Інсульт

Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 3305
г. Гадяч
223 дня назад
Інсульт - «мозковий», гостре порушення мозкового кровообігу (крововилив та ін.) з пошкодженням тканини мозку і розладом його функцій.

Причини захворювання:

гіпертонічна хвороба, атеросклероз судин головного мозку, аневризма судин мозку, емоційний стрес.

Прояви інсульту.

Передінсультний стан може супроводжуватися запамороченням, припливами крові до голови, головним болем, онімінням в кінцівках. Може порушитися мова, наступає втрата свідомості. Особа стає багряно-червона, дихання - глибоким і частим, пульс сповільнюється. Може підвищитися температура тіла, виникнути блювота. Виявляється параліч кінцівок, асиметрія особи. Але інсульт може виникнути і раптово, приводячи хворого до смерті в перші ж години.

Спосіб лікування.

• При «мозковому ударі» проколюють вени на обох руках на згині ліктя і випускають чорну кров до тих пір, поки не піде кров світла. Якщо вона піде, то смертельна небезпека відступила. Після кровопускання можна поставити хворому клізму з мильною водою і розчиненої в ній кухонною солі. Якщо цей засіб не допоможе, поставити клізму з суміші столового 6% -ного оцту (1 склянка) і солі (1 чайна ложка) на 2 склянки води. Клізму ставити через кожну годину (3-4 рази).
• Якщо доводиться самим надавати першу допомогу хворому, то перш за все його слід укласти в ліжко, піднявши голову вище, розстебнути одяг, на голову покласти міхур з льодом, а до ніг - гірчичники. Якщо гірчичників або сухої гірчиці в будинку немає, то помістити хворого в напівсидячому положенні на ліжко, на голову покласти лід, а ноги опустити у відро з дуже гарячою водою, але не допускати опіку. Коли хворий прийде в себе, треба поставити йому клізму з сіллю або столовим оцтом, а коли клізма подіє; дати йому ще проносне - настій олександрійського листа або столову ложку глауберової солі.
• Якщо виявиться, що хворий після «удару» отримав параліч однієї сторони (руки, ноги, язика та ін.), то треба класти міхур з льодом на сторону, протилежну паралізованою. Робити це до припинення головного болю, інакше крововилив може повторитися.
• Пити міцний чай з трави шавлії лікарської або свіжих помаранчевих листочків або їх суміші по 1 склянці 5 раз в день.
• Після інсульту приймати лікувальний напій: 1 столову ложку подрібненої сухої трави чистотілу великого заварити 1 склянкою крутого окропу рівно на 15 хвилин і процідити. Пити по 2 столових ложки 3 рази на день протягом 2-3 тижнів.
• Приготувати летючу мазь з 1 частини спирту і 2 частин будь-якого рослинного масла. Отриманою маззю розтирати паралізовані частини тіла, коли перестане боліти голова.
• При паралічі рекомендуються ванни з додаванням відвару подрібнених коренів шипшини.
• Половину лимона очистити від шкірки, подрібнити, залити відваром хвої і приймати за годину до їди або через годину після їжі протягом 2-3 тижнів. Використовувати до 2 лимонів на день. Після місячної перерви курс можна повторити.
• Горохове борошно покращує живлення головного мозку, нормалізує обмін речовин. Приймати по 1/2 - 1 чайній ложці 2-3 рази на день до їди.
• Коли припиниться крововилив, розтерти кінцівки хворого ефіром (але не поблизу вогню, щоб ефір не спалахнув). Якщо виконати цю процедуру ввечері, то на другий день вранці потрібно змастити розтерті частини тіла вазеліном, а ввечері знову розтерти ефіром.

Дієта.

Перенісшим інсульт хворим не можна вживати жирну їжу, слід обмежувати вживання м'яса і м'ясопродуктів, цукру і кондитерських виробів, повністю відмовитися від спиртного. Перевагу віддавати кашам, звареним на воді, овочах і фруктах.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 9 вересня 2016 у 09:27)
Карта сайта ☺ → тут

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз