Традиційні великодні страви

0
: 0

547

28 квітня православні християни святкуватимуть найсвітліше свято - Великдень. У нього є свої традиції, і одна з головних - великодній стіл. Крім пасок на Великдень в Україні готують багато інших традиційних страв, таких, як сирна паска, крашанки, домашня ковбаса, буженина, холодець, рулька та інше. Загалом, ті страви, які стануть справжньою нагородою для тих, хто дотримувався посту.

Традиційні великодні страви

На замітку рецепти традиційних страв на Великдень 2019.

Домашня ковбаса.


Традиційні великодні страви

Складові:

• Свинина - 1 кг;
• Телятина - 200 г.;
• Сало - 400 г.;
• Часник - 8 зубчиків;
• Чорний перець - 0,5 чайної ложки;
• Очищені кишки - 300 г..


Як приготувати:

Купити кишки-оболонки можна на ринку - їх продають уже очищені. Перед тим, як готувати ковбасу, замочити кишки в теплій воді на 20 хвилин.

Свинину, телятину і часник пропусти через м'ясорубку, а сало нарізати кубиками. Одягни на м'ясорубку кишку і акуратно заповни її м'ясним фаршем, додаючи туди сало.

Відправити ковбасу в холодильник на 5 годин, після чого викласти її на деко, не забуваючи проколоти в декількох місцях зубочисткою, і запікати годину, час від часу перевертаючи.

Сирна паска.


Традиційні великодні страви

Складові:

• Сир - 800 г.;
• Вершкове масло - 50 г.;
• Сметана - 2 столові ложки;
• Жовтки - 5 штук;
• Цукор - 11 столових ложок;
• Вершки - 500 мл.;
• Крохмаль - 1 столова ложка;
• Сіль - щіпка.
• Цукати для прикраси.


Як приготувати:

Протерти сир через сито, додати вершкове масло, сметану, 5 ст. л. цукру і дрібку солі. У каструльці збити жовтки з 5 ст. л. цукру, додати 250 мл. вершків. Поставити на вогонь і, помішуючи, довести до загустіння.

Остудити масу, щільно утрамбувати в форму. Вершки змішати з 1 ст.л. цукру і крохмалем, загустити суміш на повільному вогні.

Готову сирну паску дістати з форми, полити отриманою сумішшю і прикрасити цукатами.

Буженина.


Традиційні великодні страви

Складові:

• Свинина - 1 кг;
• Часник - 2 зубчики;
• Американська гірчиця - 1 чайна ложка;
• Французька гірчиця - 1 чайна ложка;
• Сіль;
• Спеції за смаком (майоран, орегано, мускатний горіх, суміш мелених перців, паприка).


Як приготувати:

Розігріти духовку до 200 С.

Свинину помити і обсушити. Гострим ножем зробити проколи по всій поверхні м'яса.

Очистити часник, зубчики розрізати на 4-5 шматочків і нашпигувати ними м'ясо.

Американську і французьку гірчицю перемішати, додати сіль і спеції. Помазати м'ясо гірчицею і залишити маринуватися на 2 години. Після цього загорнути замариновану свинину в два шари фольги.

На деко налити півсклянки води і покласти туди м'ясо. Відправити в духовку на годину. Якщо під час запікання буженини вода випарується, додати ще трохи. В кінці приготування через фольгу акуратно проткнути буженину ножем і подивитися чи готове м'ясо.

Холодець.


Традиційні великодні страви

Складові:

• Свинина (свинячі ніжки або голова) - 500 г.;
• Вода - 800 г.;
• Цибуля ріпчаста - 2 штуки;
• Морква - 300 г.;
• Лавровий лист;
• Перець горошком і сіль - за смаком.


Як приготувати:

Свинячі ніжки добре промити і варити на дуже повільному вогні від 6 до 8 годин. У скороварці зварити свинину буде швидше на 3-4 години.

За півтори години до закінчення варіння в бульйон додати ріпчасту цибулю, а за 20 хвилин до закінчення - перець, лавровий лист і сіль. Окремо відварити моркву, охолодити і порізати кружечками.

Свинячі ніжки дістати з бульйону, очисти м'ясо і нарізати дрібними шматочками. Викласти м'ясо в глибокі тарілки або судочки, процідити бульйон і залити ним м'ясо. Холодець поставити в холодильник на ніч.
← 10 надзвичайних багатіїв, які вважали за краще стати відлюдниками 10 помилок на першому побаченні →

Читайте также:

Оригінальний спосіб фарбування яєць до Великодня.

Оригінальний спосіб фарбування яєць до Великодня.

Фарбувати фарбами, що продають в магазині досить небезпечно, особливо для дітей. Хотілося, щоб великодні яйця були красивими, оригінальними і екологічно чистими. Фарбуємо яйця "мармурові&q...
Як скласти святкове меню

Як скласти святкове меню

Як скласти святкове меню і зробити так, щоб обидві сторони (не тільки гості, але і господарі) залишилися задоволені проведеним вечером. У нас завдання накрити стіл - більше 10 осіб, не вдаючис...
Глазур для пасок

Глазур для пасок

Спробуйте ці рецепти приготування глазурі і почастуєте своїх рідних і близьких чудовою святковою паскою. Любов розставить основні акценти у вашому блюді і зробить так званий «хліб радості» особлив...
Як цукор впливає на мозок

Як цукор впливає на мозок

У дитинстві практично всіх батьки обмежували в споживанні цукерок, шоколаду та інших солодощів. Дорослі люди прекрасно розуміють, що цукор погано впливає на мозок і організм в цілому. Однак мало хт...
Як поводитися з субпродуктами

Як поводитися з субпродуктами

Частка «суб» в слові субпродукти вказує на те, що серед інших частин туші вони - другорядні. Тельбухи - це недопродукти, одним словом. Навіть ті з нас, хто може з задоволенням з'їсти суп з бичачих ...

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз