Швидкий рецепт маринованих печериць

0
: 0

13

Мариновані грибочки люблять усі без винятку. Їх можна поставити, як закуску, на святковий стіл або включити в повсякденний раціон. Цей рецепт відрізняється швидкістю і легкістю в приготуванні. З ним впорається навіть недосвідчений кулінар. Зате смак маринованих печериць таким способом просто божественний!

Вихід - три півлітрові банки.

Швидкий рецепт маринованих печериць

Інгредієнти.

• Красиві, чистенькі і біленькі печериці - 1 кг;
• Дві ріпчасті цибулини;
• Часник - 7 зубчиків;
• Олія соняшникова - 100 мл;
• Сіль - 1 ч. л .;
• Цукор - 1 ст. л .;
• Столовий оцет 9% - 100 мл;
• Гвоздика - 10 штук;
• Запашний перець горошком - 10 штук;
• Чорний перець горошком - 10 штук;
• Мелений коріандр - 1 ч. л .;
• Листочок лавровий - 6 штук.


Приготування.

Грибочки ретельно вимийте і почистіть, відріжте краї ніжок. Великі печериці розріжте на кілька частин.

Перекладіть гриби в сковорідку (ніякого масла не треба), накрийте кришкою і готуйте на середньому вогні п'ять хвилин.

Для маринаду наріжте тоненькими пластинками часник, а цибулини півкільцями. Змішайте їх в глибокій тарілці. Додайте всі інші продукти і залийте олією і оцтом. Гарненько перемішайте.

Готовий маринад вилийте в печериці та готуйте ще хвилин шість. Потім вимкніть вогонь і залиште грибочки в сковорідці під кришкою на кілька хвилиночок.

Через зазначений час перекладіть печериці з маринадом в банки і закрийте кришками. Дайте охолонути і можете поставити в холодильник на 20 хвилин.

Мариновані таким чином грибочки зберігаються в холодильнику максимум два тижні. Однак з'їдаються вони набагато швидше!

Смачного!
Користь гриба Чага для організму →

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Наверх
Вниз