Відсутність апетиту

Втрата природного властивого людині відчуття, пов'язаного з потребою в їжі, тобто відсутність періодично виникає у здорової людини відчуття голоду.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
1 день назад
Відсутність апетиту—втрата природного властивого людині відчуття, пов'язаного з потребою в їжі, тобто відсутність періодично виникає у здорової людини відчуття голоду.

Причини відсутності апетиту:

нервово-психічні розлади, хворобливий або послаблений стан.

Спосіб лікування.

• При відсутності апетиту п'ють напар з 20-30 г коренів оману в 1 л води.
• Оман (корінь) — 5 г, тирлич жовтий (траву) — 5 г, деревій (трава) — 5 г — відварюють у 0,5 л води, кип'ятять 10 хвилин і настоюють. П'ють протягом дня по 2 склянки через рівні проміжки часу.
• Взяти 3 частини трави полину гіркого і 1 частина трави деревію звичайного. Столову ложку суміші залити склянкою киплячої води, настоювати протягом 20 хвилин, а потім процідити. Приймати по 1 столовій ложці настою за 15-20 хвилин до їжі.
• Подрібнений кріп (100 г сухого або 200 г свіжого) залийте 1 л сухого білого вина, настоюйте в темному прохолодному місці 1 місяць, періодично струшуючи вміст. Потім добре процідіть, відіжміть залишок. Приймайте по 25-30 г 3-4 рази в день до їжі.
• Добре допомагає настій з кореня кульбаби: 30 г кореня заварюють 1 л окропу. Настій приймають по 1/2 склянки 3 рази в день перед їжею. Можна вживати корінь кульбаби і у вигляді порошку: 0,5 г, або на кінчику ножа, теж 3 рази в день.
• Візьміть 8 чайних л. сухої подрібненої трави меліси лікарської і залийте 2 склянками гарячої води. Настоюйте протягом 4 годин. Пити треба по 1/2 склянки в день до їжі.
• Подрібніть корінь аїру і залийте 1 чайну ложку 2-3 склянками гарячої води, кип'ятіть в закритому посуді 15 хвилин. Пийте по 2 склянки 3 рази на день перед їжею, злегка підсолодивши. Це засіб зазвичай застосовується як гіркоту для збудження апетиту.
• 2 столові ложки трави череди трироздільної залити 2 склянками окропу, настоювати протягом 30 хвилин, процідити. Приймати по чайній або столовій ложці (залежно від віку) 3-4 рази на день.
• Вимийте 0,5 кг хрону, очистіть і двічі пропустіть через м'ясорубку. Потім залийте 0,5 л кип'яченої води, настоюйте в щільно закритому посуді, періодично струшуючи вміст. Приймайте настій хрону для збудження апетиту по 1 столовій ложці 3 рази на день за 10-15 хвилин до їди.
• Свіжий сік і м'якоть граната рекомендують при розладах шлунково-кишкового тракту, зниженні апетиту, захворюваннях серця. Сік готують звичайним способом, а при вживанні м'якоті насіння граната товчуть у ступці, змішують з оливковою олією і приймають по 1 столовій ложці 2 рази на день.
• Три столові ложки суміші з рути пахучої (трава) — 2 частини, дягелю (корінь) — 1 частина, шавлію (листя) — 1 частина, золототисячника (трава) — 2 частини напарюють на ніч у термосі або духовці в 3 склянках окропу. Напар п'ють по 3 склянки на день.
• Приймати 3 рази в день спиртову настоянку соку рути пахучої по 10 крапель, розведених в ложці води. Настойку готують так: 1 частина соку зі свіжого листя заливають 6 частинами 40%-ного спирту, витримують 10 днів в темному місці, віджимають і проціджують.
• Приготувати настій з розрахунку: 3 столові ложки подрібненої соломи вівса на 2 склянки окропу (добова норма). Випити протягом дня.
• Свіжий сік алоє збуджує апетит, покращує травлення. В суміші з медом і маслом сік рекомендується при виснаженні після важких хвороб. Застосовувати по 1 чайній ложці 2-3 рази на день за 30 хвилин до їжі.

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз