Дифтерія

Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1162
г. Гадяч
11 годин назад
Дифтерія - гостре інфекційне захворювання, яке поширюється переважно серед дітей, з ураженням зіву (рідше - носа, гортані, очей і т. д.) та загальною інтоксикацією організму.

Причини захворювання.

Збудник дифтерії - дифтерійна паличка, носієм якої є хвора людина або людина, що носить інфекцію під час інкубаційного періоду дифтерійної палички, а також протягом деякого часу після одужання. Зараження відбувається через повітря (при кашлі, чханні) і предмети загального користування.

Прояви дифтерії

Хвороба починається з болю в горлі, підвищення температури, запалення шийних лімфовузлів. У зіві і на задній стінці глотки з'являються групами нальоти (щільні плівки) жовтуватого кольору, що утрудняють скорочення мускулатури гортані. Може утворитися набряк, що викликає різке звуження гортані і порушення дихання (круп). Можливі ускладнення, що супроводжуються розладом нервової і серцево-судинної систем, запаленням легенів.

Спосіб лікування

• Змішати сухі ягоди малини (20 г), листя мати-й-мачухи (20 г), траву материнки (Південь). Дві столові ложки збору заварити 2 склянками окропу, настоювати 10 хвилин, процідити. Настій пити в гарячому вигляді.
• Спиртову настоянку прополісу (20 г на 300 г спирту) змішати з теплим молоком або чаєм. Приймати по 40-50 крапель 3-5 разів на день як сильний антибіотик.
• Видалити жовтуваті нальоти із зіву допоможе полоскання 30% - ним розчином лимонної кислоти, міцним розчином оцту або кухонної солі.
• Суцвіття липи серцеподібної і сухі ягоди малини звичайної взяти в рівних кількостях. Дві столові ложки збору залити 400 мл окропу, настояти, процідити. Пити гарячим, як чай, як жарознижуючий засіб.
• Змішати 1 склянку брусничного (можна журавлинного) соку і 1 стакан лимонного соку. Випити 1 склянку маленькими ковтками в підігрітому вигляді. Другою склянкою теплого соку полоскати горло через кожні 30 хвилин. Вичавки залити 50 мл спирту, приготувати компрес і прикласти його до горла. Хвороба швидко виліковується.
• 1-2 чайні ложки трави росички длиннолистної (англійської) залити 1 склянкою окропу, настояти 1 годину, процідити. Приймати по 1-2 столових ложки 3-5 разів на день. Можна також приймати по 20-30 крапель 30% -ної спиртової настоянки росички 3-4 рази на день.
• Намотати на дерев'яну паличку вату, вмочити в спиртову настойку софори японської або евкаліпта і змащувати уражені нальотом місця в зіві 2-3 рази на день.
• З'єднати в зазначених пропорціях: корінь лопуха великого (20 г), траву череди звичайної, траву материнки звичайної, сухі ягоди малини звичайної, квітки липи серцеподібної (по 15 г), квіти бузини чорної, траву і коріння первоцвіту весняного (по 10 г) . Дві столові ложки збору залити 2 склянками окропу, настояти 10 хвилин, процідити. Приймати 3-4 рази на день після їди в гарячому вигляді як потогінний і жарознижуючий засіб.
• Сухий корінь бедренца-ломикамені розтерти в порошок, змішати з медом і скачати в невеликі горошини (0,5 г, або 1/10 частина чайної ложки порошку на 1 горошину). Давати хворій дитині по 1 пігулці, яку потрібно запивати водою, через кожні 4 години.
• Суха рослина ряски маленькою розтерти в порошок. Столову ложку порошку залити 1 склянкою горілки, настояти. Приймати по 1 столовій ложці 3-5 разів на день до їди. Порошок ряски з медом приймають по 1-2 чайних ложки 3-4 рази на день. Застосовується як жарознижуючий засіб.
• Столову ложку трави чорноголовки звичайної залити 200 мл окропу, настояти в теплі 1 годину, процідити. Полоскати горло теплим настоєм по кілька разів на день.
• Як бактерицидний і жарознижуючий засіб використовують препарати з кори молодих гілок осики звичайної. Для приготування відвару столову ложку сировини залити склянкою окропу, кип'ятити на слабкому вогні 1 годину, після чого настояти 30 - 40 хвилин. Обсяг відвару довести до початкового, пити по 1 - 2 столові ложки 3-5 разів на день до їди. Можна також приймати по 30-40 крапель 25% -ної спиртової настоянки осики 2-5 разів на день до їди.
• Перемішати листя мати-й-мачухи (2 частини), кору верби (2 частини), траву материнки (1 частина). Дві столові ложки збору заварити 400 мл окропу, настояти 30 хвилин, процідити, пити гарячим як жарознижуючий засіб.
• Столову ложку кори верби (будь-якого виду) залити 3 склянкою окропу, настояти 1-2 години, процідити. Приймати по 1-2 столових ложки 3-5 разів на день як жарознижуючий засіб.
• Пити по 1-2 чайних ложки соку алое деревовидного 2-3 рази на день.

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз