приготування:

У прохолодну кип'ячену воду покладіть роздавлені горошини перцю, розламаний лавровий лист і часник, пропущений через прес. Додайте 5 ст.л. з гіркою солі. З сала зріжте акуратно шкірку. Покладіть сало в банку, не дуже щільно, і залийте розсолом. Якщо розсолу виявиться більше, викладіть в банку всі спеції!
Прикрийте серветкою і поставте в холодильник на три дні.
Через три дні дістаньте сало з розсолу, обсушіть паперовим рушником. Готове сало можна обсипати меленою солодкою паприкою, чорним меленим перцем або іншими спеціями за смаком. Загорніть сало в поліетиленові пакети і покладіть в морозилку.

Дивіться також РЕЦЕПТИ ПРИГОТУВАННЯ.
← Чому вікна і двері в літаку закруглені Як змусити себе виконати будь-яку справу? →

Читайте также:

Желе і його кулінарні можливості

Желе і його кулінарні можливості

Желе - блюдо універсальне, оскільки не має власного смаку. Його різноманітність залежить лише від фантазії і майстерності господині. Наші мами не часто балували нас навіть солодким варіантом ц...
Заглянути всередину власного тіла не бажаєте?

Заглянути всередину власного тіла не бажаєте?

Напевно у багатьох з Вас іноді виникає бажання зазирнути всередину власного тіла. Подивитися, як воно там взагалі живе, що в ньому відбувається. Чи правду кажуть лікарі про шкоду тютюну, і так чи в...
Великі імперії минулого, які все ще вражають істориків

Великі імперії минулого, які все ще вражають істориків

Протягом історії людської цивілізації існувало кілька імперій. Одна з них займала 1/5 частину планети, інша об'єднала під своїм прапором мільйони людей, третя проіснувала сотні років. Кожна з них в...
Чорна ікра - відомий делікатес

Чорна ікра - відомий делікатес

Корисні властивості чорної ікри. Чорна ікра - це відомий делікатес, який заслуговує на пильну увагу, оскільки є одним з найбільш корисних і смачних продуктів харчування. Особливо вона корисна ...
Як визначити брехливу людину?

Як визначити брехливу людину?

Все, що не говорить брехлива вам людина - видасть її тіло! Просто будьте уважніше зі своїм співрозмовником, щоб зробити для себе висновки, наскільки їй можна довіряти. Деякі рухи, жести і навіть аб...

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз