В які страви додавати спеції та приправи

0
: 0

58

Спеції - багате джерело клітковини і вони здатні добре спалювати жир. Особливо славиться цими здібностями паприка і кориця. Але, звичайно, основне призначення спецій - посилювати смак страв, підкреслювати смак інгредієнтів, щоб отримати максимальне задоволення від страви.

Якщо немає часу довго читати про призначення і властивості кожної спеції, скористайтеся ось цією табличкою. У ній наочно показано, яка спеція для яких страв використовується.

В які страви додавати спеції та приправи

Правила поєднань.


1. • овочі, злаки, бобові
2. • м'ясо, білкові продукти
3. • страви
4. • поєднання з іншими приправами


Лавровий лист
Імбир
Паприка
Сушений часник
Розмарин
Каєнський перець
Мускатний горіх
Базилік
Запашний перець
Чебрець
Гвоздика
Кориця
Кардамон
Коріандр
Орегано

Цікаві факти про спеції:


◄ Кожна приправа - справжнє джерело вітамінів. Наприклад, в 100 г лаврового листа - 180 мг вітаміну В9, в червоному перці - 281 мг вітаміну А, в шафрані - 80 мг вітаміну С.

◄ Не варто нехтувати спеціями!

◄ Абсолютно всі прянощі підвищують і на деякий час прискорюють обмін речовин.

◄ Найдавніша пряність - кориця. Згадка про використання кориці були знайдені під час розкопок пірамід в Єгипті, а стародавні римляни прирівнювали спецію до срібла.

◄ Найбільший на світовому ринку постачальник прянощів - Індія. Індія щорічно експортує близько 230-250 тисяч тонн спецій.

◄ Серед класичних спецій найдорожчими сьогодні є шафран (від 400 $ до 1000 $ за 1 кг.), Кардамон (Кардамон - 135 євро за 1 кг.) І також - натуральна ваніль.
← Великий піст: рецепти перших страв Ніжна мойва на сковороді →

Читайте также:

Як зварити смачну каву в турці?

Як зварити смачну каву в турці?

Смачна кава в турці. Цей напій з часом не втрачає своєї популярності. Деякі з нас просто не уявляють початок дня без чашечки ранкової кави, що бадьорить. Комусь досить розчинного варіанту, але спра...
Як перетворити каву в десерт

Як перетворити каву в десерт

Кава є улюбленим напоєм багатьох сучасних людей. Однак навіть його неповторний смак може з часом набриднути. Щоб цього не сталося, потрібно підключити фантазію і за допомогою фруктів, спецій і ...
Лавровий лист - не тільки смачна приправа

Лавровий лист - не тільки смачна приправа

Хороший кухар знає секретний інгредієнт смачного супу або жаркого, ароматне, оливково-зелене листя надає страві тонку інтенсивність і глибину. Але лавровий лист - не тільки смачна приправа. Ця...
Суворі істини про роботу

Суворі істини про роботу

Практично кожна людина мріє про ідеальну роботу, яка буде добре оплачуватися, приносити задоволення, подарує багато близьких друзів і корисних знайомств. Однак це утопія, і робота в більшості випад...
6 звичок здорового мозку

6 звичок здорового мозку

Відносини між нашим мозком, організмом і навколишнім світом - дуже складні. Це настільки пов'язано між собою, що всі ваші дії (або бездіяльність) незмінно впливають на здоров'я і психологічне благо...

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз