Ожиріння

надлишкове відкладення жиру в підшкірній клітковині, сальнику та інших тканинах організму.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 час назад
Ожиріння - надлишкове відкладення жиру в підшкірній клітковині, сальнику та інших тканинах організму.

Причини ожиріння:

переїдання, тобто споживання калорій в кількості, що перевищує потребу організму, нерухомий спосіб життя, ендокринні захворювання.

Прояви ожиріння:

підвищена маса тіла, що представляє серйозну небезпеку для здоров'я. Громіздкі люди схильні до різних захворювань, таким як серцева недостатність, гіпертонія, діабет, артрит, подагра, розлади печінки і сечового міхура.

Спосіб лікування:

• Взяти порівну крушину ламку (кору), фенхель (плоди), кульбабу лікарську (коріння), петрушку городню (плоди), м'яту перцеву (лист). Дві столові ложки збору залити 0,5 л окропу, прокип'ятити 30 хвилин, процідити. Випити вранці до їжі.
• Для зменшення апетиту і профілактики ожиріння приймати по 20-30 крапель екстракту кукурудзяних рилець 2-3 рази на день перед їжею.
• Траву звіробою звичайного та деревію звичайного змішати порівну. Дві столові ложки суміші прокип'ятити 15 - 20 хвилин в 0,5 л води і процідити. Приймати по склянці за 3-4 прийоми. Це нормалізує жировий обмін.
• Траву фіалки триколірної, траву деревію, кору крушини ламкої, кукурудзяні рильця і ​​плоди кмину змішати порівну. Столову ложку подрібненої суміші залити склянкою окропу, прокип'ятити 15 хвилин, настояти 10-15 хвилин і процідити. Приймати по 2 склянки 2 рази на день перед їжею.
• З'єднати інгредієнти в зазначених пропорціях: селера пахуча (корінь), квасолю звичайну (стручки) - по 4 столових ложки, шишки хмелю звичайного - 3 столові ложки, плоди пастернаку дикорослого - 1 столова ложка. На 0,8 л окропу взяти 3 столові ложки збору. Приймати по 30 мл 6 разів на день. Застосовують при порушенні обміну речовин на тлі ожиріння і особливо при цукровому діабеті.
• При ожирінні п'ють 3 рази на день огірковий розсіл по 0,5 склянки, додаючи в нього 1 столову ложку 10% -ного оцту. Курс лікування 2 тижні.
• З'єднати інгредієнти в зазначених пропорціях: деревій звичайний (траву), жостір ламкий (кору) - по 2 частини, кукурудзяні рильця - 5 частин, ялівець звичайний (плоди) - 1 частина. На ніч залити в термосі 2 столові ложки суміші 0,5 л окропу, процідити. Приймати в 3 прийому перед їжею.
• Приймати за кожною їжею 2 чайні ложки яблучного оцту на склянку води протягом року. Яблучний оцет сприяє спалюванню жиру в організмі, зменшуючи його відкладення.
• З'єднати інгредієнти в зазначених пропорціях: бузину чорну (квітки), м'яту перцеву (лист) - по 20 г, фенхель звичайний (плоди), ромашку аптечну (квітки), липу мілколистну (квітки) - по 15 г. 20 г збору залити 0 , 5 л окропу, нагрівати на водяній бані 15 хвилин, охолодити 45 хвилин і процідити. Сировину віджати і довести кип'яченою водою об'єм настою до початкового. Приймати по склянці 2-3 рази на день.
• Столову ложку сухих плодів агрусу звичайного залити 1 склянкою гарячої води, кип'ятити 10 хвилин. Пити, додаючи за смаком цукор, по 1/4 склянки 4 рази на день до їди. Нормалізується обмін речовин при ожирінні.
• З'єднати інгредієнти в зазначених пропорціях: корінь любистку лікарського та кору крушини ламкої - по 3 частини, корінь кульбаби лікарської і корінь стальника польового - по 1 частини. Столову ложку збору залити склянкою води, прокип'ятити 25- 30 хвилин; настояти 20 хвилин і процідити. Приймати по склянці 2-3 рази на день.
• 200 г висівок пшениці залити 1 л гарячої води, кип'ятити 15 хв., процідити. Пити по 100-200 мл 3-4 рази на день до їди.
• 2 столові ложки вівсяних пластівців залити 6 л холодної кип'яченої води і залишити на 1 годину. На 2 склянки настою додати 3 столові ложки холодного кип'яченого молока, 1 чайну ложку цукру, протерте на крупній тертці яблуко і сік лимона (калини, журавлини). Приймати вранці 2 склянки настою.
• Чайну ложку трави горця пташиного (споришу) залити 1,5 склянки окропу, настоювати 2 години. Пити по 1/2-2/3 склянки 3-4 рази на день до їди.
• 10 г кукурудзяних рилець залити 1 склянкою окропу, настоювати 1-2 години, процідити. Приймати по 1 столовій ложці 3-4 рази на день перед їжею. Настій стимулює центр насичення, знижує апетит.
• З'єднати інгредієнти в зазначених пропорціях: кору крушини ольховідної - 60 г, корінь кульбаби лікарської, плоди петрушки, плоди кропу, лист м'яти перцевої - по 20 г.. Дві столові ложки суміші залити 0,5 л крутого окропу, настояти 30 хвилин і процідити. Випити весь настій вранці натщесерце.
• Для зменшення апетиту застосовують настій з кореневищ валеріани. 70 г сировини залити 1 л холодної води, настояти 24 години, процідити. Пити по 1 чашці за 30 хвилин до їди.

Дієта.

З ожирінням слід боротися за допомогою дієти, спрямованої на обмеження споживання жирів і вуглеводів і на нормалізацію обміну речовин. Слід уникати жирного м'яса, жирної риби, вершкового масла, сиру, вершків, шоколаду, морозива, а також продуктів з високим вмістом вуглеводів - білого хліба, тістечок, картоплі. Показані овочеві супи з кольорової і білокачанною капустою, морквою, зеленим горошком. Рекомендуються кабачки, салат, гарбуз, селера (листя), огірки, патисони, спаржа, томати, редис, ягоди агрусу, ананаси, грейпфрути.
Ідеальна їжа для огрядних людей - просо, так як вуглеводи, що містяться в ньому, проходячи тривалий травний процес, повністю засвоюються. У просі багато кальцію, фосфору, заліза, вітамінів В1 і В2.
В якості дієтичного харчування при ожирінні рекомендують плоди дині.

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз