Ідеї святкового меню. Що приготувати?

Цікаві рецепти для святкового столу.
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1389
г. Гадяч
7 годин назад

Ідея до святкового столу.


Інгредієнти:

- Плавлений сир — 200 грам;
- Часник — 2 зубчики;
- Майонез — 2 чайні ложки;
- Оливки без кісточок — 50 - 70 грам;
- Паприка мелена — 15-20 грам;
- Листочки для декору.

Кількість порцій: 10

Як приготувати:

1. Підготуйте продукти для закуски.
2. Плавлений сир натріть на дрібній тертці, додати до нього майонез і пропущений через прес часник. Гарненько перемішайте масу. Солити не потрібно, так як сирок вже містить сіль.
3. Візьміть чайну ложку сирної маси, вкладіть в неї оливку.
4. І згорніть в кульку. Сирок дуже податливий, чудово катається в кульки. Не варто класти більше майонезу, ніж зазначено в рецепті, кульки повинні тримати форму.
5. Кожну кульку обваляйте в меленій паприці.
6. Зробіть зубочисткою проколи в кульках, які потім вставте листочки.

Закуска готова, приємного апетиту!
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1389
г. Гадяч
7 годин назад

Шуги з медом і маком.


Шуги – старовинне українське блюдо. Готують його в основному на Маковія 14 серпня. Але і в пост хочеться чогось солоденького і смачненького. Чому б не приготувати?

Інгредієнти:

- Борошно — 500 г.;
- Вода — 1 ст.;
- Мед — 1 ст.;
- Мак — 1 ст.;
- Соняшникова олія — 3-4 ст. л.

Приготування:

1. Замішуємо прісне тісто і робимо з нього 5 колобків, розкачуємо їх товщиною не менше 0,5 см за розміром сковороди.
2. Щоб було красиво, краще відразу з допомогою тарілки обрізати краї. Вийде з обрізків шостий колобок.
3. Коржі підсмажуємо на олії з двох сторін.
4. Готові коржі складаємо на тарілку.
5. Мак запарюємо окропом і розтираємо в макітрі макогоном. Потім додаємо 2-3 ст. ложки води і нагріваємо мак до кипіння. Додаємо мед і добре розмішуємо. Змащуємо маком коржі з медом і складаємо один на інший, як торт. Верхній корж змащуємо тільки медом.
6. Якщо залишалося трохи маку, можна прикрасити їм верхній корж. Торту треба дати трохи постояти, щоб коржі просочилися медом. Але не чекайте, що просочені коржі будуть дуже м'якими. Тому або відрізайте маленькими шматочки, або їжте пошарово.

Приємного апетиту!
Редагувалось: 1 раз (Останній: 28 лютого 2017 у 20:44)
Вся активність на сайті → тут...
Відвідувач
tigrova
Повідомлення: 19
г. Голобы
3 дня назад
Для мене головне блюдо - це торт. Без нього не буде атмосфери свята. Торти на замовлення - це оригінально, стильно і смачно!
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1389
г. Гадяч
7 годин назад

Святковий рулет з лосося.

склад:
- щіпка мускатного горіха,
- молоко - 100 мл.,
- філе лосося, по 450 г. кожне - 2 шт.,
- оливкова олія,
- свіжий білий хліб без кірки - 250 г.,
- свіжозаморожений зелений горошок - 300 г.,
- гілочки петрушки - 2 шт.,
- філе камбали - 350 г.,
- морква - 1 шт.,
- сіль перець,
- білок - 1 шт.

Приготування:

Крок 1.
Моркву очистити і відварити в киплячій підсоленій воді.
Дати охолонути і нарізати кубиками завбільшки з горошину. В окремій каструлі відварити в киплячій воді зелений горошок. Відкинути на друшляк.
Петрушку вимити, обсушити і розібрати на листочки. Дрібно нарізати їх.

Крок 2.
Хліб розмочити в молоці. Філе камбали подрібнити блендером в пюре. Додати розмочений і злегка віджатий хліб, білок, мускатний горіх, сіль і перець. Перемішати до однорідності. Покласти морквину, зелений горошок і петрушку. Ще раз акуратно перемішати, поставити в холодильник.

Крок 3.
Зрізати з потовщеної частини одного філе поздовжній шматок шириною приблизно 3 см так, щоб спинка і черевце вийшли однакової товщини.

Крок 4.
На другому філе зробити на потовщеній частині вправо і вліво глибокий поздовжній надріз, не доходячи до краю 1,5 см. Розкрити цю частину. В результаті має вийти три шматка - один великий, другий трохи менше і третій у вигляді товстого бруска.

Крок 5.
Викласти по центру великого шматка половину приготовленої начинки, залишивши з кожного боку по 5 см вільними. Помістити на начинку брусок.

Крок 6.
Зверху розподілити решту начинки, накрити меншим шматком риби. Підняти вільні краї нижнього філе і закріпити їх дерев'яними зубочистками. Змастити рулет маслом, загорнути у фольгу і поставити в розігріту до 200 ° С духовку на 35 хв.
Дати охолонути до кімнатної температури, потім переставити в холодильник. Перед подачею зняти фольгу, видалити зубочистки і нарізати рулет порційними шматками.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1389
г. Гадяч
7 годин назад

Закуска «Мітла відьми».


Настільки незвичайна закуска насправді складається з дуже простих інгредієнтів.

Вам буде потрібно:
- Солона соломка (печиво) - 100 гр.,
- Сир - 150 гр.,
- Зелена цибуля - пучок.


Як готувати:

1. Сир нарізати тонкими скибочками, а можна купити з нарізкою. Кожен шматочок сиру надрізати так, щоб вони утворили як би бахрому.

2. Навколо солоних соломинок обернути сир і зафіксувати пір'їнками зеленої цибулі.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1389
г. Гадяч
7 годин назад

Легкий курячий холодець.


Смачний холодець можна приготувати не тільки зі свинини і яловичини.

Варто знати про рецепт
Склад такий:
- 1 курка вагою 1,2-1,5 кг,
- 1 теляча ніжка,
- 1 морква середнього розміру,
- 1 цибулина,
- 2-4 лаврових листки,
- 8-10 горошин чорного перцю,
- 2-3 зубчики часнику,
- сіль, перець - за смаком.

Приготування холодця з курки:

1. Як слід промийте курку і телячу ніжку в холодній проточній воді. Курку обробити на 4 великих шматка.

2. Скласти птицю і телячу ніжку в каструлю. Залити холодною водою так, щоб вона тільки покривала м'ясо, і поставте каструлю на вогонь. Як тільки почне утворюватися піна, знімайте її. Після того як вода закипить, відразу ж зменшіть вогонь. Покладіть в каструлю очищену цілу моркву і цибулину. На цибулині можна залишити нижній шар лушпиння - при варінні він додасть бульйону красивий золотистий колір. Посоліть.

3. Залиште каструлю варитися на повільному вогні на 3-4 години. Пам'ятайте, що гарний прозорий холодець вийде тільки якщо бульйон буде нудитися, не допускайте його інтенсивного кипіння.

4. За півгодини до закінчення варіння додайте в каструлю горошини чорного перцю, а за 10 хвилин до вимкнення вогню - лавровий лист.

5. Зніміть каструлю з плити і шумівкою дістаньте з бульйону курку, ніжку, цибулю і моркву. Відокремте м'ясо птиці від кісток і дрібно нарубайте. Покладіть його в глибоку миску, поперчіть, додайте дрібно нарізаний часник і добре перемішайте.

6. Викладіть м'ясо птиці в форму для холодцю і залийте процідженим бульйоном. Коли бульйон охолоне, поставте холодець в холодильник. Через кілька годин його можна буде подавати.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1389
г. Гадяч
7 годин назад

Смачна закуска зі смажених печериць.


Ці соковиті, ароматні, дуже смачні смажені грибочки можна приготувати на святковий стіл, або просто на вечерю, якщо раптом несподівано гості - піде як закуска...

потрібні такі продукти:
- Печериці,
- Сіль,
- Борошно,
- Соняшникова олія (дла смаження)

Приготування.

mail1 Печериці порізати, та спосолити.

Обваляти нарізані печериці в борошні і смажити їх на соняшниковій олії.

Подавати смажені гриби можна зі сметанним соусом.

В пост такі смажені печериці будуть в нагоді. Смак настільки насичений і різноманітний!

З часничком нагадує курочку гриль,
з кропом - смажені пиріжки,
з зеленою цибулькою - чіпси ...

Це дуже смачно! JC_doubleup
Редагувалось: 1 раз (Останній: 28 листопада 2017 у 09:10)
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1389
г. Гадяч
7 годин назад

Салат Дід Мороз (Санта Клаус).


Інгредієнти на 3 порції:
- Твердий сир 60 гр.,
- Рис 150 стак. (200 мл.),
- Соєвий соус 2 ст.л.,
- Яйця 2 шт.,
- Гірчиця 1 ч.л.,
- Горбуша 200 гр.,
- Вода 3 стак. (200 мл.),
- Зелень 3 ст.л.,
- Перець чорний мелений - за смаком.

Приготування.

Варимо рис до готовності. З консервів зливаємо в миску сік, кісточки виймаємо, а рибу розминаємо виделкою.

Яйця варимо, жовтки від білків відокремлюємо.

Готуємо соус. Два жовтки розтираємо з рибним соком, гірчицею, кладемо сюди ж сир і білки, натерті на тертці. Додаємо соєвий соус, рубану зелень, перець, все перемішуємо.

Кладемо на блюдо рис, змащуємо соусом, поверх - рибу + соус. Продовжуємо викладати шари, формуючи фігурку Санта Клауса.

Червоний майонез для прикраси робимо так: в майонез кладемо буряковий сік або барвник. Змащуємо тіло Санти, щічки і ковпачок.

Бороду і окантовки шубки промазуємо білим майонезом. На ніжки і ручки йдуть маслини, на очі - гвоздика.

Сніжинки-зірочки ріжемо з сиру.

Салат повинен постояти в холодильнику години дві.
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1389
г. Гадяч
7 годин назад

Роли з млинців.


Роли з млинців, з рибою та ікрою - незвичайна красива закуска, яка зовнішнім виглядом нагадує популярну китайську кухню. Такі млинці не соромно поставити на найвишуканіший стіл.

Інгредієнти:
- Млинці - 10-12 шт.,
- Риба червона слабосолона - 150 г.,
- Філе солоного оселедця - 200 г.,
- Картопля - 500 г.,
- Сметана - 1 ст.л.,
- Масло вершкове - 50 г.,
- Ікра червона - 50 г.,
- Кріп або зелена цибуля - 1 пучок.

Млинці можна приготувати за вашим улюбленим рецептом (при приготуванні тіста додайте менше цукру, ніж зазвичай, тому що млинці будуть не солодкі, а солоні).

Як приготувати роли з млинців:


Картоплю відварити до повної готовності, додайте вершкове масло, сметану, посоліть. Багато солі не потрібно, так як риба солона.

Розімніть картоплю і збийте (не використовуйте блендер або комбайн, картопля буде в'язкою і несмачною).

Підготуйте рибу, звільнивши її від шкіри і кісток та наріжте шматочками.

Млинець викладіть на обробну дошку, змастіть шаром отриманого картопляного пюре.

На один край викладіть смужку оселедця і смужку зеленої цибулі або кропу.

Щільно скрутіть рулетиком.

На другий вид млинчиків викладіть ряд червоної риби і смужку червоної ікри поруч. Так само скрутіть в щільний рулет.

З цієї кількості інгредієнтів вийде ~ 12 млинчиків для ролів.

Отримані млинцеві рулетики гострим ножем наріжте поперек шматочками товщиною близько 1,5 см.

Викладіть на плоске блюдо щільно один до одного роли з оселедцем, а поруч - нарізані роли з сьомгою та ікрою.

Подавайте теплими зі сметаною або холодними як закуску.

Смачного! kez_16
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1389
г. Гадяч
7 годин назад

Салат "Собачка" з копченим м'ясом і сиром.


Салат з копченим м'ясом, сиром, маринованими огірками та корейською морквою, оформлений у вигляді символу 2018 року - собачки.

Ситний салат для новорічного столу в рік Собаки запам'ятається вам відмінним смаком і симпатичним оформленням.

Продукти (на 8 порцій):

Інгредієнти:
- М'ясо копчене (або куряча грудка) - 200 г.,
- Сир твердий - 200 г.,
- Огірки мариновані - 3-4 шт.,
- Яйця відварні - 4 шт.,
- Морква по-корейськи - 150 г.,
- Майонез - 160 г.,
- Маслини без кісточок - 4-6 шт ..

Салат можна приготувати як з копченим м'ясом (свининою чи яловичиною), так і з копченою курячою грудкою.

Як приготувати салат "Собачка" з копченим м'ясом і сиром:


▪ М'ясо або курячу грудку тонко наріжте (залиште маленький шматочок для прикраси). Натріть сир на середній тертці і наріжте мариновані огірочки.
▪ Додайте майонез і перемішайте.
(Можливо не додавати сіль, так як всі складові салату, на смак і так містять досить солі.)
▪ На блюді або плоскій тарілці сформуйте голову "собачки" з отриманого салату з копченим м'ясом, сиром і маринованими огірками.
▪ Варені яйця розділіть на білки і жовтки і натріть на дрібній тертці. Обсипте верх салату так, як показано на фото.
▪ З корейської моркви зробіть "вушка".
▪ З маслин зробіть "очі", "ніс", "брови" і "рот".
▪ З шматочка копченого м'яса акуратно зробіть "язичок".

Салат "Собачка" з копченим м'ясом і сиром готовий, можна подавати його до новорічного столу в рік Собаки.

Смачного. nyam
Редагувалось: 4 рази (Останній: 7 грудня 2017 у 21:53)
Вся активність на сайті → тут...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 1389
г. Гадяч
7 годин назад

Салат «Новорічний годинник».


Як приготувати гарний, смачний, дуже ошатний і святковий салат «Новорічний годинник».

Складові:

· 300 г відвареного курячого філе;
· 150 г чорносливу;
· По 100 г волоських горіхів, сиру і майонезу;
· 5 варених яєць;
· Сіль.

Спосіб приготування:

Дрібним кубиком нарізати чорнослив і остигле після варіння куряче філе.

Подрібнити в крихту горіхи.

Відокремити білки варених яєць від жовтків, на дрібній тертці потерти білки, жовтки теж - але окремо, теж саме виконати з сиром.

Збирати салат так:

взяти плоский круглий салатник, викласти першим шаром курку, змастити майонезом, потім шар жовтків, майонез, чорнослив, майонез, сир, майонез, горіхи, майонез, білки.

За допомогою підручних продуктів зробити циферблат з римськими цифрами від I до XII:

(їх можна викласти за допомогою корейської або звичайної відвареної тонко нарізаної моркви, тоненько нарізаних маслин або оливок, зелені, крабових паличок і т.д).

Склад інгредієнтів цього листкового салату може бути будь-яким наприклад з:

печінкою, яйцями, картоплею, солоними огірками, цибулею, морквою, або куркою та печерицями і т.д.

kez_16 Головне - салат повинен бути листковим, останнім шаром повинні бути терті білки або сир.
Вся активність на сайті → тут...
Сторінки: Перша Попередня 1 2

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз