Традиційні великодні страви

0
: 0

345

28 квітня православні християни святкуватимуть найсвітліше свято - Великдень. У нього є свої традиції, і одна з головних - великодній стіл. Крім пасок на Великдень в Україні готують багато інших традиційних страв, таких, як сирна паска, крашанки, домашня ковбаса, буженина, холодець, рулька та інше. Загалом, ті страви, які стануть справжньою нагородою для тих, хто дотримувався посту.

Традиційні великодні страви

На замітку рецепти традиційних страв на Великдень 2019.

Домашня ковбаса.


Традиційні великодні страви

Складові:

• Свинина - 1 кг;
• Телятина - 200 г.;
• Сало - 400 г.;
• Часник - 8 зубчиків;
• Чорний перець - 0,5 чайної ложки;
• Очищені кишки - 300 г..


Як приготувати:

Купити кишки-оболонки можна на ринку - їх продають уже очищені. Перед тим, як готувати ковбасу, замочити кишки в теплій воді на 20 хвилин.

Свинину, телятину і часник пропусти через м'ясорубку, а сало нарізати кубиками. Одягни на м'ясорубку кишку і акуратно заповни її м'ясним фаршем, додаючи туди сало.

Відправити ковбасу в холодильник на 5 годин, після чого викласти її на деко, не забуваючи проколоти в декількох місцях зубочисткою, і запікати годину, час від часу перевертаючи.

Сирна паска.


Традиційні великодні страви

Складові:

• Сир - 800 г.;
• Вершкове масло - 50 г.;
• Сметана - 2 столові ложки;
• Жовтки - 5 штук;
• Цукор - 11 столових ложок;
• Вершки - 500 мл.;
• Крохмаль - 1 столова ложка;
• Сіль - щіпка.
• Цукати для прикраси.


Як приготувати:

Протерти сир через сито, додати вершкове масло, сметану, 5 ст. л. цукру і дрібку солі. У каструльці збити жовтки з 5 ст. л. цукру, додати 250 мл. вершків. Поставити на вогонь і, помішуючи, довести до загустіння.

Остудити масу, щільно утрамбувати в форму. Вершки змішати з 1 ст.л. цукру і крохмалем, загустити суміш на повільному вогні.

Готову сирну паску дістати з форми, полити отриманою сумішшю і прикрасити цукатами.

Буженина.


Традиційні великодні страви

Складові:

• Свинина - 1 кг;
• Часник - 2 зубчики;
• Американська гірчиця - 1 чайна ложка;
• Французька гірчиця - 1 чайна ложка;
• Сіль;
• Спеції за смаком (майоран, орегано, мускатний горіх, суміш мелених перців, паприка).


Як приготувати:

Розігріти духовку до 200 С.

Свинину помити і обсушити. Гострим ножем зробити проколи по всій поверхні м'яса.

Очистити часник, зубчики розрізати на 4-5 шматочків і нашпигувати ними м'ясо.

Американську і французьку гірчицю перемішати, додати сіль і спеції. Помазати м'ясо гірчицею і залишити маринуватися на 2 години. Після цього загорнути замариновану свинину в два шари фольги.

На деко налити півсклянки води і покласти туди м'ясо. Відправити в духовку на годину. Якщо під час запікання буженини вода випарується, додати ще трохи. В кінці приготування через фольгу акуратно проткнути буженину ножем і подивитися чи готове м'ясо.

Холодець.


Традиційні великодні страви

Складові:

• Свинина (свинячі ніжки або голова) - 500 г.;
• Вода - 800 г.;
• Цибуля ріпчаста - 2 штуки;
• Морква - 300 г.;
• Лавровий лист;
• Перець горошком і сіль - за смаком.


Як приготувати:

Свинячі ніжки добре промити і варити на дуже повільному вогні від 6 до 8 годин. У скороварці зварити свинину буде швидше на 3-4 години.

За півтори години до закінчення варіння в бульйон додати ріпчасту цибулю, а за 20 хвилин до закінчення - перець, лавровий лист і сіль. Окремо відварити моркву, охолодити і порізати кружечками.

Свинячі ніжки дістати з бульйону, очисти м'ясо і нарізати дрібними шматочками. Викласти м'ясо в глибокі тарілки або судочки, процідити бульйон і залити ним м'ясо. Холодець поставити в холодильник на ніч.
← 10 надзвичайних багатіїв, які вважали за краще стати відлюдниками 10 помилок на першому побаченні →

Читайте также:

Як правильно приготувати смачний холодець

Як правильно приготувати смачний холодець

Для того щоб приготувати прозорий холодець, необхідно пам'ятати кілька простих правил, дотримуючись яких, буде не важко створити цей кулінарний шедевр. Правило 1. Вибір основного інгредієнта -...
Як продовжити «життя ялинки» на максимальний час

Як продовжити «життя ялинки» на максимальний час

Без святково прикрашеної ялинки як і раніше не обходиться практично жоден будинок. Далеко не всі люди вважають за краще штучні дерева натуральним, нехай це і не дуже-то ввічливо по відношенню до ма...
Глазур для пасок

Глазур для пасок

Спробуйте ці рецепти приготування глазурі і почастуєте своїх рідних і близьких чудовою святковою паскою. Любов розставить основні акценти у вашому блюді і зробить так званий «хліб радості» особлив...
Сім головних м'ясних супів світу

Сім головних м'ясних супів світу

М'ясний наваристий суп - їжа, яка була придумана в далекій давнині і служила джерелом тепла і енергії ще нашим далеким печерним предкам. Саме тому історія супів так складна і цікава. Майже в кожній...
Забавні життєві мудрості

Забавні життєві мудрості

• Основні причини зриву планів: 1. То одне. 2. То інше. • Колись я думав, що тільки я найрозумніший. Тепер я точно знаю - не я один дурень. • Найчастіше людиною з обмеженими можливостями нас роби...

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз