Вплив риб'ячого жиру на організм
- Опубліковано:
- Блог: Мої нотатки
- Категорія: Здоров'я
- Редагувалось: 2 рази — останній 18 квітня 2018
0
: 0
813
У риб'ячого жиру давня слава огидного, але надзвичайно корисного продукту.
Наскільки це і правда корисно?
Всі перелічені нижче властивості науково доведені: ось, що трапиться з тілом, якщо почати приймати риб'ячий жир на регулярній основі.
Омега-3 жирні кислоти в риб'ячому жирі - прекрасні протектори для серця. Вони знижують рівень тригліцеридів в крові, таким чином зменшуючи ризик серцевих нападів і інсультів.
Риб'ячий жир необхідний для поліпшення функцій мозку. Ті ж самі Омега-3 жирні кислоти є основними будівельними блоками для мембран і клітинних структур. Наші нервові клітини також потребують в цих кислотах, а дослідження показали, що щоденний прийом риб'ячого жиру дійсно покращує довгострокову пам'ять.
Звичайно, схуднути без фізичного навантаження і здорового харчування не вийде. Додайте в раціон риб'ячий жир і він серйозно прискорить процес скидання ваги. Крім того, риб'ячий жир зробить тренування більш ефективними.
Серотонін - це ключовий хімічний елемент мозку, що допомагає регулювати настрій. Риб'ячий жир підвищує вироблення серотоніну, тим самим заспокоюючи нервову систему, покращуючи настрій і коригуючи соціальну поведінку.
Відповідно до недавніх досліджень, омега-3 допомагають запобігати і навіть лікувати запальні процеси клітин, що почалися через вплив забрудненого повітря. Особливо важливо приймати риб'ячий жир жителям великих міст.
Регулярне вживання риб'ячого жиру знижує ризик розвитку короткозорості і допомагає підтримувати здоровий рівень вологи в очах.
Проводите за монітором купу часу? Риб'ячий жир вам просто необхідний.
Завдяки своїй здатності відновлювати клітинні мембрани, жирні кислоти омега-3 буквально «лагодять» пошкоджені клітини шкіри зсередини. Потужний протизапальний ефект риб'ячого жиру допомагає зменшити почервоніння і роздратування шкіри.
Згідно з останніми даними, добавки омега-3 жирних кислот можуть бути корисні при лікуванні серйозної депресії. Вчені навіть довели, що рівень депресії нижче в країнах, де люди вживають багато риби.
Наскільки це і правда корисно?
Всі перелічені нижче властивості науково доведені: ось, що трапиться з тілом, якщо почати приймати риб'ячий жир на регулярній основі.
Здорове серце.
Омега-3 жирні кислоти в риб'ячому жирі - прекрасні протектори для серця. Вони знижують рівень тригліцеридів в крові, таким чином зменшуючи ризик серцевих нападів і інсультів.
Пам'ять на віки.
Риб'ячий жир необхідний для поліпшення функцій мозку. Ті ж самі Омега-3 жирні кислоти є основними будівельними блоками для мембран і клітинних структур. Наші нервові клітини також потребують в цих кислотах, а дослідження показали, що щоденний прийом риб'ячого жиру дійсно покращує довгострокову пам'ять.
Зниження ваги.
Звичайно, схуднути без фізичного навантаження і здорового харчування не вийде. Додайте в раціон риб'ячий жир і він серйозно прискорить процес скидання ваги. Крім того, риб'ячий жир зробить тренування більш ефективними.
Здорові нерви.
Серотонін - це ключовий хімічний елемент мозку, що допомагає регулювати настрій. Риб'ячий жир підвищує вироблення серотоніну, тим самим заспокоюючи нервову систему, покращуючи настрій і коригуючи соціальну поведінку.
Забруднення повітря.
Відповідно до недавніх досліджень, омега-3 допомагають запобігати і навіть лікувати запальні процеси клітин, що почалися через вплив забрудненого повітря. Особливо важливо приймати риб'ячий жир жителям великих міст.
Хороший зір.
Регулярне вживання риб'ячого жиру знижує ризик розвитку короткозорості і допомагає підтримувати здоровий рівень вологи в очах.
Проводите за монітором купу часу? Риб'ячий жир вам просто необхідний.
Красива шкіра.
Завдяки своїй здатності відновлювати клітинні мембрани, жирні кислоти омега-3 буквально «лагодять» пошкоджені клітини шкіри зсередини. Потужний протизапальний ефект риб'ячого жиру допомагає зменшити почервоніння і роздратування шкіри.
Антидепресант.
Згідно з останніми даними, добавки омега-3 жирних кислот можуть бути корисні при лікуванні серйозної депресії. Вчені навіть довели, що рівень депресії нижче в країнах, де люди вживають багато риби.