Великий піст: рецепти перших страв

0
: 0

174

Під час посту дозволяється вживати в їжу будь-які овочі, а також супи, гриби і інші продукти.

Що можна з них приготувати?

Суп з цвітною капустою і солодким перцем.


Великий піст: рецепти перших страв

Знадобиться:

• 1 качан цвітної капусти,
• 300 г картоплі,
• 2 моркви,
• 150 г зеленого горошку,
• 1 цибулина,
• 1 солодкий перець,
• 2 ст. л. рослинного масла,
• по кілька гілочок зелені кінзи і петрушки,
• сіль, мелений чорний перець.


Приготування:

Капусту розділити на суцвіття. Картоплю і моркву вимити, очистити, нарізати скибочками.

Цибулю очистити, нарізати кубиками. Стручок солодкого перцю вимити, розрізати навпіл, видалити серцевину з насінням, м'якоть нарізати соломкою.

У каструлі з товстим дном розігріти олію і обсмажити цибулю до золотистого кольору.

Додати моркву і солодкий перець, смажити, помішуючи, 7 хвилин. Влити 1,5 л гарячої води і довести до кипіння. Покласти картоплю і варити 10 хвилин.

Додати кольорову капусту і варити ще 5 хвилин. Зелень вимити, обсушити і порубати. У каструлю з овочами покласти горошок, половину зелені, посолити, поперчити і варити 5 хвилин. Залишити на плиті на 10 хвилин. Розлити суп по тарілках, прикрасити зеленню.

Суп з кабачків, соєвим м'ясом і каррі.


Великий піст: рецепти перших страв

Знадобиться:

• 2 кабачка,
• 2 помідори,
• 1 стебло цибулі-порей,
• 4 зубчики часнику,
• 300 г соєвого м'яса,
• 3 ст. л. оливкового масла,
• 2 ст. л. каррі,
• 2 ст. л. рубаною петрушки,
• сіль, мелений чорний перець.


Приготування:

Соєве м'ясо нарізати тонкими смужками, обваляти в каррі.

Білу частину цибулі-порею очистити, вимити і нарізати кружечками.

Часник очистити і дрібно нарізати. У сковороді розігріти оливкову олію і обсмажити часник до золотистого кольору. Додати цибулю-порей і смажити 5 хвилин.

Покласти обсмажене соєве м'ясо, перемішати і готувати ще 5 хвилин.

Помідори вимити, обсушити і нарізати кубиками. Покласти в сковороду і тушкувати 7 хвилин.

Кабачки вимити, обсушити, очистити і теж нарізати кубиками. У каструлі довести до кипіння 1,5 л води, покласти кабачки і варити 5 хвилин. Додати смажені овочі з соєвим м'ясом і довести до кипіння, посолити і поперчити. Розлити по тарілках, в кожну додати рубану зелень.

Легкий грибний супчик.


Великий піст: рецепти перших страв

Знадобиться:

• 600 г грибів,
• 3 морквини,
• 1 солодкий перець,
• 70 г кропу,
• 100 г кореня селери,
• 4 картоплини,
• 1 ст. л. рослинного масла,
• 2 цибулини,
• 150 г рису,
• сіль, перець за смаком.


Приготування:

Гриби, моркву, картоплю, селеру вимити і очистити.

Одну моркву і селеру нарізати тонкою соломкою.

Картоплю нарізати кубиками.

Цибулю очистити, одну цибулину також нарізати кубиками.

Солодкий перець вимити, розрізати навпіл, видалити серцевину з насінням, м'якоть нарізати соломкою. У сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю до прозорості.

Закип'ятити 2 л води, додати очищену цибулину, цілу морквину, покласти гриби, посолити, поперчити за смаком і варити 20 хвилин на повільному вогні. Прибрати цибулину і моркву, дістати гриби, розрізати кожен навпіл.

У бульйон покласти рис, варити 10 хвилин. Потім додати картоплю, обсмажену цибулю, подрібнені моркву, селеру і солодкий перець. Довести до кипіння, покласти гриби. Варити суп ще 5 хвилин. Розлити по тарілках, посипати кропом і подати на стіл.

Суп «Ароматний».

(Вариться в глиняному горщику).


Великий піст: рецепти перших страв

Знадобиться:

• 200 г заморожених лисичок,
• 200 г свіжих печериць,
• 1 солодкий перець,
• 1 цибулина,
• 1 корінь петрушки,
• 1 корінь селери,
• 50 г зелені петрушки,
• 50 г кропу,
• 50 г зеленої цибулі,
• 4 ст. л. рослинного масла,
• лавровий лист,
• сіль за смаком.


Приготування:

Гриби вимити, очистити. Нарізати шматочками, покласти в сковороду, додати 2 ст. л. рослинного масла і смажити 10 хвилин.

Перець вимити, розрізати навпіл, видалити плодоніжки з насінням, м'якоть нарізати великою соломкою.

Ріпчасту цибулю очистити і нарізати кубиками. Коріння петрушки і селери вимити, очистити і дрібно порубати. Обсмажити разом з нарізаною ріпчастою цибулею на 2 ст. л. рослинного масла до утворення золотистої скоринки.

У глиняний горщик налити 1 л води, посолити за смаком і поставити в нагріту до 180 ° С духовку, довести воду до кипіння. Нарізаний соломкою перець, тушковані гриби і обсмажені овочі обережно покласти в киплячу воду, перемішати, додати лавровий лист, зелень петрушки і кропу та варити протягом 10-15 хвилин. Зелену цибулю дрібно нарізати, покласти цибулю в суп і подати на стіл.

Суп з гострими галушками.


Великий піст: рецепти перших страв

Знадобиться:

• 1 морквина,
• рослинне масло для смаження,
• 1 цибулина,
• 1 ст. л. борошна,
• 2 картоплини,
• сіль за смаком,
• 100 г маринованих опеньків.


Для тіста:

• 2 зубчики часнику,
• 0,5 ч. л. білого перцю,
• 6 ст. л. борошна,
• 3 ст. л. води,
• 1 ч. л. оливкового масла.


Приготування:

Моркву вимити, очистити, натерти на крупній тертці і обсмажити на рослинному маслі.

Цибулю очистити, дрібно нарізати. На іншій сковороді розігріти олію, покласти 1 ст. л. муки і, коли борошно трохи пожовтіє, додати цибулю. Смажити її до золотистого кольору.

Опеньки відкинути на друшляк.
Картоплю вимити, очистити, крупно нарізати, покласти в киплячу воду і варити до готовності.

Зробити тісто. Часник очистити, пропустити через прес. Борошно просіяти, з'єднати з водою, сіллю, маслом, часником, перцем. Замісити тісто трохи густіше, ніж на оладки. Змазаними в рослинній олії пальцями відривати від тіста невеликі шматочки і додавати їх в каструлю до картоплі. Перемішати суп, посолити, додати цибулю, моркву, опеньки. Накрити кришкою і варити 5 хвилин.

Швидкий грибний суп.


Великий піст: рецепти перших страв

Знадобиться:

• 300 г свіжих печериць,
• 2 цибулини,
• 2 моркви,
• 100 г кореня селери,
• лавровий лист,
• 70 г зеленої цибулі,
• зелень для прикраси.


Приготування:

Печериці вимити, очистити. Кілька штук розрізати навпіл, решту нарізати кубиками.

Ріпчасту цибулю очистити і нарізати кубиками. Моркву і корінь селери вимити, очистити і дрібно порубати. Обсмажити разом з нарізаною ріпчастою цибулею на рослинному маслі протягом 5 хвилин. Закип'ятити 1,5 л води. Додати обсмажені овочі, нарізані гриби, все добре перемішати, посолити, покласти лавровий лист і варити протягом 10-15 хвилин.

Зелену цибулю дрібно нарізати. Готовий суп розлити по тарілках, прикрасити цибулею і зеленню.

Суп-пюре з горошку.


Великий піст: рецепти перших страв

Знадобиться:

• 3 картоплини,
• 1 цибулина,
• 400 г замороженого зеленого горошку,
• 1 пучок кропу,
• 3 ст. л. рослинного масла,
• сухарики з білого хліба,
• сіль, перець за смаком,
• 50 г пісного майонезу.


Приготування:

Цибулю очистити, дрібно нарізати, обсмажити на сковороді з рослинним маслом.

Кріп вимити, обсушити, дрібно порубати. Картоплю вимити, очистити, нарізати кубиками. Покласти горошок в киплячу підсолену воду, знову довести до кипіння, варити 10 хвилин, постійно помішуючи. Додати в каструлю картоплю, варити 15 хвилин, потім покласти смажену цибулю, рубаний кріп, посолити, поперчити, перемішати, варити 5 хвилин.

Зняти суп з вогню, злегка остудити і подрібнити в блендері. Розлити суп-пюре по порційних тарілках, прикрасити пісним майонезом і сухариками з білого хліба.

Суп з домашньою локшиною.


Великий піст: рецепти перших страв

Знадобиться:

• 300 г шпинату,
• 70 зеленої цибулі,
• 400 г кабачків,
• 1 л овочевого бульйону,
• 1 цибулина.


Для тіста:

• 1 ст. л. рослинного масла,
• 400 г борошна,
• 1 стакан води.


Для заправки:

• 50 г кедрових горішків,
• 2 зубчики часнику,
• 1 ст. л. оливкового масла,
• по 50 г кропу і базиліка,
• сіль, чорний перець за смаком.


Приготування:

Зробити заправку. Горішки обсмажити на сухій сковороді. Базилік і кріп дрібно нарізати.

Часник очистити і нарізати. З'єднати часник, базилік, горішки та оливкову олію. Подрібнити все в блендері, посолити і поперчити.

Шпинат вимити, крупно нарізати. Ріпчасту цибулю і кабачки нарізати смужками, викласти в каструлю, додати овочі і бульйон. Накрити кришкою і варити 10 хвилин.

Зелену цибулю вимити, обсушити і порубати.

Приготувати локшину. Просіяти борошно, влити холодну воду, додати масло, замісити тісто. Покласти в холодильник на 15 хвилин.

Посипати борошном стіл, тонко розкачати тісто, скласти його удвічі, ще раз посипати борошном і знову скласти вдвічі. Нарізати широкими смужками і підсушити на столі протягом 30 хвилин. Відварити локшину, відкинути на друшляк, потім додати в суп разом із заправкою і зеленою цибулею.
← 6 звичок здорового мозку В які страви додавати спеції та приправи →

Читайте также:

Продукти, які допоможуть очистити артерії

Продукти, які допоможуть очистити артерії

Холестерин накопичується на стінках артерій і з часом провокує розвиток маси проблем зі здоров'ям. У гіршому варіанті розвитку подій у людини розвивається атеросклероз, що веде до серцевої нед...
Натуральні домашні чіпси

Натуральні домашні чіпси

Чіпси - популярні ласощі, якими смакують діти та дорослі. На жаль, чіпси з магазину містять велику кількість штучних підсилювачів смаку і запаху, що не робить їх корисними. Але любителі хрусткої ст...
Смажена риба - найкращі рецепти приготування

Смажена риба - найкращі рецепти приготування

Смажена риба - блюдо, яке має безліч різноманітних рецептів. Дрібна річкова або червона морська риба готується дуже швидко, завжди виходить смачною, поєднується з різними спеціями, овочами і по...
Великий піст: 10 рецептів других блюд

Великий піст: 10 рецептів других блюд

Під час посту дозволяється вживати в їжу будь-які овочі, а також крупи, гриби і інші продукти. Що можна з них приготувати? Ситні і апетитні страви: ліниві голубці, рис або спагетті з овочами, за...
Гарбуз для всіх: декілька рецептів корисної їжі

Гарбуз для всіх: декілька рецептів корисної їжі

М'якоть гарбуза містить солі калію, кальцію, магнію і заліза, багата вітамінами C, групи B, PP, бета-каротином. Клітковина, якої рясніє гарбуз, покращує моторну функцію кишечника, прибирає застійні...

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз