Ідеї святкового меню. Що приготувати?

Цікаві рецепти для святкового столу.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
29 хвилин назад

Язик в желе «Лебедине озеро»

Цей спосіб прикраси підходить для будь-якого холодцю, чи то риба, холодець...
Ідеї святкового меню. Що приготувати?

В даному випадку готуємо заливний язик.

Язик помити, залити холодною водою і варити на слабкому вогні 2-4 години. За годину до закінчення варіння покласти сіль, моркву, цибулю, за 10 хвилин до готовності - лавровий лист.
Готовий язик вийняти, під холодною проточною водою зняти шкіру, знову покласти в бульйон, довести до кипіння і прокип'ятити ще хвилин 5.

Язик нарізати скибочками і викласти на блюдо.
Освітлення бульйону (але це не обов'язково - можна просто процідити).
Яєчний білок злегка збиваємо, змішуємо з невеликою кількістю трохи охолодженого бульйона і тонкою цівкою вливаємо в киплячий бульйон, безперервно помішуючи. Коли білок згорнеться, бульйон проціджуємо через друшляк, застелений марлею або х/б серветкою.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
29 хвилин назад

Бутербродне тістечко "Ікряна казка"


Інгредієнти::
Хліб білий - 1 буханка. Масло вершкове - 200 гр. Червона ікра - 1 баночка. Горбуша підкопчена - 50 гр. Форель - 100 р. (нарізка). Кріп - 3 гілочки.
1. Дрібно-дрібно нарізати горбушу, змішати її з 50 г масла.
2. Дрібно нарізати кріп і теж змішати його з 50 г масла.
3. Хліб нарізати і формочкою для тістечкок вирізати потрібну фігурку. Або ножем ромбики.
4. Змащуємо хлібець з маслом горбушею, зверху ще один шматочок хлібця, змащуємо маслом з кропом.
5. Бока промазуємо маслом і акуратненько намазуємо ікру.
6. Верх можна прикрасити трояндочкою з форелі.
7. До подачі на стіл тримати в холодильнику.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
29 хвилин назад

Салат "Гніздо глухаря" - Новорічний стіл.


Інгредієнти:

Куряче філе – 200 г.;
Шинка – 100 г.;
Печериці з банки – 100 г.;
Яєчні білки – 3 шт.;
Картопля – 3 шт.;
Сіль, перець;
Майонез.

Для пташиних яєць:
3 жовтки, 1 плавлений сирок, зелень кропу, зубчик часнику і майонез, листя салату.

Приготування:

1. Заздалегідь відварити 3 яйця і куряче філе.
2. Картоплю наріжте тонкою соломкою або натріть на тертці для корейської моркви. Посмажте на сковорідці, з одного боку, потім переверніть і обсмажте з іншого боку.
3. Курку порвіть руками на шматочки.
4. Шинку наріжте соломкою.
5. Печериці наріжте пластинками.
6. Білки яєць натріть на крупній тертці.
7. З'єднайте курку, шинку, печериці, білки. Посоліть, поперчіть і заправте майонезом.
8. Для пташиних яєць жовток і плавлений сирок натерти на великій тертці, кріп дрібно наріжте, додайте трохи майонезу, перемішайте і скачайте з них кульки.
9. На блюдо викладіть листя салату, на них суміш курки з грибами і шинкою у вигляді гнізда.
Зверху викладіть смажену картоплю і в «гніздо» покладіть пташині яйця.
Редагувалось: 2 рази (Останній: 5 грудня 2016 у 23:40)
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
29 хвилин назад

Салат "Новорічний" для дітей.


Інгредієнти:

- Філе куряче варене — 1 штука (половинка цілого філе);
- Яйце — 2-3 штук (бажано великі, добірні);
- Морква — 1 штука;
- Горошок консервований — 3-4 ст. ложок;
- Сіль — за смаком;
- Майонез домашній — 1 ст. ложка;
- Гілочка кропу — 1 штука;

Кількість порцій: 1

Як готувати салат "Новорічний" для дітей".

1. Підготуйте продукти для салату. Відварити куряче філе в солоній воді до готовності. Відварити яйця і моркву. Остудити все, щоб можна було взяти в руки.
2. Порізати куряче філе кубиками невеликого розміру, щоб діткам було зручно їсти.
3. Частину моркви залиште для прикраси (відро, гудзики і руки), решту поріжте кубиками.
4. Відварені яйця остудити, очистити. Відокремте білки від жовтків. Жовтки порубайте ножем.
5. А білки натріть на дрібну тертку і відкладіть поки, це буде для оформлення сніговичка.
6. Складіть в салатник варене м'ясо, жовтки, моркву і горох. Заправте салат дрібкою солі і домашнім соусом.
7. Перемішайте салат.
8. Візьміть довгу тарілочку або овальне блюдо. Салат викладайте, надаючи йому форму сніговика.
9. Зверху салат покрийте шаром тертого білка.
10. І останні штрихи: оформіть рот, ніс, очі, зробіть відерце-шапочку, руки. Майонезом оформіть сніжинку, сніг на відерці, на руках і під сніговиком. Ось і все, салат готовий!
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
29 хвилин назад

Заливне з сьомги і креветок - до Нового року.


Продукти:
- 700 р – філе сьомги;
- 10 шт креветки;
-1 шт. – ріпчаста цибуля;
- 2 зубчики – часник;
- 1 шт. – морква;
- вода;
- горошок консервований;
- 2 шт – лавровий лист;
- желатин;
- гвоздика;
- сіль, перець.

Приготування:

У киплячу воду кладемо філе сьомги, моркву, ріпчасту цибулю, гвоздику, лавровий лист і варимо. За 5 хвилин до готовності додаємо сіль, перець і часник. Варимо до готовності.
В цей же час в іншій каструлі відварюємо креветки.
Рибу розбираємо на шматочки,
Моркву нарізаємо кружечками.
Бульйон, в якому варилася риба проціджуємо.
Коли желатин розбухне кладемо його в теплий бульйон, і ставимо на газ, (не кип'ятити).
Очищаємо креветки.
Викладаємо у форму шарами:
-морква,
-креветки,
-горошок і рибу,
Заливаємо все остившім бульйоном з желатином.
Прибираємо форму в холодильник до повного застигання.
Дістанемо застиглий холодець (помістити форму на 1 хвилину в гарячу воду)
Приємного апетиту!
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
29 хвилин назад

Брутальний різдвяний пеньок.


Рецепт насправді не складний як і виконання - але виглядає на мій погляд все дуже добре)

Натуралістично та смачно - прикраса новорічному столу.

Вам знадобиться:

тісто:
5 яєць;
1 склянка цукру;
1 склянка борошна;
1 ч/л ванільного екстракту;
30 мл оливкової олії.
2/3-1 стакан пюре манго;

крем шантильї:
1 стакан жирних вершків;
1 ч/л ванільного екстракту;
3-4 ст/л цукрової пудри;
сік 1/4 лимона(опційно);

ганаш:
300 г молочного шоколаду;
100 г гіркого шоколаду;
200 мл вершків мінімум 20%;
60-80 г подрібненого мигдалю;
щіпка солі;
1/3 ч/л кориці;

Як готувати:

1. Готуємо бісквіт:
Яйця змішати з цукром і відправити на водяну баню. Збивати поки маса не посвітлішає і не збільшиться в об'ємі в 2-3 рази. Продовжуючи збивати трохи остудити. Додати просіяне борошно, масло і ванільний екстракт. Акуратно перемішати віночком рухами зверху-вниз.

2. Вилити тісто у застелену пергаментом форму для випікання основи рулету(плоский лист в середньому 25*45 або 20*40 см) Випікати при 180 С хвилин 10 - до рум'яного кольору.
Змочити вафельний рушник у холодній воді і застелити стіл, перевернути на рушник деко з бісквітом, акуратно прибрати форму, зняти дбайливо пергамент (при необхідності зверху теж покласти на хвилину вологий рушник а потім знімати папір) Не чекаючи поки бісквіт охолоне згорнути його з нижнім рушником в рулет і дати постояти хвилин 15-20. Потім можна розгорнути і прибрати рушник.

3. Приготувати шантильї - збити вершки з цукровою пудрою і іншими інгредієнтами і в крем консистенції м'яких піків.

4. Бісквіт змастити добре пюре манго, дати постояти 5-10 хвилин, промазати шантильї і згорнути тугий рулет. Загорнути в плівку або фольгу і прибрати в холодильник на 20-30 хвилин.

5. Тим часом приготувати ганаш - розтопити на водяній бані шоколад, додати прянощі, сіль, мигдаль і вершки і перемішати до однорідності.

6. Змастити рулет тонким шаром ганаша, залишки якого перекласти в кондитерський мішок. Прибрати в холодильник на 1 годину.
За допомогою кондитерського мішка відсадити на рулет смужки різної величини і напряму імітуючи кору дерева. Прибрати на 30 хвилин у холодильник.

7. Маленьким ножем або як я лопаткою для пересадки кімнатних рослин відкоригувати кору дерева (роблячи більш грубу геометричну поверхню наближену до натуральної - процес не швидкий але і не складний - головне трохи терпіння.)
Відправити рулет на 30 хвилин у холодильник

8. Змастити рулет з допомогою пензлика холодною водою і присипати какао. Зняти надлишки за допомогою сухої м'якої кисті або просто здувши акуратно.

9. Обрізати теплим ножем краї пенька і прибрати на пару годин в холодильник.

Нарізати порційно теплим ножем.

Приємного апетиту!
Редагувалось: 1 раз (Останній: 15 грудня 2016 у 12:29)
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
29 хвилин назад

Новорічні ідеї для закусок.

Проглянути фото
Редагувалось: 1 раз (Останній: 16 грудня 2016 у 17:39)
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
29 хвилин назад

12 салатів на святковий стіл.



1). Салат «Королівський»

Коли оселедець під шубою і олів'є давно набридли, хочеться чогось нового. У пошуках простого і смачного салату можна вбити багато часу. Але далеко ходити не треба: всі інгредієнти для цього салату доступні кожному!

Інгредієнти:
- 250 г відвареної свинини;
- 2-3 картоплини;
- 1 цибулина;
- жменя очищених горіхів;
- 100 г чорносливу;
- 1 варена буряк;
- Варена морква -1;
- 2 варених яйця;
- 150 г твердого сиру;
- майонез.

Приготування:
Чорнослив залийте окропом і дайте йому постояти 20 хвилин. Злийте воду і наріжте чорнослив. Відварену картоплю почистіть і наріжте кубиками. Також наріжте кубиками м'ясо. Дрібно нарубаєте цибулю, натріть моркву і буряк на крупній тертці. Яйця наріжте соломкою. Подрібніть горіхи в блендері, сир натріть на дрібній тертці.

Всі підготовлені інгредієнти салату викладіть на блюдо шарами:
картопля, майонез;
цибулю, м'ясо, майонез;
морква, майонез;
чорнослив, горіхи, майонез;
буряк, майонез;
яйця майонез;
сир.
Перед подачею дайте салату настоятися в холодильнику не менше 2 годин.

2). Салат «Царський»

Від такого салату не відмовиться навіть цар. Насичений і прекрасний смак салату «Царський» з морепродуктами здасться вам чарівним. Якщо не знаєте, що приготувати на Новий рік, тоді візьміть на озброєння цей рецепт.

Інгредієнти:
- 1 кг свіжоморожених кальмарів;
- 200 г твердого сиру;
- 200 г червоної ікри;
- 5 яєць;
- 4 бульби картоплі;
- 300 г майонезу.

Приготування:
Відваріть кальмари до готовності (2-3 хвилини), почистіть і наріжте соломкою.
Відварену картоплю почистіть і натріть на крупній тертці. Відваріть яйця круто, натріть на середню терку. На великій тертці натріть сир.
Викладайте салат шарами в такій послідовності: кальмари, майонез, ікра, картопля, майонез, ікра, сир, майонез, ікра, кальмари. Покрийте салат тертим яйцем і прикрасити ікрою.
Готовий салат залиште в холодильнику на півгодини, після чого можна подавати до столу.

3). Салат «Кучерявий»

Напевно вам набридли звичайні жирні салати, а хочеться чогось з новим смаком. Пропонуємо вам салат «Кучерявий» - легке і ніжне блюдо.

Інгредієнти:
Сира морква -1;
-1 велике кисло-солодке яблуко;
- 200 г крабових паличок;
- 4 варених яйця;
- 1 банка консервованої кукурудзи;
- майонез.

Приготування:
Почистіть моркву і яблуко. Натріть їх окремо на дрібній тертці. Відварені круто яйця охолодіть і також натріть на дрібній тертці. Крабові палички натерти на крупній тертці або подрібніть ножем.
На блюді, на якому будете подавати салат, зробіть сіточку з майонезу, викладіть зверху шар моркви. Змастіть майонезом і викладіть шар тертих яєць. Повторіть сіточку з майонезу, викладіть яблуко, знову майонез, крабові палички, майонез і кукурудза.
Кукурудза буде прикрасою для салату, тому зверху покривати її майонезом не потрібно. Залиште салат на пару годин у холодильнику, щоб він настоявся, і можна подавати до столу.
Як ви могли помітити, приготований салат без солі, що не впливає на його яскравий та оригінальний смак. При бажанні можна трохи посолити за смаком салат.

4). Салат «Ізабелла» з морквою по-корейськи.

З морквою по-корейськи виходять неймовірно смачні і пікантні салати. Дійсно, раз спробувавши такий салатик, вже не втримаєшся від добавки.

Інгредієнти:
- 2 копчені стегенця;
- 5 яєць;
- 500 г печериць;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- 3 солоних огірка;
- морква по-корейськи.

Приготування:
Відваріть яйця, почистіть і дрібно наріжте. Подрібніть гриби з цибулею і окремо підсмажте на рослинній олії.
Всі підготовлені інгредієнти салату викладайте шарами. Кожен шар змащувати майонезом.
1 шар: нарізане стегенце.
2 шар: гриби.
3 шар: цибуля.
4 шар: яйця.
5 шар: нарізані кубиками солоні огірки.
6 шар: морква по-корейськи.
Прикрасити салат можна квіточкою з редису і зеленню.

5). Салат «Монгольська гірка»

Смачний і оригінальний салатик на основі буряків і курки. Виглядає дуже цікаво, а смак такий, що за вуха не відтягнеш!

Інгредієнти:
- 4 варених буряків;
- 2 варених морквини;
- 1 жменю чорносливу;
- 150 г твердого сиру;
- 400 г курячого м'яса;
- 3 зубчики часнику;
- 2/3 ст. волоських горіхів;
- пучок свіжого кропу;
- майонез.

Приготування:
Натріть на середній тертці буряк, змішайте з пропущеним через прес часником. Посоліть і заправте майонезом.
Натріть моркву, змішайте з натертим сирком.
Обсмажену курку подрібніть і змішайте з нарізаними горіхами. Додайте пару ложок майонезу і добре перемішайте.
Чорнослив наріжте.
Укладіть салат шарами: половина буряка, курка, трохи майонезу, морква з сиром, майонез, чорнослив, майонез. Зверху викладіть решту буряка. Салат прикрасити подрібненим кропом, майонезом і волоськими горіхами.

6). Салат «Ананасовий букет»

Ананаси і курка прекрасно поєднуються один з одним. Якщо плануєте приготувати на Новий рік чарівний і дуже смачний салат, тоді скористайтеся цим рецептом.

Інгредієнти:
- 500 г курячої грудки;
- 3-4 цибулини;
- 4-5 яєць;
- 400 г маринованих шампіньйонів;
- 2 картоплі;
- 200 г сиру;
- 1 банка консервованих ананасів;
- майонез.

Приготування:
Відваріть м'ясо з додаванням лаврового листа, часнику, запашного і чорного перцю. Отсудіть, наріжте кубиками.
Наріжте цибулю півкільцями, залийте окропом і залиште на 10-15 хвилин. Промийте цибулю і замаринуйте його в холодній воді з оцтом, сіллю і цукром.
Сир натріть на крупній тертці. Відваріть яйця, остудіть, очистіть і натріть на крупній тертці.
Викладайте всі інгредієнти салату шарами в такій послідовності: цибуля, майонез, м'ясо, картопля, гриби, яйця, майонез, сир, майонез.
Прикрасьте салат шматочками ананаса і зернами граната.

7). Салат з морквою і куркою.

Цей ніжний, але дуже простий у приготуванні салатик обов'язково вам сподобається. Прикрашений салат кукурудзою, що дає йому ніжну нотку. Правда, прикраса салату кукурудзою не є обов'язковою.

Інгредієнти:
- 400 г курячого філе;
- 100 г моркви по-корейськи;
- 5 яєць;
- 100 г твердого сиру;
- 100 г майонезу;
- сіль, перець за смаком;
- болгарський перець, зелень і кукурудза для прикраси.

Приготування:
Наріжте відварне філе кубиками. Почистіть яйця, відокремте білки від жовтків. Подрібніть корейську моркву. Натріть білки, сир і жовтки на дрібній тертці.
Викладайте салат на блюдо шарами, змащуючи кожен майонезом: курка, половина корейської моркви, жовтки, сир, корейська морква, білки. Прикрасьте салат кукурудзою, зеленню і болгарським перцем або по своєму смаку.

8). Салат в сирному кошику.

Коли набридають звичайні листкові салати, хочеться приготувати щось нове і незвичайне. Хороший варіант - це порційний салат в кошику з сиру.

Інгредієнти:
- 300 г курячого філе;
- 3 картоплини;
- 4 яйця;
- 1 морквина;
- 2 ківі;
- 1 середнє кисло-солодке яблуко;
- 1 банка консервованого горошку;
- 70 г сиру.

Приготування:
Відваріть грудку, остудіть і наріжте невеликими кубиками. Морква, яйця, картоплю відваріть, остудіть і наріжте кубиками. Очистіть яблука і ківі від шкірки, наріжте кубиками. Змішайте всі інгредієнти і додайте горошок. Посоліть за смаком, заправте майонезом. Перекладіть салат в сирний кошик.
Для приготування сирного кошику - натріть сир на крупній тертці і викладіть на розігріту сковороду тонким шаром. Коли сир розплавиться, акуратно перекладіть його на перевернуту догори дном банку. Поставте в холодильник на 10 хвилин, щоб сир застиг. Прикрасьте салат за своїм бажанням.

9). Салат «Червона шапочка»

Цей рецепт салату «Червона шапочка» припаде до смаку всім любителям гранатів. Якщо вам вже приївся салат «Гранатовий браслет», то чому б не спробувати щось нове, але не менш смачне і незвичайне?

Інгредієнти:
- 500 г курячого філе;
- 1 середня цибулина;
- листя салату для прикраси;
- 1 середня морквина;
- гранат;
- яйця;
- майонез;
- 100 г чищених горіхів;
- картопля.

Приготування:
Відварити куряче філе до готовності (30 хвилин), потім обсушити. Відваріть в шкірці картоплю і моркву, дайте охолонути. Подрібніть горіхи, кілька штук залишити для прикраси. Вимийте листя салату і обсушіть. Очистити гранат, розберіть на зерна.
Застеліть плоске і широке блюдо листям салату. Викладіть на них шарами цибулю, картоплю, курку, горіхи, яйця, моркву, сир. Кожен шар змащувати майонезом. Сир майонезом не змащуйте, а відразу ж прикрашайте зернами гранатів і волоськими горіхами.

10). Салат«Кучугурі»

Засніжені кучугури - такий же символ Нового року, як і ялинка. Так чому б не приготувати для новорічного столу красивий і незвичайний салат «Кучугурі»? Страва виглядає дуже легко і ніжно.

Інгредієнти:
- 2 картоплі;
- 2 морквини;
- 1 цибулина;
- 1/2 червоного болгарського перцю;
- 1 банку рибних консервів;
- 5 яєць;
- 2 зубчики часнику;
- майонез;
- сир.

Приготування:
Відваріть в мундирі картоплю, моркву, яйця. Остудіть і почистіть всі інгредієнти. Подрібніть цибулю в блендері разом з рибними консервами.
Тепер збираємо салат. На блюдо викладіть шар натертого на крупній тертці картоплі. Змастіть майонезом. Зверху викладіть натерту на крупній тертці моркву і змастіть майонезом. Третій шар салату - консерви з цибулею (якщо вам не подобаються рибні салати, тоді замініть консерви на відварну курку) і змастіть майонезом. Викладіть шар дрібно нарізаного болгарського перцю.
Варені яйця почистіть і наріжте їх на половинки вздовж. Видаліть жовтки, розімніть їх виделкою, змішайте з пропущеним через прес часником. Заправте майонезом. Начиніть цією сумішшю білки і викладіть яйця на салат. Зверху змастіть майонезом яйця (дуже зручно робити це силіконової пензликом) і посипте натертим на дрібній тертці сиром.

11). Салат з червоною рибою і апельсином.

Цей салат з малосольною сьомгою або фореллю можна по праву вважати екзотичною версією оселедця під шубою. А екзотично з тієї причини, що замість овочів використовують фрукти, а вірніше - апельсин.

Інгредієнти:
- 200 р малосольною червоної риби;
- 3 варених яйця;
- 1 великий апельсин;
- оливки без кісточок;
- 40 г сиру;
- майонез;
- сіль;
- мелений перець;
- 1-2 ст. л. червоної ікри.

Приготування:
Відокремте білки від жовтків. Білки натріть на дрібній тертці, жовтки - порубаєте ножем. Вимийте апельсин, зріжте шкірку і видаліть м'якоть від плівок, наріжте кубиками. Натріть сир на дрібній тертці. Оливки наріжте соломкою. Зберіть всі інгредієнти салату шарами.
1 шар: половина білків, майонез, сіль і перець за смаком;
2 шар: жовтки, майонез, сіль і перець за смаком;
3 шар: половина червоної риби;
4 шар: оливки;
5 шар: що залишилася риба;
6 шар: сир, майонез;
7 шар: апельсин;
8 шар: білки, що залишилися, майонез, сіль і перець за смаком.
Зверху прикрасьте салат ікрою і оливками.

12). Салат «Лісовик»

Салат «Лісовик» - це прекрасний варіант святкового салату. При цьому ніяких заморських інгредієнтів не використовується. Все дуже просто і доступно.

Інгредієнти:
- 1 куряче філе;
- 2 цибулини;
- 400 г печериць;
- 2 яйця;
- 100 г твердого сиру;
- 1/2 ст. чищених волоських горіхів;
- майонез;
- маслини.

Приготування:
Відваріть грудку і наріжте шматочками. Наріжте цибулю і печериці, обсмажте окремо на сковороді. Натріть на крупній тертці варені яйця і сир. Змішайте всі інгредієнти, додайте горіхи, заправте майонезом, посоліть за смаком.
У центр плоскої страви поставте склянку або пляшку. Навколо викладіть салат, трохи придавлюючи його ложкою. Приберіть пляшку, прикрасьте салат зеленню і маслинами.

Приємного апетиту!
Редагувалось: 1 раз (Останній: 18 грудня 2016 у 09:00)
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
29 хвилин назад

Новорічна "Ялинова шишка".


Вам знадобиться:

Для тіста:
- 4 яйця,
- 120 г цукру,
- 20 г какао-порошку,
- 110 г борошна,
- 1 ч. л. розрихлювача,
- мелена гвоздика (на кінчику ножа), кориця, імбир, мускатний горіх - все за смаком.

Для крему:
- 250 г шоколадного маскарпоне,
- 100 г шоколаду,
- 2 ст л коньяку,
- шоколадні пластинки для прикраси.

Торт у вигляді ялинової шишки.

Час приготування: 40 хвилин.
Порцій: 4

Як готувати:

1. Духовку розігріти до 180 градусів. Деко вистелити папером, змастити маслом.

2. В окрему миску просіяти сухі інгредієнти, спеції. Яйця збити з цукром до пишності, всипати суху суміш, перемішати лопаткою. Вилити тісто на деко, розрівняти, постукати листом об стіл, щоб тісто розтеклося рівномірно. Випікати 12 хвилин, до готовності. Перекласти на решітку, зняти папір і остудити.

3. Для крему розтопити шоколад. Маскарпоне (бажано кімнатної температури) злегка збити міксером з підігрітим коньяком, додати шоколад, добре перемішати міксером на маленькій швидкості.

4. З шматка картону вирізати трафарет за формою схожою на шишку. Остиглий бісквіт розрізати на 3-4 однакових прямокутника. Покласти один на одного і на трафарет. Тримаючи ніж під кутом зрізати надлишки бісквіта так, щоб утворилося схоже на шишку. Насправді, це дуже просто зробити, але складно описати процес.

5. Перемазати кремом шари, залишками змастити верх. Акуратно приклеїти шоколадне драже зверху. До подачі поставити в холодильник.

Приємного апетиту!
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
29 хвилин назад

Закуска «Блинні пеньки»


Інгредієнти:

- Млинці готові - 12 штук;
- Сьомга слабосолона - 200 грам;
- Сир Філадельфія - 200 грам;
- Гриби опеньки консервовані - 100 грам;
- Зелень.

Опис процесу приготування:

На будь-яке свято, а тим більше Новий рік, підійде така смачна закуска - рулетики з млинців у вигляді пеньків з начинкою слабо-солоної сьомги і сиру філадельфія. Для цієї закуски беремо рецепт з млинців на молоці (500 мл) + 3 яйця + 1 склянка борошна, сіль, цукор.

Отже, підготуємо продукти.

Беремо 2 млинця, розрізаємо їх навпіл. І кладемо внахлест один на одного.

Намазуємо сиром і посипаємо рубаною зеленню.

Тонким шаром викладаємо тонко нарізану сьомгу або горбушу.

І закручуємо тепер рулетик.

Ось такий рулетик повинен вийти у вас.

Тепер нам знадобляться мариновані опеньки. Вибираємо найменші, обрізаємо ніжки коротшими.

Робимо з боків надріз ножем і вставляємо туди грибок, ставимо пеньок. Знизу надрізаємо млинець з 2-3 сторін щоб він стояв.

А зверху просто встромляємо гриби. Ставимо відразу на блюдо і низом прикрашаємо зеленню. Петрушкою, кропом.

Приємного апетиту!
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
29 хвилин назад

Салат "Сніговик"


Приготування.

У підсоленій воді відваріть 450 г курячого філе, а потім остудіть і наріжте дрібними кубиками.

Промийте 3 картоплі середньої величини і відваріть, підсолюємо воду після закипання.
Готову картоплю, остудіть, очистіть і наріжте дрібними кубиками.
У підсоленій воді відваріть 3 - 4 яйця, а потім остудіть під холодною водою, очистіть і відокремте білки від жовтків.
Натріть білки на дрібну тертку, а жовтки нам не знадобляться.
Дрібно наріжте 250 г. маринованих грибів.
Салат викладається на блюдо шарами, кожен з яких промащується майонезом, крім білків.
Спочатку викладіть гриби, потім огірки, картоплю і білки.
Для прикраси відваріть моркву і зробіть з неї щоки, рот і ніс сніговика.
Очі і вії зробіть з маслин.
Дайте салату просочитися перед подачею на стіл.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
29 хвилин назад

Зимовий салат "Шишки"


У Новорічну ніч господині зазвичай намагаються приготувати щось незвичайне, оригінальне і красиве.
Ось вашій увазі рецепт простого, але дуже красивого салату, який стане родзинкою новорічного столу!

Салат викладати шарами, кожен шар змащувати майонезом.

1. Шар — відварної картоплі, натертої на тертці.
2. Шар — копчена курка, дрібно порізана.
3. Шар — цибуля, ошпарена окропом.
4. Шар — кукурудза консервована (можна взяти горошок, або мариновані огірки).
5. Шар — відварених яєць.
6. Шар — плавленого сира, натертого на тертці і змішаного з дрібно порубаними горіхами (можна взяти будь-які).

Надати салату форму шишок, прикрасити мигдалем.
В якості зелені можна взяти розмарин або соснові гілочки.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
29 хвилин назад

Складаємо список продуктів для Новорічного столу!


1. Ікра.
2. Хліб, Лаваш, Багет.
3. Сир для нарізки, салатів, гарячого.
4. Для салатів куряче філе.
5. М'ясна нарізка (шинка, ковбаса, буженина і т. п.).
6. Рибна тарілка (сьомга, форель тощо).
7. Мариновані огірки для салатів, закусок. Краще брати з низьким вмістом оцту.
8. Маслини, Оливки
9. Сметана для заправки салатів, гарячого.
10. Соління (гриби, помідори, часник і т. п).
11. Свіжі овочі (огірки, помідори, перець).
12. Овочі для салатів (картопля, морква, цибуля, буряк тощо).
13. Оселедець для салату.
14. Зелень (кріп, цибуля зелена, петрушка тощо).
15. Консервовані продукти: горошок і кукурудза.
16. Майонез для заправки салатів, закусок.
17. Кетчуп або томатна паста. Вибирайте з хорошим складом.
18. Шпроти та рибні консерви для салатів, закусок.
Фрукти (мандарини, виноград, банани, лимони, груші, яблука тощо).
19. Оливкова або соняшникова олія.
20. Крабові палички.
21. Яйця. Візьміть побільше, щоб не ходити в магазин кілька разів.
22. Гриби печериці свіжі.
23. Масло вершкове з натуральним складом.
24. М'ясо або риба для гарячого блюда (свинина, яловичина, курка, качка, форель, сьомга і т. п.).
25. Напої.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
29 хвилин назад

Салат "Суші".


Цей салат підходить для будь-якого свята. Цікавий цей рецепт тим, що інгредієнти схожі з тими, які потрібні для приготування суші, і за смаком салат нагадує саме їх.

Інгредієнти:

- Слабосолона червона риба (її можна купити, а можна засолити в соєвому соусі) - 300 гр.;
- Рис — 300 гр.;
- Свіжі огірки — 2 шт.;
- Велика морква — 1 шт.;
- Яйця — 4 шт.;
- Велика червона цибулина;
- Пучок зеленого цибулі;
- Пучок кропу;
- Васабі (Васабі, який також відомий, як «японський хрін» або «зелена гірчиця», до столу подається у вигляді тертого кореня або готової пасти, яка має гострий пекучий смак, властивий гірчиці, а не перцю, не обпікає язик, а віддається в носі, не залишає запаху і швидко проходить. Заздалегідь змішайте порошок васабі з гарячою водою),
- Майонез.

Приготування:

Змішайте майонез з васабі. Це буде заправка салату, саме їй ми будемо промащувати шари. Відваріть рис таким же способом, як для суші.

Це робиться так:

рис промити, залити водою (на 1 частину рису півтори частини води), поставити на вогонь, щоб википіла вода (це займе близько 7 хвилин). Зменшити вогонь до мінімуму і варити ще 15 хвилин. Потім знімаємо з плити і даємо настоятися близько півгодини. Моркву і яйця теж треба відварити. Поки частина складових салату знаходиться на плиті, підготуємо інші продукти:

наріжемо невеликими шматочками рибу, огірки кубиками, дрібно нашинкуєм цибулю.

Зелень також можна нарізати заздалегідь. Відварену моркву і яйця натріть на тертці. Змішайте яйця з зеленою цибулею і заправте васабі-майонезною заправкою. А тепер укладайте салат шарами, не забуваючи змащувати їх сумішшю майонезу і васабі.

1 - шар — рис, його необхідно промазати заправкою,
2 - шар — риба,
3 - шар — кріп,
4 - шар — фіолетова цибуля,
5 - шар — огірок, промажте зверху майонезом з васабі,
6 - шар — яйця з цибулею,
7 - шар — морква, її теж промазуємо заправкою.

Можна додати сир за бажанням.
Даємо салату постояти в холодильнику близько двох годин і подаємо на стіл.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1156
г. Гадяч
29 хвилин назад

Салат "Різдвяний вінок".


Інгредієнти:

- Рис варений - 1 склянка;
- Крабові палички - 200 грам;
- Яблуко - 1 шт;
- Помідори - 2 шт;
- Сир твердий - 50 грам;
- Кріп свіжий - 1 пучок;
- Цибуля зелена - 1 пучок;
- Майонез - за смаком;
- Сіль, перець - за смаком.

Приготування:

На святковий стіл можливо приготувати смачний салатик "Різдвяний вінок". Цей салат викладається у формі кільця і прикрашається великою кількістю зелені. Дивлячись на такий салат відразу відчувається новорічна атмосфера. Для цього варіанту салату використовуються крабові палички, рис, яблука, помідори і твердий сир, а також зелена цибуля і кріп для оформлення. Крабові палички нарізати середніми шматочками, пару штук відкласти для оформлення свічок. Також нарізати кубиками помідори і яблука, вони додадуть салату соковитість. З'єднати їх з крабовими паличками. Додати в салат варений рис, перемішати. Натерти сир і додати в салат.

У центр тарілки поставити півлітрову банку або широкий стакан. Викласти салат по колу формуючи кільце. Трохи притиснути долонею до стінок банки. Подрібнити зелену цибулю і терту частину кропу. Посипати кільце зверху. Залишок кропу невеликими гілочками викласти по колу. З відкладених крабових паличок зробити свічки: розрізати паличку на 2 частини, ножем зробити невеликий надріз з одного боку. З помідора вирізати "вогонь" і вставити його в отвір. Верх салату прикрасити перцем і шматочками помідорів.
Сторінки: 1 2 Наступна Останній

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз