Жовчнокам'яна хвороба

Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад
Жовчнокам'яна хвороба пов'язана з утворенню в жовчному міхурі і жовчних протоках каменів з холестерину, жовчних пігментів, вапняних солей.

Причини захворювання:

порушення обміну холестерину, застій жовчі внаслідок частих переїдань, надмірне споживання рафінованих вуглеводів (особливо цукру), малорухливого способу життя; інфекція жовчних шляхів.

Прояви жовчнокам'яної хвороби:

запори, нудота, метеоризм, запаморочення, напади різких болів в правому підребер'ї (печінкова колька), зазвичай з віддачею в праве плече, іноді жовтяниця, при наявності інфекції - підвищення температури.

Спосіб лікування

• Змішати по 50 г кореня цикорію і листя м'яти перцевої. Столову ложку суміші заварити 1 склянкою окропу, поставити на 5 хвилин на водяну баню, настояти протягом 30 хвилин, процідити. Пити гарячим по 1-2 склянки в день.
• 2 столові ложки насіння кропу городнього заварити 400 мл окропу, кип'ятити 15 хвилин; процідити. Приймати в теплому вигляді по 100 мл 4 рази на день протягом 2-3 тижнів.
• Якщо протягом тривалого часу пити буряковий сік, то каміння розчиняються поступово і безболісно. Можна змішати в рівних частинах за об'ємом сік лимона, сік чорної редьки і оливкове масло. Приймайте суміш по 1 столовій ложці вранці натщесерце протягом 1-2 місяців.
• Пити міцний відвар трави і коріння петрушки (без обмежень).
• 2 столові ложки подрібнених коренів алтея варіть 5 хвилин в закритому посуді в 1 л сухого білого вина, настоюйте до охолодження, потім процідіть. Пийте відвар кожні 1-2 години по 2 - 3 ковтка.
• При жовчнокам'яної хвороби рекомендується пити настій олександрійського листа в разі запору. Він не тільки добре проносить, а й полегшує вихід дрібних каменів з жовчного міхура в кишечник.
• Кукурудзяні рильця - жовчогінний засіб. 10 г кукурудзяних рилець заливають склянкою окропу, нагрівають на водяній бані протягом 30 хвилин, охолоджують, проціджують і доводять об'єм до 200 мл. П'ють по 1/4 склянки за 30 хвилин до їди.
• Змішати складові в зазначених пропорціях: квітки цмину піскового, трава споришу, трава крушини ламкої - по 2 частини; трава цикорію звичайного, трава звіробою звичайного по 1 частини. Половину суміші прокип'ятити 5-7 хвилин в 1 л води, процідити. Стакан випити натщесерце, решта - протягом дня за 4 прийоми через годину після їжі при жовчнокам'яній хворобі.
• Змішати складові в зазначених пропорціях: квітки ромашки аптечної, листя м'яти перцевої, листя меліси лікарської - порівну. Столову ложку суміші заварити в склянці окропу як чай і процідити. Випити протягом дня за 2-3 прийоми при жовчнокам'яній хворобі.
• Змішати складові в зазначених пропорціях: трава полину гіркого, квіти безсмертника (цмин піщаний), кора жостеру, корінь кульбаби - по 10 г, корінь марени - 40 г. Дві столові ложки суміші залити склянкою окропу, парити 30 хвилин, процідити. Пити по склянці вранці і ввечері.
• При застої жовчі і жовчнокам'яної хвороби рекомендують 1/4 склянки оливкової олії змішати з 1/4 склянки грейпфрутового соку. Пити на ніч, не раніше ніж через годину після їжі. Перед прийомом суміші зробити очисну клізму. Після прийому лягти в ліжко на правий бік, підклавши під бік теплу грілку. Вранці клізму повторити.
• Змішати складові в зазначених пропорціях: насіння фенхелю звичайного і крушини ламкої - по 1 частини; лист м'яти перцевої, квіти безсмертника піщаного, трава деревію звичайного і полину гіркого-по 2 частини. Дві столові ложки суміші залити склянкою води, прокип'ятити 20-25 хвилин, настояти 15 хвилин і процідити. Приймати по склянці вранці і ввечері при жовчнокам'яній хворобі.
• Траву чебрецю повзучого, перстачу прямостоячого і рути садової, лист ромашки аптечної і м'яти перцевої змішати порівну. Столову ложку суміші настояти в 1,5 склянки окропу, процідити. Випити протягом дня. Показання - печінкова колька.
• Траву меліси лікарської, квітки ромашки аптечної, лист рути садової, листя копитних європейських, лист м'яти перцевої з'єднати порівну. Столову ложку суміші залити 1,5 склянки води, прокип'ятити 5-7 хвилин, процідити. Випити протягом дня. Показання - жовчнокам'яна хвороба.
• Квіти цмину піскового, кору крушини ламкої, корінь кульбаби лікарської, траву польщі гіркою, лист м'яти перцевої змішати порівну. Дві столові ложки суміші залити склянкою води, прокип'ятити 10-15 хвилин, настояти 15 хвилин і процідити. Приймати по склянці вранці і ввечері при жовчнокам'яній хворобі.
• Жовчокам'яну хворобу лікарі лікували оливковою олією і лимонним соком. Взяти 0,5 л оливкової олії і 0,5 л ретельно процідженого лимонного соку. Останній прийом їжі повинен відбутися не менш, ніж за 6 годин до лікування. Строго по годинах пити по 4 столових ложки оливкової олії і негайно запивати столовою ложкою лимонного соку. Повторювати цю процедуру кожні 15 хвилин. Коли вся оливкова олія буде випита, залпом допити весь залишок лимонного соку. У процесі прийому можлива відрижка маслом. Якщо лимонний сік пити відразу за прийомом масла, вона буде незначною, і цього не слід лякатися. Через кілька днів після проведеного лікування камені почнуть безболісно виходити.
• Столову ложку суміші сухих плодів і листя суниці лісової залити склянкою окропу, настояти 20 хвилин і процідити. Настій пити по 0,5-1 склянці 3 рази в день.
• Розчиненню каменів в жовчному міхурі сприяють листя брусниці. Столову ложку листя залити склянкою окропу, настояти 30 хвилин і процідити. Приймати по 2 столових ложки 4-5 разів на день.
• Щоб розчинення каменів в жовчному міхурі відбувалося поступово і відносно безболісно, ​​знахарі рекомендували відвар буряка столового (червоного). Кілька коренеплодів буряка очистити, порізати і варити кілька годин, поки відвар не загусне. Пити по 50 мл 3 рази на день до їди протягом тривалого часу.
• Полин гіркий (траву) і хвощ польовий (трава) з'єднати порівну. Чайну ложку суміші залити склянкою води, кип'ятити 10 хвилин, процідити. Пити по склянці вранці і ввечері.
• При каменях в жовчному міхурі, сечовому міхурі як протизапальний, обволікаючий, сечогінний і потогінний засіб рекомендується відвар кореневищ пирію повзучого. Дві столові ложки подрібнених сухих кореневищ залити 1 склянкою окропу, кип'ятити 5-10 хвилин, остудити, процідити і віджати. Пити по 1/3 склянки 3 рази на день до їди.
• Скибки кавуна порізати невеликими шматочками, висушити в тіні або в духовці, потім подрібнити, залити водою (1:1), прокип'ятити на слабкому вогні 30 хвилин, остудити і процідити. Пити по 1-2 склянки відвару 3-5 разів на день за 20-30 хвилин до їжі.
• 4 столові ложки натертого на тертці хрону залити склянкою молока, довести до кипіння, але не кип'ятити. Дати 5 хвилин настоятися, процідити і віджати гущу. Пити потроху протягом дня.
• Чайну ложку подрібнених коренів кульбаби лікарської залити 200 мл води, кип'ятити 20 хвилин. Пити по 50 мл 2-4 рази на день як жовчогінний засіб.
• Корінь шипшини (цілком) промити, порубати на шматки, залити водою, кип'ятити близько 1 години, настоювати 30 хвилин. Відвар пити по 0,5 склянки 3 рази на день.
• Столову ложку сухого листя берези залити склянкою окропу, кип'ятити 20 хвилин, настоювати, закутавши, 1 годину, процідити. Пити по склянці вранці і ввечері за 20-30 хвилин до їжі протягом тривалого часу.
• Приймати оливкову олію протягом 2-3 тижнів за 30 хвилин до їди. Починати з 0,5 чайної ложки і поступово дійти до 0,5 склянки.
• цмину піскового (квіти) - 40 г, вахта трилистого (листя) - 30 г, м'яти перцевої (листя) - 20 г, коріандр (плоди) - 20 г. Дві столові ложки збору залити 2 склянками окропу, настояти 20 хвилин, процідити . Пити по 1/2 склянки 3 рази на день за 20-30 хвилин до їжі.
• 10-20 г трави чистотілу великого залити 1 склянкою окропу, настояти 1 годину і процідити. Пити по 1/3 склянки 3 рази на день до їди. Настій має антисептичну, болезаспокійливу дію при каменях в жовчному міхурі.
• 20 г кореневища горця зміїного залити 1 л води, кип'ятити 20 хвилин, процідити. Пити по 1-1,5 склянки на день до їди при жовчнокам'яній хворобі і каменях в сечовому міхурі.

Дієта.

Дрібні жовчні камені можна видалити за допомогою дієти. Якщо встановлено гостре запалення жовчного міхура, рекомендується утриматися від прийняття їжі, а 2-3 дні пити тільки очищену воду. Потім пити овочеві і фруктові соки: морквяний, огірковий, буряковий, грейпфрутовий, виноградний, грушевий, сік лимона з водою. Соки рекомендується поєднувати з сиром, кефіром. Двічі в день випивати столову ложку оливкової олії. Надалі обмежити вживання м'ясної, жирної і смаженої їжі, яєчних жовтків, рафінованих вуглеводів, алкоголю, цукру, кави, спецій, приправ, оцту. Харчування має бути дробовим. З напоїв перевагу віддавати зеленого чаю, так як він є чудовим профілактичним засобом від утворення каменів у нирках, жовчному і сечовому міхурах.
Якщо відбувається застій жовчі, яка за ніч згущується, рекомендується їсти чи пити що-небудь нежирне перед сном: це може бути велике яблуко, стакан кефіру або кислого молока. Вранці корисно випити склянку мінеральної води, стакан води з 1 чайною ложкою меду або склянку кефіру. А протягом дня перед їжею краще з'їсти 2 столові ложки салату з тертих овочів (морква, капуста, огірки) - це стимулює дію жовчного міхура.

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз