Секрети і маленькі кулінарні хитрощі в приготуванні страв

0
: 0

26

Секрети і маленькі кулінарні хитрощі в приготуванні страв

1. Щоб масло при смаженні не бризкало, можна дно сковорідки злегка присипати сіллю.

★★★

2. Яєчня буде пишною, якщо додати 2 ложки холодної води на 1 склянку яєць і гарненько збити.

★★★

3. Додайте в тісто розведений картопляний крохмаль - булки і пироги будуть пишними і м'якими навіть на наступний день.

★★★

4. Буряк вариться дуже довго - 3-3,5 години. Професійні кухарі варять буряки так: після того як він покипів хвилин 30, зливають воду і ставлять під струмінь холодної води (чим холодніше, тим краще) хвилин на 15. Температурний перепад доводить буряк до готовності.

★★★

5. Замість дріжджів в тісто можна додати трохи коньяку - тісто стане ароматніше, а випічка - смачніше.

★★★

6. Яєчний білок швидше зіб'ється в пишну піну, якщо його попередньо охолодити і додати кілька крапель лимонного соку або трохи лимонної кислоти. З жовтком саме роблять навпаки - він любить тепло і цукор.

★★★

7. Щоб обсмажити або запекти м'ясо з золотистою скоринкою, його треба обмазати медом.

★★★

8. Печінка буде м'якою, якщо перед обсмажуванням посипати її цукром.

★★★

9. Щоб яйця при варінні не лопалися, їх треба вимити перед цим в холодній воді.

★★★

10. Щоб у морквини був хороший смак, її треба варити 5-10 хвилин. Так само як і інші овочі, її варять на хорошому вогні та солять в кінці варіння.

★★★

11. Щоб рис був розсипчастим, його треба перед варінням замочити в холодній воді на 30 хвилин.

★★★

12. Щоб рис не розварювався, його можна трохи обсмажити, проте слід врахувати, що в цьому випадку він не дуже збільшиться в розмірах.

★★★

13. Щоб молоко або каша на молоці не «тікали», потрібно зверху на каструлю покласти дерев'яну ложку.

★★★

14. Зів'ялі кріп і петрушка стануть знову свіжими, якщо покласти їх у воду, злегка розведену оцтом.

★★★

15. Якщо ви хочете отримати смачні овочі при варінні, треба опустити їх в воду після того, як вода закипить. Якщо ж ви хочете, щоб смачним був бульйон, - треба починати варити овочі в холодній воді.

★★★

16. Перед тим як почати смажити нарізану картоплю, її бажано промити водою - це видалить крохмаль, а скибочки не склеяться між собою і не пристануть до дна сковороди. Після промивання картопля потрібно трохи просушити.

★★★

17. Ви зможете легко і просто замінити майонез сметаною, додавши в неї розтертий жовток круто звареного яйця і чайну ложку гірчиці.

★★★

18. Щоб риба не підгоріла і не вийшла жорсткою, не варто змащувати сковороду маслом. Краще натерти ним саму рибу.

★★★

19. Щоб зробити звичайний овочевий салат пікантним, досить додати до нього трохи ванілі.

★★★

20. Щоб при нарізці яйця, зварені круто, не кришилися, змочіть лезо ножа холодною водою.

★★★

21. Паперові рушники допоможуть прибрати з курки зайвий жир. Щоб зробити це, потрібно тільки злегка промокнути м'ясо.

★★★

22. Щоб зробити салат більш ситним, додайте до нього трохи вареної картоплі. До речі, шеф-кухаря радять різати картоплю для салату саме гарячою.

★★★

23. Щоб уникнути неприємного запаху під час приготування цибулі, додайте до неї дрібку солі і смажте на повільному вогні!

★★★

24. Є тільки один правильний спосіб підігріти мед - опустити банку з ним в миску з гарячою водою.

★★★

25. Щоб подрібнити часник, дрібно його наріжте і «придушіть» ножем, а потім додайте дрібку солі.

✓ Форум: Кулінарія.
✓ Каталог: Рецепти приготування.
Секрети і маленькі кулінарні хитрощі в приготуванні страв
← Які прикраси можна зробити з бананів Як створити gif анімацію на своєму Андроїд смартфоні →

Читайте также:

Щастя, яке нічим не виміряти

Щастя, яке нічим не виміряти

Є одна тонкість, один секрет. Ми думаємо, що якщо все буде прекрасно, тоді ми будемо щасливі. Ні ... таке не працює. Спочатку ми стаємо щасливими - і ось тоді все стає чудово! Щастя невловиме...
Великі частування авіакомпаній до ери сумних лотків

Великі частування авіакомпаній до ери сумних лотків

Компанія Scandinavian Airlines опублікувала ці фотографії неймовірних страв, які подавалися в її літаках в період з 1950 по 1980 рік. У той час вважалося, що розкіш - це спосіб подолати побоюв...
Як правильно приготувати смачний холодець

Як правильно приготувати смачний холодець

Для того щоб приготувати прозорий холодець, необхідно пам'ятати кілька простих правил, дотримуючись яких, буде не важко створити цей кулінарний шедевр. Правило 1. Вибір основного інгредієнта -...
Чому багаті і бідні сприймають світ по-різному

Чому багаті і бідні сприймають світ по-різному

Наша здатність помічати оточуючих і співчувати іншим безпосередньо залежить від того, скільки у нас грошей і до якого соціального класу ми ставимося, вважають вчені. Сайт Science of Us, спираю...
Прості способи притягнути удачу

Прості способи притягнути удачу

Життя кожної людини наповнена провалами і перемогами. Але що робити, якщо чорна смуга затягнулася, а фортуна не бажає повертатися обличчям? Дізнайтеся прості, але ефективних методів для залуче...

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз