Ідеї святкового меню. Що приготувати?

Цікаві рецепти для святкового столу. Як скласти святкове меню і зробити так, щоб обидві сторони (не тільки гості, але і господарі) залишилися задоволені...
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2789
г. Гадяч
23 хвилини назад

Закуска «Пінгвінчики».


Інгредієнти:

Оливки - 36 шт.,
Морква - 1 шт.,
Сир вершковий - 125 г.,
Сіль часникова,
Зелень,
Приправи.


Приготування.

Відбираємо оливки різних розмірів (порівну). Беремо очищену моркву, нарізаємо на кружки (18 штук). Виріжте невеликий трикутний шматочок з кожного кружка моркви для майбутніх ніг пінгвінів.

Далі беремо пом'якшений вершковий сир. Додаємо сіль, часник і зелень, все перемішуємо.

Зробіть невеликий надріз зверху донизу уздовж великих оливок. І заповніть вирізані отвори сиром. Закріпіть оливку на моркві за допомогою зубочистки.

Зробіть невеликі отвори-надрізи на другій оливкі. І вставте трикутні частини моркви і отвір. Носик готовий!
Встановіть маленьку оливку на зубочистку.


Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2789
г. Гадяч
23 хвилини назад

Закуска «Білі тюльпани» з яєць.


«Білі тюльпани» з фаршированих яєць та сиром, в честь 8 Березня.
Порадуйте улюблених смачною і красивою стравою в цей весняний день.

Складові.

Яйця - 5 шт.,
Сир плавлений - 100 г.,
Майонез - 1-2 ст. л.,
Часник - 1 зубчик (за смаком),
Сіль за смаком,
Перець чорний мелений - за смаком,
Цибуля зелена - 5 пір'я (за кількістю яєць),
Зелень свіжа (петрушка, кріп).


Приготування.

Для приготування закуски «Білі тюльпани» з фаршированих яєць підготуйте продукти за списком. Зелень промити, обсушити паперовим рушником.

Яйця відварити круто в підсоленій воді, але не довше 8-9 хвилин після закіпання, жовток не повинен посиніти. Остудіть в крижаній воді.

Очистіть варені яйця від шкаралупи.

Надріжте яйця хрестоподібно по верхівці і акуратно дістаньте жовток.

У глибоку миску складіть жовтки, натертий на дрібній тертці плавлений сирок, додайте подрібнений часник.

Заправте начинку майонезом, посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте до однорідного стану. (Якщо жовтки блідого кольору, підфарбуйте їх меленою паприкою.)

Перекладіть начинку в кондитерський мішок, шприц або просто в харчовий пакет з обрізаним куточком.

Наповніть приготовленою начинкою яєчні білки.

Перекладіть фаршировані яйця на блюдо для подачі. Вставте в кожен "тюльпан" перо зеленої цибулі у вигляді ніжки квітки. Прикрасьте закуску з яєць з плавленим сиром свіжою зеленню.


До подачі закуска «Білі тюльпани» повинна знаходитися в холодильнику, інакше фаршировані яйця можуть втратити форму.

Смачного! kez_16
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2789
г. Гадяч
23 хвилини назад

Салат до 8 березня.


Відмінний салат до 8 березня в домашніх умовах, який готується швидко і легко. Таку закуску можна поставити на будь-який святковий стіл, особливо в Міжнародний жіночий день.

Складові.

Помідори - 10 штук,
Крабові палички - 400 грам,
Сир - 150 грам,
Яйце - 4 штуки,
Майонез - 250 грам,
Цибуля зелена за смаком,
Огірок - 2 штуки.


Приготування.

1. Відмінне блюдо - салат до 8 березня, який можна готувати на будь-яке свято. Для початку потрібно витягти серцевину в помідорах. Для цього розріжте верхівку на 4 частини і чайною ложкою вийміть середину.


2. Начинка готується так: сир натираємо на дрібній тертці, крабові палички так само подрібнюємо, додаємо 4 варені яйця (їх теж натираємо), заправляємо все майонезом.


3. Начиняємо масою помідори. В принципі, начинку можете вибрати будь-яку, яка тільки поєднується з помідорами.


4. Викладаємо начинені помідори на блюдо, прикрашаємо зеленню і огірочками. Помідори будуть нагадувати бутони, зелена цибуля стебла, а огірки - листочки. Ось таке гарне блюдо зможе прикрасити ваш святковий стіл.
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2789
г. Гадяч
23 хвилини назад

Єврейське пасхальне печиво.


Традиційне печиво на Песах, або на нашу мову на Великдень, готується зовсім без борошна або з так званим мацовим борошном. Ось варіант печива без борошна. Смачно, особливо для любителів кокоса.

Складові.

Яйця - 2 штуки,
Цукрова пудра - 140 грам,
Кокосова стружка - 200 грам.


Приготування.

Під час Пасхального тижня євреї не печуть нічого з борошна, замість хліба - маца, прісні коржі. Ось з цих коржів можна зробити борошно і вже з нього спекти щось. Але цей рецепт приготування єврейського пасхального печива взагалі без борошна. Любителям кокоса ця випічка повинна сподобаться.

Як приготувати єврейське пасхальне печиво.


1. Білки збиваємо в міцну піну.

2. Додаємо цукрову пудру і жовтки, продовжуємо збивати ще хвилини 2-3 і додаємо кокосову стружку.

3. Акуратно розмішуємо і викладаємо масу ложкою на деко, застелене папером для випічки. Підрівнюємо ложкою, надаючи майбутнім печеньям круглу форму.

4. Випікаємо в духовці хвилин 17-20 при температурі 170 градусів.

Гарного вам свята!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2789
г. Гадяч
23 хвилини назад

Домашня ковбаса.


Треба розуміти, що домашня ковбаса - це дуже ситне і смачне блюдо. Домашня свиняча ковбаса відмінно зберігається, особливо, якщо готова домашня ковбаса покладена в керамічний горщик і залита розтопленим смальцем.

Складові.

- Свинина (ошийок, лопатка, задня частина) - 2 - 2.5 кг,
- Сало хребтове - 500-700 гр.,
- Часник - 1 головка,
- Свинячі тонкі кишки - 5 м,
- Коньяк або бренді за бажанням,
- Сіль, перець чорний мелений, суха зелень (базилік, чебрець, орегано), мелений коріандр за смаком.


Покроковий рецепт - домашня ковбаса.


Свинячі тонкі кишки, незалежно від того, де ви їх купили, треба розморозити на повітрі і дуже ретельно промити. Вивернути кишки навиворіт і ще раз промити. Зовсім не зайвим буде вискоблити кишки тильною стороною ножа, зняти з кишок слиз.

Свиняче м'ясо можна використовувати з будь-якої частини туші. З огляду на, що домашня ковбаса робиться з добавкою сала, вміст жиру в м'ясі не має значення. Відмінно підійде ошийок, лопатка, задня частина. М'ясо ретельно очистити від кісточок і хрящів - потрапляння їх в ковбасу неприпустимо.

Домашня ковбаса, в принципі, може готуватися з подрібненого м'ясорубкою фаршу. Але можна нарізати м'ясо і сало ножем.
Розмір нарізки - як невелика вишня. Це, звичайно, кілька трудомісткий процес, але в цьому випадку домашня ковбаса виходить особливо смачною.

Хребтове сало, бажано не солоне і не піддане заморожуванню, звільнити від шкірки. Відрізати шматочок сала вагою близько 100 гр і поки відкласти його. Частину сала, що залишилось нарізати шматочками вдвічі дрібніше, ніж нарізано м'ясо. Співвідношення м'яса і сала, щоб домашня ковбаса вийшла смачна, має бути приблизно 1: 6 - це так приблизно. Варто врахувати, що якщо використовується свинина з великою кількістю жиру, варто зменшити кількість доданого сала.

У великій мисці змішати нарізане м'ясо і сало. Посолити і поперчити - можна навіть трохи більше.
Додати суху ароматну зелень: базилік, орегано і обов'язково чебрець. Додати за смаком мелений коріандр. Дуже ретельно перемішати м'ясо, щоб всі спеції однорідно розподілилися.
Так, до речі, лавровий лист можна не додавати.

Головку часнику очистити і дуже дрібно порубати зубчики ножем, як можна дрібніше. Можна використовувати кухонне пристосування для подрібнення часнику або тертку, але в цьому випадку буде багато часникового соку. Додати подрібнений часник до фаршу і перемішати. Далі, щоб домашня ковбаса стала більш ароматною, додаємо в фарш трохи хорошого коньяку - 2-5 ст.л. Це за бажанням. Спробуйте, але не треба додавати сурогат або погано пахнучий алкоголь, це відіб'ється і на ароматі домашньої ковбаси і на смак. Якщо ви не впевнені, краще пропустіть цей пункт. В самому кінці треба дуже ретельно перемішати фарш.

Далі настає черга найважливішого процесу - домашня ковбаса начиняється. Підготовлена ​​оболонка буде начиняють м'ясним фаршем.

Якщо в домашній шнековой м'ясорубці є спеціальна насадка для начинки - у вигляді пластикової трубочки, процес спрощується дуже сильно. Там все просто. З м'ясорубки знімається хрестоподібний ніж і решітка, а замість них вставляється насадка. Кишка-оболонка натягується на насадку, а кінчик кишки зав'язується на вузлик або зв'язується х / б ниткою.
Важливо, нитка повинна бути без домішки синтетичних волокон, вони при смаженні миттєво згорять.
Фарш запускається в м'ясорубку. Оболонка домашньої ковбаси наповнюється автоматично і стягується в міру наповнення з насадки.

Увага: наповнювати треба не дуже щільно. Домашня ковбаса при стисканні повинна легко надавлюватися. Якщо оболонка наповнена щільно, вона гарантовано лопне при варінні або смаженні.

Треба стежити, щоб в оболонці не було отворів. Якщо виявите дірку, треба обов'язково в цьому місці розрізати оболонку і перев'язати ниткою. В результаті вийде не цільна довга домашня ковбаса, а дві або більше ковбас, які можна пов'язати один з одним в ланцюжок.

На цьому попередній етап приготування домашньої ковбаси закінчений. Домашня ковбаса наповнена фаршем і її треба відправити в холодильник на ніч. Фарш повинен визріти мінімально 4-5 годин.

Безпосередньо перед початком варіння, необхідно ще раз ретельно оглянути оболонку домашньої ковбаси, виявити і перев'язати розриви і помітні отвори. Після цього варто скачати ковбаси в спіралі (колечка) і перев'язати х / б ниткою. Так зручніше ковбасу варити і смажити.

Далі важливий момент: оболонку ковбаси треба проколоти в багатьох місцях. Це зручно робити зубочисткою або великою голкою. Наколоти оболонку з обох сторін з інтервалом 4-5 см. Якщо під оболонкою видно порожнечі заповнені повітрям, їх треба проколоти.

У досить велику каструлю, сковорідку або казан налити води 15 см. Покласти в каструлю колечко ковбаси, щоб воно занурилося у воду, і довести воду до кипіння. Варити домашню ковбасу від початку кипіння води - 4-5 хвилин. Якщо все зроблено правильно - ковбаса не лопне.

По черзі зварити всі ковбаси, які підготовлені напередодні. Після варіння витягнути домашню ковбасу з окропу, розкласти їх на тарілки і дати охолонути.

Відкладене напередодні сало, ті самі 100 гр, треба нарізати кубиками і витопити на сковорідці до стану сухих шкварок. Шкварки негайно з'їсти! А жир злити в керамічний посуд і остудити до кімнатної температури.

Розігріти духовку до 230-240 градусів. Ковбаси змастити жиром від шкварок, покласти на листи поставити в духовку і смажити, періодично перевертаючи. Смажити треба, поки домашня ковбаса не підрум'яниться. Зазвичай це займає 1 годину або трохи більше. Готовність визначається за кольором. Якщо домашня ковбаса стала приємного рум'яного відтінку, значить вона гарантовано готова. І ще, ні в якому разі не можна дати ковбасі пригоріти під час смаження, краще частіше перевертати колечка, стежачи за готовністю.

Ковбасу можна з'їсти відразу. Але, домашня ковбаса, відмінно зберігається в холодильнику і розігріваючи в міру необхідності. У селах домашня ковбаса, укладена в керамічний посуд, заливається смальцем. Так домашня ковбаса зберігалася дуже довго.

Приготовану ковбасу подають як гарячою, так і холодною. Це - за бажанням і за ситуації.
До речі, домашню ковбасу не прийнято відрізати, її треба відламувати руками.

Домашня ковбаса - неймовірно смачна. Раніше, мабуть, жодне велике свято без неї не обходилося - Великдень, Різдво, Трійця.


Домашня ковбаса зі свинини - частина сімейної традиції, рецепт повторюється багатьма поколіннями.
Карта сайта ☺ → тут
Відвідувач
Uneta
Повідомлення: 2
г. Киев
720 днів назад
Какое мясо лучше взять на шашлык rozetka.com.ua/myaso/c4632859 праздники на носу, и хотелось бы приготовить шедевр, ну и не плохо бы было почитать сразу новый рецепт шашлыка
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2789
г. Гадяч
23 хвилини назад
Шашлик – знамените м'ясне блюдо, яке стало справжнім хітом у багатьох куточках земної кулі, є візитною карткою пікніків.

Рецепти шашлика this

Редагувалось: 2 рази (Останній: 6 квітня 2018 у 18:44)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2789
г. Гадяч
23 хвилини назад

Яєчня «Смачні квіти».


Вам знадобиться.

Сосиски - 2 шт.,
Яйце перепелине - 4 шт.,
Вершкове масло,
Кріп,
Сіль,
Огірок - 1 шт..


Приготування.

Спочатку ріжемо сосиски на дві частини вздовж, після з одного боку надрізаємо їх по всій довжині.


Зубочисткою сколюємо обидва кінці кожної сосиски, кладемо на розігріту з вершковим маслом сковороду, злегка підсмажуємо і в центр вбиваємо перепелине яйце.

Як тільки яйце підсмажиться, акуратно знімаємо смажені сосиски зі сковороди, кладемо на тарілки, прикрашаємо листочками огірків і кропу.


Смачного!
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2789
г. Гадяч
23 хвилини назад

Закуска - шашлички зі листковим тістом.

Такі шашлички прикрасять будь-який святковий стіл, включаючи дитячий.

Складові:

- фарш м'ясний - 500 г,
- Тісто листкове бездріжджове - 500 г.,
- Соевий соус - 3 ст. ложки,
- Перець чорний - за смаком,
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.,
- Часник - 2 зубчики,
- Листя салату для прикраси.


Приготування.

Цибулю натираємо на тертці (можна пропустити через м'ясорубку) і кладемо в фарш.
Додаємо соєвий соус, перець, подрібнений часник.
При необхідності солимо, але не забуваємо, що соєвий соус сам по собі досить солоний.
Фарш добре перемішуємо і прибираємо на 30 хвилин в холодильник.
Потім формуємо фрикадельки - по 4 штуки на шпажку.
Таким чином, одна фрикаделька виходить вагою 25 г, а порція на шпазі - 100 г.


Тісто розгортаємо в прямокутник і нарізаємо смужками шириною трохи більше діаметра фрикадельок.
Шпажки попередньо вимочуємо в воді пару хвилин, потім нанизуємо на них фрикадельки, обмотуючи їх стрічкою з тіста.
Деко змащуємо маслом, викладаємо на нього шпажки і відправляємо в розігріту до 180 ° С духовку.
Запікаємо до готовності, ще приблизно 30-40 хвилин.
Подаємо на листках салату.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 15 липня 2018 у 14:16)
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2789
г. Гадяч
23 хвилини назад

Рафаелло з крабових паличок.


Рафаелло з сиру і крабових паличок - дуже смачна і ситна закуска до святкового столу.

Складові:
▪ 200 гр. крабових паличок;
▪ 3 яйця;
▪ 100-200 гр. твердого сиру (можна і плавлені сирки);
▪ 1 зубчик часнику;
▪ зелень для прикраси;
▪ майонез

Спосіб приготування.


1. Натераємо крабові палички на тертці або подрібнюємо в комбайні.
Розділяємо масу навпіл: половина для обвалювання кульок, друга - на основу в салатницю.
2. Відварюємо яйця і подрібнюємо виделкою.
3. Сир тремо на дрібній тертці.
4. Всі натерті інгредієнти змішуємо між собою, додаємо часник і майонез. Добре перемішуємо.
5. Формуємо невеликі напівкульки з отриманої маси і кладемо туди оливку, заліплює і робимо кульку.
6. Обвалюємо наші кульки в крабовій крихті. Викладаємо на блюдо і красиво прикрашаємо зеленню.

Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2789
г. Гадяч
23 хвилини назад

Червона ікра в домашніх умовах.


Економний рецепт (аналог) червоної ікри, яку можна приготувати в домашніх умовах.

В наші дні ціни цей продукт не самі дешеві, тому багато хто воліє відмовитися від ікри. Однак робити це зовсім необов'язково, адже можна трохи схитрувати, приготувавши аналог червоної ікри, який буде виглядати точно так, як популярний делікатес. Найважливіше, що така ікра не хімічний, а натуральний продукт.

Що нам знадобиться:
▪ 1 морквина,
▪ 1 буряк,
▪ 3 листа норі,
▪ 130 мл води,
▪ 1 ч. ложка солі,
▪ 1 шприц,
▪ рослинна олія,
▪ упаковка желатину.

Червона ікра в домашніх умовах: як готувати.


Зрозуміти технологію приготування ікри в домашніх умовах можна також за допомогою відеорецепта.
Відеорецепт
1. Налити олію в невелику скляну ємність, поставити її в холодильник як мінімум на 5 годин.

2. Відварити буряк і моркву, почистити їх і натерти на дрібній тертці. Кожен овоч окремо обернути марлею і віджати сік. Якщо у вас є соковижималка, то цей процес буде набагато простіше. Овочі не викидати.

3. Поставити набухати желатин за інструкцією, вказаною на упаковці.

4. Покласти в каструлю моркву з якої вичавлювали сік, нарізані шматочками листя норі. Залити все 90 мілілітрах води. Довести до кипіння і кип'ятити протягом 5 хвилин. Потім процідити отриманий відвар.

5. Відвар вилити в каструлю, додати сіль, морквяний сік і желатин. Потім поступово почати вливати буряковий сік для кольору, але важливо не переборщити. Довести до кипіння, кип'ятити 1-2 хвилини.

6. Дістати з морозильної камери рослинне масло. Залити в шприц вийшовший відвар і акуратно капати його в ємність з рослинним маслом. Краплі не повинні торкатися один одного. Якщо вони самі не осідають на дно, злегка потрясіть посудину з маслом. Якщо відвар загус, його можна знову нагріти на маленькому вогні, поки він не стане потрібної консистенції.

7. Процідити отриману ікру через ситечко. Якщо на ній залишився жир, то її можна промити водою.
Редагувалось: 1 раз (Останній: 18 жовтня 2018 у 16:21)
Карта сайта ☺ → тут
Відвідувач
Alenkina
Повідомлення: 3
г. Славянск
493 дня назад
спасибо за информацию
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2789
г. Гадяч
23 хвилини назад

Мереживні їстівні кульки.


Дуже красива і ніжна мереживна сфера, підійде до будь-якого, навіть самого простого тортика у вигляді прикраси. Гостей це приємно здивує, а ви зможете завоювати їх увагу на цілий вечір. Адже кожному захочеться дізнатися, як зробити таку дивовижну річ.

Як приготувати такі кульки.


Для початку нам необхідно придбати:

• Звичайні повітряні кульки;
• Цукрову пудру - 250 г.;
• 1 яйце (тільки білок).


Все це потрібно перемішати і ретельно збити.


Повітряні кульки надуваємо, але не сильно, перев'язуємо довгою ниткою, це робиться для того, щоб потім можливо було закріпити кульку для сушки. За допомогою кондитерського мішечка наносимо на кульку візерунки.


Після цього вийшовший візерунок на кульці повинен просохнути, цей процес триває цілу добу.

Далі просохлу кульку акуратно беремо в руку. Глазур при цьому дуже добре на ньому тримається, тому її потрібно відштовхнути тупим предметом через отвори візерунка, і тільки потім проколоти кульку. Якщо ж ви не послухалися цієї поради і проткнули вашу кульку відразу, то у вас існує ймовірність того, що сфера зламається. Після проколювання легенько, щоб не пошкодити «ваш шедевр», висуньте вже непотрібну повітряну кульку.


Мереживна сфера готова. kez_16
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2789
г. Гадяч
23 хвилини назад

Салат «Свинка».


Салат на рік свині приготовлений зі звичайного «Олів'є», тільки з шинкою і свіжим огірком.

Смачно, швидко, просто:

Складові:

Салат:

• 200 г шинки,
• 4 шт. картоплі,
• 2 моркви,
• 4 яйця,
• 1 банка горошку,
• 2 свіжих огірка,
• 2 ст.л. сметани,
• 1 ст.л. майонезу,
• зелена цибуля.

Прикраса салату:

• 100 г сиру,
• 3 кружечка вареної ковбаси,
• 1 шматочок сирокопченої ковбаси,
• 2 перцю горошком,
• 1 свіжий огірок,
• зелень.


Приготування:

Яйця, картоплю і моркву відварити. Остудити.

Приблизно однаковими невеликими кубиками нарізати шинку, картоплю, моркву, яйця і свіжі огірки. З горошку злити рідину, цибулю-порей дрібно нарізати і так само додати до решти інгредієнтів.

Салат заправити змішаними сметаною і майонезом. За бажанням можна посолити.

Формуємо салат у вигляді свині:

Ложкою викладаємо гірку салату на тарілці.

Засипаємо зверху натертим сиром.

З вареної і сирокопченої ковбаси формуємо «п'ятачок», збираємо «вушка». Не забуваємо вирізати «хвостик».

Викладаємо деталі на свинку, «очі» робимо з горошин чорного перцю.

Блюдо оформляємо нарізаним огірком і зеленню.

Смачного та веселих свят! declare
Карта сайта ☺ → тут
Адміністратор
Адмін
Повідомлення: 2789
г. Гадяч
23 хвилини назад

Салат «Гриб».

Цей салатик замінить святкове «Олів'є» і підніме настрій вашим гостям. Спробуйте!


Складові:

- Куряча грудка - 2 шт. (800 гр.);
- Печериці 600-700 гр.;
- 6 шт. яєць варених;
- 2-3 ріпчасті цибулини (середнього розміру);
- 2-3 середніх морквини;
- Сир твердий 100 гр.;
- Майонез;
- Спеції (каррі);
- Зелень.


Приготування:

Обсмажити гриби з цибулею і викласти на друшляк (щоб «вийшов» зайвий жир).

Грудку обсмажити з каррі, нарізати на кубики.

Яйця (жовтки теж нарізати) додати майонез, або сметану, посолити за смаком.

Викласти на блюдо, надавши форму грибочка:

• ніжку оформляємо тертим на дрібній тертці білком (присипати кропом),

• капелюшок - варену моркву натерту на дрібній тертці,
низ капелюшка тертим сиром.

Смачного! kez_16
Карта сайта ☺ → тут

Швидка відповідь

У вас немає прав, щоб писати на форумі.
Наверх
Вниз