Смажена риба - найкращі рецепти приготування

0
: 0

1241

Смажена риба - найкращі рецепти приготування

Смажена риба - блюдо, яке має безліч різноманітних рецептів. Дрібна річкова або червона морська риба готується дуже швидко, завжди виходить смачною, поєднується з різними спеціями, овочами і подається з будь-яким гарніром. До всіх інших переваг частування це дуже корисна, її навіть на вечерю можна з'їсти.

Як смачно посмажити рибу?


Будь-яка смажена риба - рецепт універсальний, який можна адаптувати під власні уподобання. Посмажити шматочки в підливі або в клярі, з овочевим гарніром або під базовим маринадом з цибулі та моркви. У будь-якому випадку блюдо вийде смачне і поживне, головне не пересмажити.

1. Смачна смажена риба готується швидко. Дрібна річкова риба присмажується не більше 5 хвилин з кожного боку. Тушки з щільним м'ясом або червона риба готується по 10-12 хвилин з кожного боку.

2. Будь-які страви із смаженої риби доповнюють спеціями, в деяких випадках вони відіграють основну роль, наприклад допомагають впоратися з запахом, властивим товстолобика, камбалі, коропу чи судака. Найкраще з цим завданням впорається чебрець, розмарин і лимонний сік.

3. Біла риба часто розпадається при смаженні, щоб цього уникнути, обваляйте шматочки в борошні.

4. На жарку і маринування прісноводної риби йде більше часу, щоб убезпечити себе від можливих паразитів.


Риба смажена на сковороді - рецепт.


Смажена риба - найкращі рецепти приготування

Смачно посмажити рибу на сковороді зможе кожен кулінар. Якщо тушки ви купили заморожені, обов'язково їх повністю розморозити на нижній полиці холодильника. Важливо добре почистити черевну порожнину, видаляючи всі нутрощі і темні плівочки. Обрізати плавники і зябра, вони надають гіркоту готовій страві.

Складові:

• скумбрія - 2 шт.;
• сіль, перець, чебрець;
• лимонний сік - 20 мл.;
• борошно для панірування;
• масло для смаження.


Приготування.

Розморожену і очищену рибу розділіть на стейки товщиною 2 см.

Приправте сіллю, спеціями і збризніть лимонним соком.

Залиште шматочки промаринуватися на 20 хвилин.

Обваляйте в борошні і смажте на олії до золотистої скоринки. Перекладіть на деко одним шаром.

Смажена біла риба повинна потомитися в духовці протягом 15 хвилин.

Як посмажити рибу в клярі на сковороді?


Смажена риба - найкращі рецепти приготування

Найпростіше готується риба смажена в клярі. Для такої страви ідеально підійде бюджетна риба: хек або минтай. Тісто роблять різними способами, базове - яйце, борошно і спеції. Щоб скоринка вийшла більш хрусткою додають крижану воду або мінералку, борошно частково замінюють картопляним крохмалем.

Складові:

• хек - 800 г;
• яйце - 2 шт.;
• борошно - 3 ст. л.;
• мінеральна вода - 50 мл.;
• борошно для панірування;
• сіль, суміш перець, лимонний сік.


Приготування.

Рибу розморозити, помити, порізати на невеликі шматочки.

Посолити, поперчити, скропити соком і залишити на півгодини.

Змішати яйця з борошном і водою, замішуючи тісто, як густу сметану.

Рибу обваляти спочатку в борошні, потім в клярі.

Обсмажувати з усіх боків до золотистої скоринки.

Перекласти рибу в вогнетривку форму і довести до готовності в духовці протягом 15 хвилин.

Риба смажена під маринадом.


Смажена риба - найкращі рецепти приготування

Маринадом в рецепті смаженої риби прийнято називати овочеву подушку з цибулі та моркви. При бажанні склад можна розширити і додати болгарського перцю, помідорів і сушених трав. Для готування підійде минтай, хек, товстолобик, оселедець або скумбрія. Перед тим, як посмажити рибу, її потрібно розморозити, замаринувати в спеціях і цитрусовому соку, запанірувати в борошні.

Складові:

• риба - 600 г;
• цибуля - 2 шт.;
• морква - 2 шт.;
• солодкий перець - 1 шт.;
• помідор - 2 шт.;
• томатний сік - 150 мл.;
• борошно для панірування;
• масло для смаження;
• сіль, перець, лимонний сік.


Приготування.

Рибу порізати на шматочки, приправити сіллю і спеціями, скропити лимонним соком, залишити на 30 хвилин.

Запанірувати шматочки в борошні і обсмажувати до золотистої скоринки.

Тим часом, на окремій сковороді підсмажити кільцями цибулю і перцю, терту моркву, додати помідорні часточки. Залити томатом, томити 5 хвилин.

Залити рибу маринадом, накрити кришкою і томити 10-15 хвилин.

Як посмажити червону рибу на сковороді?


Смажена риба - найкращі рецепти приготування

Блюдо, на приготування якого піде не більше півгодини. Можна використовувати лосось або більш доступні види: форель, кету або сьомгу. Якщо вирішите посмажити горбушу, враховуйте що її м'ясо трохи сухувате, тому вимагає попереднього маринування в лимонному соці з рослинним маслом.

Складові:

• стейки червоної риби - 2 шт.;
• сіль, перець, чебрець;
• оливкова олія - ​​20 мл.;
• лимонний сік - 10 мл..


Приготування.

Стейки промийте, ретельно обсушити, посоліть, обмажте спеціями, оливковою олією і лимонним соком. Залиште на 20 хвилин.

Розжарити сковороду-гриль, покладіть рибу і смажте з двох боків до золотистої скоринки.

Вимикайте вогонь, накрийте сковороду з рибою фольгою і почекайте 10 хвилин.

Як посмажити річкову рибу на сковороді?


Смажена риба - найкращі рецепти приготування

Смажена річкова риба на сковороді готується дуже швидко, але перед цим тушки потрібно ретельно обробити: помити, очистити від луски і нутрощів. Ще така рибка відрізняється особливою кістлявістю, особливо коропи і щука. Перед смаженням таку рибу надрізають «сіточкою», так кісточки не відчуватимуться.

Складові:

• карасі - 2 шт.;
• борошно для панірування;
• масло для смаження;
• сіль, суміш перців.


Приготування.

Рибу помити, почистити, надрізати на поверхні, посолити і поперчити.

Обваляти в борошні і обсмажувати на розпеченій з маслом сковороді з двох сторін.

Смажена річкова риба подається відразу, ще гарячою.

Смажена риба в томаті.


Смажена риба - найкращі рецепти приготування

Класичний рецепт приготування риби - томлення в томаті. Підлива для риби смаженої готується з морсу або пасти, розведеною у воді, додають різні овочі. Головним секретом чудового смаку, є цукор, всього одна щіпка підсолоджувача перетворить соус і зробить його особливо смачним.

Складові:

• минтай - 500 г;
• борошно для панірування;
• масло для смаження;
• сіль, суміш перців;


Підлива:

• томатний морс - 250 мл.;
• цибуля, морква, солодкий перець - по 1 шт.;
• сіль, цукор - по 1 щіпці.


Приготування.

Рибу поріжте, посоліть, поперчіть, обваляйте в борошні, обсмажте до золотистої скоринки, перекладіть в жаровню.

Спассеруйте цибулю, додайте соломку перцю і терту моркву, влийте томат, посоліть, доведіть до кипіння, киньте цукор.

Вилийте підливу до риби і томіть на мінімальному вогні 15 хвилин.

Як посмажити рибу в мультиварці?


Смажена риба - найкращі рецепти приготування

Смажена риба в мультиварці - найпростіший спосіб нагодувати сімейство ситною вечерею, не включаючи плиту і не забруднивши гору посуду. Всі компоненти страви готуються в одній ємності, вам потрібно лише вчасно переключити режими приготування. Овочевий склад ви визначаєте самостійно, можна використовувати готову заморожену суміш.

Складові:

• риба - 500 г;
• заморожені овочі - 200 г;
• масло для смаження;
• борошно;
• сіль, перець, чебрець, розмарин;
• лимон - ½ шт..


Приготування.

Шматочки риби приправте спеціями, запаніруйте в борошні, обсмажте в чаші приладу на «випічці».

Додайте овочеву суміш, влийте лимонний сік, підрум'янюємо протягом 10 хвилин.

Перейдіть на режим «Гасіння» і готуйте ще 10 хвилин.

Як посмажити рибу на мангалі?


Смажена риба - найкращі рецепти приготування

Риба смажена цілком на багатті - незрівнянне блюдо, яке впевнено замінить традиційний м'ясний шашлик. Для смаження ідеально підійде скумбрія, голець, райдужна форель. Для приготування зручно використовувати решітку. Тушки заздалегідь промаринуємо в спеціях, олії і лимонному соці.

Складові:

• риба - 2 шт.;
• сіль, чебрець, перець;
• оливкова олія, лимонний сік.


Приготування.

Вимиті тушки натріть сумішшю спецій, олії і соку.

Розкладіть на решітці і смажте над тліючим вугіллям до засмаженої скоринки.

Смажена риба подається на стіл гарячою.

Кулінарія - знайдіть щось цікаве і смачне.
Смажена риба - найкращі рецепти приготування
← 7 знаків: як ангел-охоронець попереджає вас про небезпеку? Ураган vs Торнадо: що небезпечніше? →

Читайте также:

Натуральні домашні чіпси

Натуральні домашні чіпси

Чіпси - популярні ласощі, якими смакують діти та дорослі. На жаль, чіпси з магазину містять велику кількість штучних підсилювачів смаку і запаху, що не робить їх корисними. Але любителі хрусткої ст...
Великий піст: 10 рецептів других блюд

Великий піст: 10 рецептів других блюд

Під час посту дозволяється вживати в їжу будь-які овочі, а також крупи, гриби і інші продукти. Що можна з них приготувати? Ситні і апетитні страви: ліниві голубці, рис або спагетті з овочами, за...
Ніжна мойва на сковороді

Ніжна мойва на сковороді

Мойва - це риба дрібного розміру, яка відноситься до сімейства корюшкових. Продукт підійде до будь-якого гарніру, також його можна подавати до столу в якості окремої страви. У кулінарії існує безл...
Великий піст: рецепти перших страв

Великий піст: рецепти перших страв

Під час посту дозволяється вживати в їжу будь-які овочі, а також супи, гриби і інші продукти. Що можна з них приготувати? Суп з цвітною капустою і солодким перцем. Знадобиться: • 1 качан цв...
Які готові страви можна заморожувати

Які готові страви можна заморожувати

Іноді дуже хочеться приготувати багато їжі заздалегідь. На пару тижнів, наприклад. Але от питання, як її зберегти. Далеко не всі страви простоять в холодильнику стільки часу. Якщо є велика морозилк...

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз