Великий піст: рецепти перших страв

0
: 0

142

Під час посту дозволяється вживати в їжу будь-які овочі, а також супи, гриби і інші продукти.

Що можна з них приготувати?

Суп з цвітною капустою і солодким перцем.


Великий піст: рецепти перших страв

Знадобиться:

• 1 качан цвітної капусти,
• 300 г картоплі,
• 2 моркви,
• 150 г зеленого горошку,
• 1 цибулина,
• 1 солодкий перець,
• 2 ст. л. рослинного масла,
• по кілька гілочок зелені кінзи і петрушки,
• сіль, мелений чорний перець.


Приготування:

Капусту розділити на суцвіття. Картоплю і моркву вимити, очистити, нарізати скибочками.

Цибулю очистити, нарізати кубиками. Стручок солодкого перцю вимити, розрізати навпіл, видалити серцевину з насінням, м'якоть нарізати соломкою.

У каструлі з товстим дном розігріти олію і обсмажити цибулю до золотистого кольору.

Додати моркву і солодкий перець, смажити, помішуючи, 7 хвилин. Влити 1,5 л гарячої води і довести до кипіння. Покласти картоплю і варити 10 хвилин.

Додати кольорову капусту і варити ще 5 хвилин. Зелень вимити, обсушити і порубати. У каструлю з овочами покласти горошок, половину зелені, посолити, поперчити і варити 5 хвилин. Залишити на плиті на 10 хвилин. Розлити суп по тарілках, прикрасити зеленню.

Суп з кабачків, соєвим м'ясом і каррі.


Великий піст: рецепти перших страв

Знадобиться:

• 2 кабачка,
• 2 помідори,
• 1 стебло цибулі-порей,
• 4 зубчики часнику,
• 300 г соєвого м'яса,
• 3 ст. л. оливкового масла,
• 2 ст. л. каррі,
• 2 ст. л. рубаною петрушки,
• сіль, мелений чорний перець.


Приготування:

Соєве м'ясо нарізати тонкими смужками, обваляти в каррі.

Білу частину цибулі-порею очистити, вимити і нарізати кружечками.

Часник очистити і дрібно нарізати. У сковороді розігріти оливкову олію і обсмажити часник до золотистого кольору. Додати цибулю-порей і смажити 5 хвилин.

Покласти обсмажене соєве м'ясо, перемішати і готувати ще 5 хвилин.

Помідори вимити, обсушити і нарізати кубиками. Покласти в сковороду і тушкувати 7 хвилин.

Кабачки вимити, обсушити, очистити і теж нарізати кубиками. У каструлі довести до кипіння 1,5 л води, покласти кабачки і варити 5 хвилин. Додати смажені овочі з соєвим м'ясом і довести до кипіння, посолити і поперчити. Розлити по тарілках, в кожну додати рубану зелень.

Легкий грибний супчик.


Великий піст: рецепти перших страв

Знадобиться:

• 600 г грибів,
• 3 морквини,
• 1 солодкий перець,
• 70 г кропу,
• 100 г кореня селери,
• 4 картоплини,
• 1 ст. л. рослинного масла,
• 2 цибулини,
• 150 г рису,
• сіль, перець за смаком.


Приготування:

Гриби, моркву, картоплю, селеру вимити і очистити.

Одну моркву і селеру нарізати тонкою соломкою.

Картоплю нарізати кубиками.

Цибулю очистити, одну цибулину також нарізати кубиками.

Солодкий перець вимити, розрізати навпіл, видалити серцевину з насінням, м'якоть нарізати соломкою. У сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю до прозорості.

Закип'ятити 2 л води, додати очищену цибулину, цілу морквину, покласти гриби, посолити, поперчити за смаком і варити 20 хвилин на повільному вогні. Прибрати цибулину і моркву, дістати гриби, розрізати кожен навпіл.

У бульйон покласти рис, варити 10 хвилин. Потім додати картоплю, обсмажену цибулю, подрібнені моркву, селеру і солодкий перець. Довести до кипіння, покласти гриби. Варити суп ще 5 хвилин. Розлити по тарілках, посипати кропом і подати на стіл.

Суп «Ароматний».

(Вариться в глиняному горщику).


Великий піст: рецепти перших страв

Знадобиться:

• 200 г заморожених лисичок,
• 200 г свіжих печериць,
• 1 солодкий перець,
• 1 цибулина,
• 1 корінь петрушки,
• 1 корінь селери,
• 50 г зелені петрушки,
• 50 г кропу,
• 50 г зеленої цибулі,
• 4 ст. л. рослинного масла,
• лавровий лист,
• сіль за смаком.


Приготування:

Гриби вимити, очистити. Нарізати шматочками, покласти в сковороду, додати 2 ст. л. рослинного масла і смажити 10 хвилин.

Перець вимити, розрізати навпіл, видалити плодоніжки з насінням, м'якоть нарізати великою соломкою.

Ріпчасту цибулю очистити і нарізати кубиками. Коріння петрушки і селери вимити, очистити і дрібно порубати. Обсмажити разом з нарізаною ріпчастою цибулею на 2 ст. л. рослинного масла до утворення золотистої скоринки.

У глиняний горщик налити 1 л води, посолити за смаком і поставити в нагріту до 180 ° С духовку, довести воду до кипіння. Нарізаний соломкою перець, тушковані гриби і обсмажені овочі обережно покласти в киплячу воду, перемішати, додати лавровий лист, зелень петрушки і кропу та варити протягом 10-15 хвилин. Зелену цибулю дрібно нарізати, покласти цибулю в суп і подати на стіл.

Суп з гострими галушками.


Великий піст: рецепти перших страв

Знадобиться:

• 1 морквина,
• рослинне масло для смаження,
• 1 цибулина,
• 1 ст. л. борошна,
• 2 картоплини,
• сіль за смаком,
• 100 г маринованих опеньків.


Для тіста:

• 2 зубчики часнику,
• 0,5 ч. л. білого перцю,
• 6 ст. л. борошна,
• 3 ст. л. води,
• 1 ч. л. оливкового масла.


Приготування:

Моркву вимити, очистити, натерти на крупній тертці і обсмажити на рослинному маслі.

Цибулю очистити, дрібно нарізати. На іншій сковороді розігріти олію, покласти 1 ст. л. муки і, коли борошно трохи пожовтіє, додати цибулю. Смажити її до золотистого кольору.

Опеньки відкинути на друшляк.
Картоплю вимити, очистити, крупно нарізати, покласти в киплячу воду і варити до готовності.

Зробити тісто. Часник очистити, пропустити через прес. Борошно просіяти, з'єднати з водою, сіллю, маслом, часником, перцем. Замісити тісто трохи густіше, ніж на оладки. Змазаними в рослинній олії пальцями відривати від тіста невеликі шматочки і додавати їх в каструлю до картоплі. Перемішати суп, посолити, додати цибулю, моркву, опеньки. Накрити кришкою і варити 5 хвилин.

Швидкий грибний суп.


Великий піст: рецепти перших страв

Знадобиться:

• 300 г свіжих печериць,
• 2 цибулини,
• 2 моркви,
• 100 г кореня селери,
• лавровий лист,
• 70 г зеленої цибулі,
• зелень для прикраси.


Приготування:

Печериці вимити, очистити. Кілька штук розрізати навпіл, решту нарізати кубиками.

Ріпчасту цибулю очистити і нарізати кубиками. Моркву і корінь селери вимити, очистити і дрібно порубати. Обсмажити разом з нарізаною ріпчастою цибулею на рослинному маслі протягом 5 хвилин. Закип'ятити 1,5 л води. Додати обсмажені овочі, нарізані гриби, все добре перемішати, посолити, покласти лавровий лист і варити протягом 10-15 хвилин.

Зелену цибулю дрібно нарізати. Готовий суп розлити по тарілках, прикрасити цибулею і зеленню.

Суп-пюре з горошку.


Великий піст: рецепти перших страв

Знадобиться:

• 3 картоплини,
• 1 цибулина,
• 400 г замороженого зеленого горошку,
• 1 пучок кропу,
• 3 ст. л. рослинного масла,
• сухарики з білого хліба,
• сіль, перець за смаком,
• 50 г пісного майонезу.


Приготування:

Цибулю очистити, дрібно нарізати, обсмажити на сковороді з рослинним маслом.

Кріп вимити, обсушити, дрібно порубати. Картоплю вимити, очистити, нарізати кубиками. Покласти горошок в киплячу підсолену воду, знову довести до кипіння, варити 10 хвилин, постійно помішуючи. Додати в каструлю картоплю, варити 15 хвилин, потім покласти смажену цибулю, рубаний кріп, посолити, поперчити, перемішати, варити 5 хвилин.

Зняти суп з вогню, злегка остудити і подрібнити в блендері. Розлити суп-пюре по порційних тарілках, прикрасити пісним майонезом і сухариками з білого хліба.

Суп з домашньою локшиною.


Великий піст: рецепти перших страв

Знадобиться:

• 300 г шпинату,
• 70 зеленої цибулі,
• 400 г кабачків,
• 1 л овочевого бульйону,
• 1 цибулина.


Для тіста:

• 1 ст. л. рослинного масла,
• 400 г борошна,
• 1 стакан води.


Для заправки:

• 50 г кедрових горішків,
• 2 зубчики часнику,
• 1 ст. л. оливкового масла,
• по 50 г кропу і базиліка,
• сіль, чорний перець за смаком.


Приготування:

Зробити заправку. Горішки обсмажити на сухій сковороді. Базилік і кріп дрібно нарізати.

Часник очистити і нарізати. З'єднати часник, базилік, горішки та оливкову олію. Подрібнити все в блендері, посолити і поперчити.

Шпинат вимити, крупно нарізати. Ріпчасту цибулю і кабачки нарізати смужками, викласти в каструлю, додати овочі і бульйон. Накрити кришкою і варити 10 хвилин.

Зелену цибулю вимити, обсушити і порубати.

Приготувати локшину. Просіяти борошно, влити холодну воду, додати масло, замісити тісто. Покласти в холодильник на 15 хвилин.

Посипати борошном стіл, тонко розкачати тісто, скласти його удвічі, ще раз посипати борошном і знову скласти вдвічі. Нарізати широкими смужками і підсушити на столі протягом 30 хвилин. Відварити локшину, відкинути на друшляк, потім додати в суп разом із заправкою і зеленою цибулею.
← 6 звичок здорового мозку В які страви додавати спеції та приправи →

Читайте также:

10 продуктів, які завжди повинні бути на кухні.

10 продуктів, які завжди повинні бути на кухні.

Мед. Він зміцнює імунітет і є кращим джерелом енергії. Якщо на кухні є мед, можна забути про цукор! Банани. У них є багато калію, який допомагає м'язам залишатися сильними. Крім того, банан бл...
Продукти, які можуть зникнути ще за наше життя.

Продукти, які можуть зникнути ще за наше життя.

Чи знаєте ви, що деякі з таких звичних і улюблених нами продуктів можуть незабаром припинити своє існування? Зміна клімату на планеті веде не тільки до вимиранню певних видів тварин, але також зав...
Продукти без терміну придатності.

Продукти без терміну придатності.

Звичайно, існують різні хитрощі, здатні продовжити термін придатності їжі, але повністю позбавити продукти від особливості псуватися ніхто не в силах. Втім, деякі продукти і без того мають здатнос...
Продукти, які найчастіше підробляють

Продукти, які найчастіше підробляють

У наш час ніколи не можна бути впевненим в тому, що насправді виявиться в холодильнику після чергового походу в супермаркет. Ось 5 продуктів, які підробляють найчастіше. Копчена риба. Ні для к...
Великий піст: 10 рецептів других блюд

Великий піст: 10 рецептів других блюд

Під час посту дозволяється вживати в їжу будь-які овочі, а також крупи, гриби і інші продукти. Що можна з них приготувати? Ситні і апетитні страви: ліниві голубці, рис або спагетті з овочами, за...

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз